krisssssss Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 (edytowane) Witam Mój komputer to: Intel Celeron Dual Core (2x 2.2 GHZ) 2GB RAM (jak wchodzę w EVEREST to wyświetla się coś takiego: Pole Wartość DIMM3: A-DATA 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6.0-6-6-18 @ 400 MHz) (5.0-5-5-15 @ 333 MHz) (4.0-4-4-12 @ 266 MHz) Karta Graficzna: 9800 GT Nvidia Płyta główna: ASRock G31M-GS Zasilacz: Whiteenergy ATX-350W Win XP SP3 Jeśli chcecie więcej danych piszcie. Jest to raczej "złom" da rade coś z tego wycisnąć lub ewentualnie kupić coś taniego? Chodzi o to ze mam PS3 i komputer jest raczej do pracy i do grania w jakieś tam gierki. Na tym sprzęcie grałem w MW,MW2,Black OPS, nawet w demo Dragon Age 2 i wszystko hulało nawet nawet (mój monitor ma 17 cali więc rozdzielczość jest mała). Zasilacz chyba też jest słaby. Co mogę zrobić żeby przyspieszyć komputer i żeby jakoś on chodził, widziałem taki filmik na YT ze ktoś podkręcił ten procesor i to bardzo ładnie. Tutaj link: Jeśli chcecie pisać kup sobie quada czy jakiś inny procek to od razu mówię ze to odpada, nie mam kasy i nie chce wydać dużo( może za kilka miesięcy) PS. Zależało by mi na Wiedźminie 2 żeby zadziałało (było płynnie przynajmniej)a czytałem ze jest dobrze zoptymalizowany. Edytowane 18 Maja 2011 przez krisssssss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 (edytowane) Masz zamiar wyłożyć jakąkolwiek kasę na przyśpieszenie komputera? Jak tak to ile możesz wyłożyć. Kręć procesor Jak podkręcić procesor - Poradnik | PurePC.pl Jeśli wydajność po oc Cię zadowoli, będzie można kupić lepsze chłodzenie za parę dych. Wymiana zasilacza powinna być priorytetem jeśli chcesz używać kompa. Edytowane 18 Maja 2011 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisssssss Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 (edytowane) Zasilacz jak tak to jaki? I czy będzie potrzebne potem jakieś chłodzenie do O/C jeśli tak to jakie,? Wszystko w cenach najniższych bym chciał. PS. Można do tego zestawy kupić Q6600 ? Trzeba było by coś potem wymieniać ? Edytowane 18 Maja 2011 przez krisssssss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 Zapewne można, P31 obsługuje C2Q o ile się nie mylę. Q6600 + OC, dodatkowe 2GB RAM, a przede wszystkim PSU - powinno być ok :). Zajrzyj do tematu o Wiedźminie 2 i zobacz, na jakich sprzętach grają ludzie. The Witcher 2: Assassins Of Kings (Wiedźmin 2) - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Końcowe strony ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisssssss Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 (edytowane) Q6600 + podkrecenie a to trzecie to co ? PSU ? zmiana zasilacza także ? Edytowane 18 Maja 2011 przez krisssssss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UgliBiBagli Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 a to trzecie to co ? PSU ?zasilacz xd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisssssss Opublikowano 20 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2011 Ok jaki najtańszy zasilacz starczy do Q6600 ? 400W ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2011 Zasilacz DELTA 400W WROCŁAW (1591394726) - Aukcje internetowe Allegro Seasonic SS400ET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisssssss Opublikowano 20 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2011 Jeśli dałbym zasilacz 400W mógłbym podkręcić tego E1500 na takim sprzęcie? Czytałem ze firma zasilacza jest ważna, może się coś zepsuć jak podkręcę na niemarkowym PSU? Bardzo grzeje mi się komputer co mogę zrobić? Jak wchodzę w EVEREST to temperatura płyty głównej wynosi 43 stopnie. Czy zamiana samego zasilacza z 350W na 400W coś da ? Czy to nie ma żadnego znaczenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisssssss Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2011 Witam Co można kupić do komputera z kartą graficzną PALIT 9800 GT 512mb płyta główna: ASRock G31M-GS ram: 2gb z EVEREST - Pole Wartość DIMM3: A-DATA 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6.0-6-6-18 @ 400 MHz) (5.0-5-5-15 @ 333 MHz) (4.0-4-4-12 @ 266 MHz) (co to za prędkość RAM? dobre są?) Co można by kupić do tego zestawu. W sumie to chodzi przede wszystkim o procesor i zasilacz do tej płyty lub jak już bardzo trzeba to do jakieś najtańszej(raczej nie będę podkręcał, wole mieć dobrego samego w sobie procka) Chce złożyć komputer przyszłościowo-teraźniejszy do gier, chcę mieć dobry sprzęt za bardzo mało pieniędzy.:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2011 Witam, proszę zapoznać się z MINI REGULAMIN DZIAŁU - PROSZĘ KONIECZNIE PRZECZYTAĆ ! - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...