Rafal95 Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2011 Witam. Jestem całkiem zielony w dziedzinie komputerów przenośnych. Ide do liceum na profil informatyczny. Potrzebny ultra-przenośny komputer. Będzie on wykorzystywany do pisania w c++, surfowania po internecie, oglądania filmów w hd, słuchania muzyki, pracy w ofice. Procesor najlepiej dwurdzeniowy, grafika najlepiej ION2, 2gb ram-u, dysk minimum 250gb, matryca najlepiej matowa. Proszę o pomoc. Wasze propozycje napewno pomogą. Pozdrawiam Rafał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2011 szukaj czegos na amd fusion proc c50 + grafa 6250 Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy bedzie to lepsze niz ATOM i ION Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonzio666 Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2011 google się kłania :P a poza tym to jak masz 2 tysiaki to bardziej polecam: http://www.x-kom.pl/p/62976-netbook-12,1-msi-wind-u270-037xpl-e350-8gb-320.html albo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2011 Poszukaj ASUSA 1215B, będzie miał największą baterię spośród wymienionych wcześniej netbooków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal95 Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2011 Pomóżcie mi wybrać: MSI Wind U270 Asus 1215 Asus U31 Samsung Q330 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonzio666 Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2011 Asus z E-350 na pokładzie ? To świetna opcja. Nie wiedziałem, że już wyszły. Bierz w ciemno asusa, zgadzam się z przedmówcą, na bank będzie najdłużej chodził na baterii, a różnicy 8-4GB ramu nie odczujesz przy tych zadaniach, do których Ci komp potrzebny. Zauważ też, że można go dostać poniżej 1800 zł z preinstalowanym win 7 home premium (chociaż osobiście myślę, że dobrze byłoby pogadać ze sprzedawcą i spróbować dostać wersje 64-bitową, żeby w pełni wykorzystać potencjał lapka, ale z drugiej strony ludzie z asusa świetnie przerabiają OS-y pod swoje netbooki tak żeby były maksymalnie mobilne i jadły jak najmniej baterii - także może nie warto). Sam bym go chętnie kupił, ale aktualnie nie mam takiej kasy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2011 (edytowane) Obecnie ASUS 1215B jest dostępny w sklepie neo24 oraz x-kom(tutaj chyba już wykupiony, ale będzie nowa dostawa w połowie czerwca-więcej kolorów do wyboru), ja osobiście (też szukam laptopa do podobnych zastosowań) skłaniam się ku HP 4330s, który posiada zarówno lepszego proca, jak i grafikę (intel HD 3000 jest wydajniejszy od Radeona 6310), matową matrycę!!!!! a na baterii potrzyma z 4,5h na wi-fi. Edytowane 24 Maja 2011 przez kacp3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal95 Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2011 A jak z grzaniem się w tym hp. Skłaniam sie do samsunga q330? Ale niestety nie mogę znaleźć opinii na jego temat. Słyszeliście coś o nim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 (edytowane) Jeżeli Ci chodzi o 4330s,to jest on nowym modelem rynku, więc to nie wiem. Raczej nie będzie się grzał z prostej przyczyny, w środku jest jedno żelazko a nie 2 (tylko procesor tutaj bezie się grzał, gdzie przeważnie układ chłodzenia musiał się męczyć prockiem i grafiką), a że jest to i3, to mało się grzeje. W końcu to też jest "biznesowa" linia laptopów, i jakość wykonania jest kilkakrotnie lepsza niż słynnych pavillonów. Recenzja jego większego brata (i5 + karta AMD ) wskazuje na to, że w tej serii chłodzenie jest dopracowane. Edytowane 25 Maja 2011 przez kacp3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hopes Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2011 (edytowane) A możecie podać stronkę do tego netbooka? Mój brat właśnie takiego szuka. Jaki procek karta graficzna itp chyba E-350 z radeonem 6310 to ten? Bo nie wiem która wersja ASUSA 1215B wytrzyma najdłużej na baterii. Jestem zielony, a brat jeszcze bardziej więc proszę o wyrozumiałość. :D Edytowane 7 Września 2011 przez Hopes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...