Skocz do zawartości
axl2000

Coś mi się grzeje 0_o

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie, komp jak w podpisie, wszystko śmiga jak ta lala, ale wg SpeedFana coś mi się niemiłosiernie fajczy...jakieś pomysły co to może być?

Screen tuż po 2 godzinnej partyjce w Bad Company 2. Procesor letni, graficzna ~55C, ale coś się fajczy...jakiś czipset na płycie?

Właśnie dobiło do 97C i ustawiłem wiatrak na chipset na płycie...spadło do 78C...tak więc zagadka chyba rozwiązana, teraz muszę wykombinować jak umieścić cooler w kompie by się nie smażyła płyta bo na bocznej ściance otworu na cooler brak kurka wodna...:/

post-13870-0-76729500-1306716745_thumb.jpg

Edytowane przez axl2000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HWMonitor pobierz. Jeśli jesteś pewien że to na pewno chipset pozostaje sprawdzić jak to wygląda u innych, jakie masz napięcia i ew jak MSI się na to zapatruje, bo może podlega to gwarancji. Swoją drogą te radiatorki w ogóle są stosunkowo ciężkie i mocno zamocowane, a na PCLabie chipset miał raczej niskie temp w stosunku do reszty bo do 40 stopni także obstawiam jakieś pomylone napięcie przy OC albo wade..

Ps. zawsze możesz kupić wentylatorek 40 do 60mm i po problemie, zamontować go homemade typu recepturka :P

Edytowane przez Prolog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera jasna to dałeś mi do myślenia...dotykam palcem chipsetu co myslalem, ze sie grzeje...a on letni (przy wskazaniu 64C). Wiec to chyba nie to? (lub wlaniety czujnik?)

Na fotce wskazanie, moze ktos wie od czego to? Dodam, ze jak skeiruje w okolice chipsetu cooler 12cm to temperatura spada...

temperatura rośnie bo mam wlaczona wymagajaca gierke i monituje temperatury aktualnie, mam 127C lol ;) dotykam palcem i jest ciepły po prostu, na oko 40-45C max...

EDIT: http://forum-en.msi.com/index.php?action=printpage;topic=144984.0 aha ta płyta tak ma, fałszywe odczyty...:/

post-13870-0-65356700-1306765726_thumb.jpg

Edytowane przez axl2000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi