Skocz do zawartości
msikorski

Hp Pavilion, WAIK - dodanie pakietów językowych do recovery

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam taki oto problem. Chciałbym dodać język do oryginalnej partycji recovery hp z Windows 7 Pro. Używam do tego narzędzia od Microsoftu - WAIK i korzystam z bazy technet.microsoft.com.

Efektem moich prac jest puki co to, że przywracając laptopa z obrazu minimalnego przywracam już w dobrym języku (czyli w polskim).

Natomiast przywracając z obrazu, przywracam wersję oryginalną.

Drogą dedukcji doszedłem do wniosku, że prawdopodobnie chodzi o takie parametry, które znalazłem w technet:

/Gen-LangINI:

Dism /image:C:\test\offline /Gen-LangINI /distribution:C:\windows_distribution

/Set-SetupUILang:

Dism /image:C:\test\offline /Set-SetupUILang:fr-FR /distribution:C:\windows_distribution

/Distribution:

Dism /image:C:\test\offline /Gen-LangINI /distribution:C:\windows_distribution

Nie wiem o co chodzi ze zdefiniowaniem tej ścieżki do dystrybucji. Co powinienem tam podać?

Oczywiście całość prac odbywa się trybie offline. To znaczy dysk jest podłączony po przejściówce usb i zamontowany przez GImagex.

Podaje link do dokumentacji, z której korzystam między innymi:

Languages and International Servicing Command-Line Options

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi