Skocz do zawartości
wilczek

Prędkość ściągania plików na SDI ??

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam Hyperion i jestem zadowolony :P. W dzien net chodzi srednio a jak sobie cos upatrze w dzien to sobie wpieprzam do FlashGet'a i rano wstaje tak gdzies o 8.00 i sciagam transfer wiecej jak 50 kB/s ale wystarczy, 49 zł. na miesiac, instalacja 700 zł. no i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o tak się składa że mam pytanie odnośnie o/c SDI  :P

Podobno można coś zrobić żeby było podna 200 kbps (nie żart) wiecie coś o tym  :?:

Słyszałeś pewnie o tym że przez kodowanie jakie wykorzystuje his można wyciągnąć 160 kbps i to jest prawda tylko że w Polsce używamy hisów na porcie szeregowym który ma ograniczenie 115 kbps, a pełne 160 kbps można używać przy usb. Tylko nawet jakbyś miał hisa z usb to tepsa zablokowała w centrali do 115 kbps.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile czekaliście na zamontowanie SDI od złożenia podania  :?: 

Podobno były jakieś kłopoty i trzeba dość długo czekać na terminal  :x

7 miesiecy na SDI, 2,5 miesiaca na ISDN. Wszystko dzieki niekompetencji i glupocie ludzi w dziale obslugi klienta. na slowa ze chce BRI robili wielkie oczy a na SDI - nie ma polki, nie ma instalacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh to sciagnij cos co nie lezy na proxy ! to zobaczymy czy tak szybko poleci ! tak samo jest w "aster cipce" ale o tym wiemy tylko Ty i Ja :)

Poleci :) i na chello i na acn praktycznie _zawsze_ jest maxymalny transfer jest chodzi o servery ftp i http. Wyjatkiem sa oczywisicie sytuacje gdy serwer stoi na laczu slabiutkim lub bardzo duzo osob sciaga ale mowie tutaj o sciaganiu z duzych serwerow. Oczywiscie maxymalnych transferow nie uzyskamy zawsze korzystajac z programow P2P tam jest roznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam max 11 kb/s, qmpel mial kiedys 32 kb/s przez 15 minut, ale to jest troche niemozliwe przeciez przez coma nie przechodzi powyzej 115 kbit

Co do transferu kumpla moze byc to spowodowane 1. kompresja (zalezy od danych ktore sciagasz) 2. W IE jak dasz "Zapisz jako..." a nie wybierzesz katalogu do ktorego ma sciagac to w tle juz plik idzie i pozniej przez troche czasu jest blednie pokazywany transfer. Przez com'a mozna spokojnie przepchnac wiecej tylko to zalezy od portu. Fakt na plycie sa standardowe 115.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o co chodzi z tymi warunkami technicznymi, z tego co mi wiadomi to przy dobrym kablu terminal może być oddalony od centrali nawet o 20 km, a jedna centralka to chyba 120 wyjść, więc co oni sprawdzają ??

Np. brak miejsc na polce, slabej jakosci kable.

Jezu aż sie boje jutro do nich iść 

nikt z Wrocka nie ma jakiś znajomych w TPSA

Wez pod uwage ze SDI przestaje byc rozwijane w duzych miastach, jest zastepowane przez Neostrade. Nie wiem jak aktualnie wyglada sytuacja we Wroclawiu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh wiesz co to dsl ? wiesz czym sie ruzni od adsl ?A i nie masz dsl bo jak bys mial to bys mial taka sama predkosc od jak i do siebie ! masz adsl czli asynchroniczna predkosc wieksza do i mniajsza do siebie  :) 

Blad to A w skrocie ADSL nie oznacza asynchroniczne tylko asymentryczne a to jest roznica. I nie prawda jest ze sa takie same predkosci w obie strony. Nawet opis standardu to mowi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Limitow nie ma ale moga byc (z wyjatkiem 2mbitowej neostrady, taka konstrukcja umowy) ale teraz nie ma i narazie nie sa planowane. Co do zmiany ip to jest roznie sa metody na to zeby ip sie _nie_ zmienial. Jako ze libero ma serwerek na linuxie to zapewne ten trik jest stosowany. (nonstop wlaczony serwer, co jakis czas ping i wogole jakas aktywnosc, pozatym ipconfig /renew co troche).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przyokazji jak sobie cos takiego technicznie wyobrazasz ?

Technicznie nie ma wiekszych problemow w przypadku Neostrady. Problem jedynie jest w przypadku SDI gdzie zrobienie limitow rzeczywiscie jest trudne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ups....nie tu mialo byc :lol: powtarzam sie

zeby tak kazdy mieszkal w takim "ciasnym" mieszkaniu...

nie moge narzekac, lepsze to niz bylo na modemie u starych  :D

heh jeszcze tego brakowalo zebym sie w wieku lat 17 z domu wyprowadzil !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...