theGrendalf Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2011 Witam, wczoraj zmieniłem obudowę kompa. Po włączeniu komp zawiesza sie na stronie startowej biosa. Nie wiem o co chodzi, próbowałem wszystkiego, wymieniłem baterie bios,odpalałem bez baterii, odpinałem dyski, poprawiłem procesor, ram. Ale to chyba nie jest jakaś totalna awaria skoro po paru resetach odpala sie normalnie i wszystko działa tak jak działało O_O. Konfiguracja kompa: płyta główna evga 650i Ultra, procek c2d e7200, karta graf radeon 6770, zasilacz 450watt chieftec (GPS-450AA-101-A), ram - goodram 4giga 800mhz, 2 dyski jeden ata 160 giga drugi sata 160 giga, dvd, obudowa coolermaster elite 330 zazwyczaj zawiesza sie na ekranie który nie pokazuje tych informacji :1e bios supported :m64t CPU ImageShack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2011 W ilu modułach ten ram? Jeśli więcej niż jeden to spróbuj na jednym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2011 A jak wyciągniesz bebechy z obudowy to czy też ten objaw się pojawia?? Może nie zastosowałeś dystansów, bądź zanotowałeś je w nieodpowiednich miejscach?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theGrendalf Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2011 (edytowane) Dziwne, teraz odpalił za pierwszym razem, przeprowadze dłuższą obserwacje tego co sie dzieje @Klaus - spróbuję, bo mam w dwóch modułach @KoVol - dystansy to było pierwsze co montowałem, i wszystkie sa we własciwych miejscach bo zgodziła mi się liczba dziurek w płycie głównej i śrubek :) no niestety, fałszywy alarm, nadal sie zawiesza :/ jakies sugestie? jutro postaram sie go wybebeszyć z budy... Edytowane 26 Maja 2011 przez theGrendalf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...