Bistol Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2011 Witam! Moja aktualna konfiguracja sprzętowa znajduje się poniżej. Postanowiłem wymienić procka, ponieważ doszedłem do wniosku, że wręcz gryzie się z resztą sprzętu.;) Pytanie jaki byłby wręcz idealny? Cały czas rozważam zakup w rozsądnej cenie Q6600 w Rewizji g0 czy słusznie.? Z góry dziękuje i pozdrawiam!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2011 w jakie gry grasz? na tym procku odczujesz różnice w grach wykorzystujących 4 rdzenie. na nie podkręconym będzie spadek w porównaniu do twojego proca w grach wykorzystujących tylko dwa rdzenie.. moze lepiej q9550 i kręcić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2011 nie wiem co ci sie tu gryzie :rolleyes: e5200 masz ładnie skręcony, prawie na czwórkę, jak dla mnie sie nie opłaca zmieniać, jak przyjdzie czas to zmienisz całą platformę na nowszą, dodatkowo weź też pod uwagę zasilacz 400w z podkręconym Q6600 może sie już troszkę spocić tym bardziej z GTX460 który energooszczędny na pewno nie jest :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misio-Jedi Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2011 Nie wiem czy mówię do sensu, ale niektórzy twierdzą że karty Fermi (a więc także GTX460) nie działają dobrze z procesorami dwurdzeniowymi, mówi się o spadkach wydajności (jakieś przycinki itp), zaś z procesorami czterordzeniowymi jest już ok. To byłby argument za tym żeby zmieniać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 Misio-Jedi też to słyszałem ale gadałem z osobami które mają podobny sprzęt i nie potwierdziły tego ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...