msikorski Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 Witam, Mam taki oto problem. Chciałbym dodać język do oryginalnej partycji recovery hp z Windows 7 Pro. Używam do tego narzędzia od Microsoftu - WAIK i korzystam z bazy technet.microsoft.com. Efektem moich prac jest puki co to, że przywracając laptopa z obrazu minimalnego przywracam już w dobrym języku (czyli w polskim). Natomiast przywracając z obrazu, przywracam wersję oryginalną. Drogą dedukcji doszedłem do wniosku, że prawdopodobnie chodzi o takie parametry, które znalazłem w technet: /Gen-LangINI: Dism /image:C:\test\offline /Gen-LangINI /distribution:C:\windows_distribution /Set-SetupUILang: Dism /image:C:\test\offline /Set-SetupUILang:fr-FR /distribution:C:\windows_distribution /Distribution: Dism /image:C:\test\offline /Gen-LangINI /distribution:C:\windows_distribution Nie wiem o co chodzi ze zdefiniowaniem tej ścieżki do dystrybucji. Co powinienem tam podać? Oczywiście całość prac odbywa się trybie offline. To znaczy dysk jest podłączony po przejściówce usb i zamontowany przez GImagex. Podaje link do dokumentacji, z której korzystam między innymi: Languages and International Servicing Command-Line Options Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...