Skocz do zawartości
labo

Przesiadka z geforce 8800gt 512 do wiedzmina 2 za 400zł

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Doradzcie nowa lub uzywana karte do okolo 400zl. Chce zeby to byl geforce i byl wzglednie cichy (gdy nie gram).

W tej chwill mam geforce galaxy 8800 gt 512 mb z 256 bit. Jestem bardzo zadowolony, ma 18.000 w 3dmarku 2005 i jest cicha (ma chlodzenie cooler mastera), jednak nie pozwala grac plynnie na wysokich detalach w wiedzmina 2 ,dlatego planuje zmienic.

Dzieki za pomoc

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do wysokich detali i płynnej rozgrywki to potrzebujesz co najmniej takiego sprzętu jak mam w sygnaturce, chociaż i przy takim z podkręconym prockiem do 3.6Ghz i grafiką nie mam zawsze dobrej płynności w 1280x1024.

Ale jak juz chcesz coś lepszego to:

Karta Grafiki GeForce GTX 275 896mb Gigabyte (1626168046) - Aukcje internetowe Allegro

PALIT GeForce GTX 275 HDMI + GRATIS TUNER ! OKAZJA (1638301541) - Aukcje internetowe Allegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grałem kilkadziesiac minut w wiedzmina 2 i wnioski sa nastepujace:

ultra i wysokich detalach moge zapomniec, bo przy obrocie postaci mam rozmycie obrazu :/

niskie detala sa jednak za niskie.:)

Gram na srednich i powiem ze nawet jest ok.

Gram na rozdzielczosci 1680 na 1050, mam 22 cale monitor, i przy zmniejszeniu rozdzielczosci dziwnie bo obraz gry nie jest pelnoekranowy tak jak w innych grach.

Mam dzwiekowke xonar dx chyba troche odciaza proca, moze stad dosc dobre wyniki jak na srednie detale w wiedzminie.

Podkrecilem procka i pamieci w grafie o 20% i dziwne bo nie mam zadnego przyrostu w 3dmarku.

Moje pytanie, wiem ze proc bedzie ograniczal grafe, ale jesli kupie np: geforce gtx 460 to czy naprawde wydajnosc w grze nie wzrosnie np: o 50%?

Szkoda mi zmieniac proca, bo ten w zupelnosci mi wystarcza.

dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie jeśli nie chcesz zmieniać procesora to go poprostu nieznacznie podkręć + zakup geforce gtx260, najlepiej jakąś dobrą wersję z fabrycznym OC (defacto są takie wersje gtx260 które są na poziomie referencyjnych gtx275..) :), gtx.460 to jednak chyba zbyt mocna będzie karta do twojego zestawu - Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi