Met Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 Wymieniłem kartę 8800 GT na GTX 560 Ti (Gainward Phantom) Grafika działa, ale za to karta sieciowa zintegrowana na płycie jakby zniknęła. W BIOSie jest włączona, po wciśnięciu kabla zapala się dioda, ale system (Win7 oraz Linux) w ogóle jej nie rozpoznaje, jakby nie istniała. lspci pod fedorą też jej nie listuje. Poprzednio ani z grafiką, ani z sieciówką nie było żadnych problemów. Ostatni bios do płyty jest sprzed roku, czyli jeszcze sprzed fermi, ale jak mówię grafika działa. Próbowałem wyłączyć i włączyć sieciówkę w biosie. Powyłączałem też wszytkie dyskietki, firewire, porty szeregowe, ale nie pomogło. Sprzęt jak ten pierwszy w podpisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 Wyjmij GTX'a i sprawdź co się dzieje na zintegrowanej grafice. Będzie wiadomo czy padła k. sieciowa czy podejrzewać jakiś dziwny konflikt sprzętowy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extraplay Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2011 (edytowane) uaktualnienie sterownika najlepiej zrobić to po wendorze to jedyne co przychodzi mi do głowy bo raczej nie kompatybilność płyty z kartą grqfiki bym odrzucił dodadkowo proponuje wymienić sieciówke w celu sprawdzenia, mam jakąś jedną ale w kwestii dotyczącej karty ethernet to na PW najlepiej :). Edytowane 31 Maja 2011 przez extraplay 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Met Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2011 (edytowane) Sprawdzone. Sieciówka padła na amen. Trochę dziwne, bo niby jakim cudem wymiana karty ją uszkodziła? Edytowane 26 Maja 2011 przez Met Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extraplay Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2011 nikt nie powiedział ,że nie była uszkodzona w mniejszym stopniu wcześniej tylko wymiana grafiki dokończyła sprawę rozmagnesowane piny np Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...