Skocz do zawartości
Bistol

Jaki procesor kupić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Moja aktualna konfiguracja sprzętowa znajduje się poniżej. Postanowiłem wymienić procka, ponieważ doszedłem do wniosku, że wręcz gryzie się z resztą sprzętu.;) Pytanie jaki byłby wręcz idealny? Cały czas rozważam zakup w rozsądnej cenie Q6600 w Rewizji g0 czy słusznie.? Z góry dziękuje i pozdrawiam!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość marantz5003

w jakie gry grasz? na tym procku odczujesz różnice w grach wykorzystujących 4 rdzenie. na nie podkręconym będzie spadek w porównaniu do twojego proca w grach wykorzystujących tylko dwa rdzenie.. moze lepiej q9550 i kręcić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem co ci sie tu gryzie :rolleyes: e5200 masz ładnie skręcony, prawie na czwórkę, jak dla mnie sie nie opłaca zmieniać, jak przyjdzie czas to zmienisz całą platformę na nowszą, dodatkowo weź też pod uwagę zasilacz 400w z podkręconym Q6600 może sie już troszkę spocić tym bardziej z GTX460 który energooszczędny na pewno nie jest :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy mówię do sensu, ale niektórzy twierdzą że karty Fermi (a więc także GTX460) nie działają dobrze z procesorami dwurdzeniowymi, mówi się o spadkach wydajności (jakieś przycinki itp), zaś z procesorami czterordzeniowymi jest już ok.

To byłby argument za tym żeby zmieniać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi