Lesiu Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2011 (edytowane) Witam, W firmie księgowa ma swojego PC od jakiegoś tam czasu. Niestety stał się on coraz głośniejszy... Po sprawdzeniu okazało się, że na procesorze jest 68 stopni (Celeron D). Po sciągnięciu boku obudowy zauważyłem, że jest to tunelowe chłodzenie na płytę formatu BTX, kilka dni wcześniej zostało zakupione chłodzenie pod LGA775 (kupili wg złącza, które podał CPU-Z). Po ściągnięciu tunelu i próbie założenia nowego chłodzenia zrodził się problem. Złącza instalacyjne mają inny roztaw... a sam procesor jest "pod skosem". Co można z tym zrobić, aby wyciszyć komputer? Zmienić płytę główna i obudowę? Czy są dostępne chłodzenia pod ten typ mocowania? Pozdrawiam Edytowane 26 Maja 2011 przez Lesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 Jeśli możesz, to prześlij jakieś dokładniejsze zdjęcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 (edytowane) Po sciągnięciu boku obudowy zauważyłem, że jest to tunelowe chłodzenie na płytę formatu BTX, kilka dni wcześniej zostało zakupione chłodzenie pod LGA775 (kupili wg złącza, które podał CPU-Z). Po ściągnięciu tunelu i próbie założenia nowego chłodzenia zrodził się problem. Złącza instalacyjne mają inny roztaw... a sam procesor jest "pod skosem". HP DC7800 CMT ? Edytowane 31 Maja 2011 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 Najlepiej pokaż zdjęcie jak to wygląda w oryginale w obudowie z zainstalowanym chłodzeniem. Robiłem kilka przeróbek chłodzeń w kompaktach, czasami wystarczy usunięcie tunelu i wymiana wentylatorów żeby znacznie poprawić sytuację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...