Skocz do zawartości
Rafal95

Netbook 11-13''

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem całkiem zielony w dziedzinie komputerów przenośnych. Ide do liceum na profil informatyczny. Potrzebny ultra-przenośny komputer. Będzie on wykorzystywany do pisania w c++, surfowania po internecie, oglądania filmów w hd, słuchania muzyki, pracy w ofice. Procesor najlepiej dwurdzeniowy, grafika najlepiej ION2, 2gb ram-u, dysk minimum 250gb, matryca najlepiej matowa. Proszę o pomoc. Wasze propozycje napewno pomogą. Pozdrawiam Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus z E-350 na pokładzie ? To świetna opcja. Nie wiedziałem, że już wyszły. Bierz w ciemno asusa, zgadzam się z przedmówcą, na bank będzie najdłużej chodził na baterii, a różnicy 8-4GB ramu nie odczujesz przy tych zadaniach, do których Ci komp potrzebny. Zauważ też, że można go dostać poniżej 1800 zł z preinstalowanym win 7 home premium (chociaż osobiście myślę, że dobrze byłoby pogadać ze sprzedawcą i spróbować dostać wersje 64-bitową, żeby w pełni wykorzystać potencjał lapka, ale z drugiej strony ludzie z asusa świetnie przerabiają OS-y pod swoje netbooki tak żeby były maksymalnie mobilne i jadły jak najmniej baterii - także może nie warto). Sam bym go chętnie kupił, ale aktualnie nie mam takiej kasy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie ASUS 1215B jest dostępny w sklepie neo24 oraz x-kom(tutaj chyba już wykupiony, ale będzie nowa dostawa w połowie czerwca-więcej kolorów do wyboru), ja osobiście (też szukam laptopa do podobnych zastosowań) skłaniam się ku HP 4330s, który posiada zarówno lepszego proca, jak i grafikę (intel HD 3000 jest wydajniejszy od Radeona 6310), matową matrycę!!!!! a na baterii potrzyma z 4,5h na wi-fi.

Edytowane przez kacp3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli Ci chodzi o 4330s,to jest on nowym modelem rynku, więc to nie wiem. Raczej nie będzie się grzał z prostej przyczyny, w środku jest jedno żelazko a nie 2 (tylko procesor tutaj bezie się grzał, gdzie przeważnie układ chłodzenia musiał się męczyć prockiem i grafiką), a że jest to i3, to mało się grzeje. W końcu to też jest "biznesowa" linia laptopów, i jakość wykonania jest kilkakrotnie lepsza niż słynnych pavillonów. Recenzja jego większego brata (i5 + karta AMD ) wskazuje na to, że w tej serii chłodzenie jest dopracowane.

Edytowane przez kacp3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A możecie podać stronkę do tego netbooka? Mój brat właśnie takiego szuka. Jaki procek karta graficzna itp chyba E-350 z radeonem 6310 to ten?

Bo nie wiem która wersja ASUSA 1215B wytrzyma najdłużej na baterii. Jestem zielony, a brat jeszcze bardziej więc proszę o wyrozumiałość. :D

Edytowane przez Hopes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi