Skocz do zawartości
aftershocK

A64 X2 3800+ s939 koniec @ ?

Rekomendowane odpowiedzi

siema, postanowiłem ruszyć swojego dwujajowca trochę.

Tylko problem bo do do 2.35 ghz idzie bez zwiech a na 2.4 już się boocie wiesza, nawet jak na 1.475V dam. rev proca bh-e4 na rdzeniu manchester. chłodzenie arctic freezer 64 co w idle daje 33-32*C. szyna ht na 3 też nic nie daje, zmniejszanie dzielnika na 9 pozwoliło dojechać do bus'a 255. dzielnik dla pamięci cały czas do około 200mhz na (220 szły)... Czy to koniec procesora? Bo trochę słabo.. widziałem jak na 2.7 szły bez problemu konfig w podpisie

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bios najnowszy? Ustaw pamięci na 166 i wtedy sprawdź, ew. daj im więcej V. mój x2 4200+ chodzi na 3GHz stabilnie, dopiero wyżej szaleje także Twój do tych 2.6GHz powinien pójść bez problemu

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z biosów nowych mam tylko jeden nowszy - F2C w którym ze zmian jest tylko "disable PCI prefech" , do tego nie mam stacji dyskietek a program @BIOS od gigabyte nie obejmuje mojej płyty swoim działaniem...

wielkie dzieki, dalem pamieci na 170 i doszło do 2.55 ghz, tylko teraz pytanie, napięcie dałem 1.475 i przy 2.6 ghz winda się ładuje ale po chwili blue-screen i reset. teraz jest już koniec? mam się bać dojść do 1.5 Vcore?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi