axl2000 Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2011 (edytowane) No właśnie, komp jak w podpisie, wszystko śmiga jak ta lala, ale wg SpeedFana coś mi się niemiłosiernie fajczy...jakieś pomysły co to może być? Screen tuż po 2 godzinnej partyjce w Bad Company 2. Procesor letni, graficzna ~55C, ale coś się fajczy...jakiś czipset na płycie? Właśnie dobiło do 97C i ustawiłem wiatrak na chipset na płycie...spadło do 78C...tak więc zagadka chyba rozwiązana, teraz muszę wykombinować jak umieścić cooler w kompie by się nie smażyła płyta bo na bocznej ściance otworu na cooler brak kurka wodna...:/ Edytowane 30 Maja 2011 przez axl2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2011 (edytowane) HWMonitor pobierz. Jeśli jesteś pewien że to na pewno chipset pozostaje sprawdzić jak to wygląda u innych, jakie masz napięcia i ew jak MSI się na to zapatruje, bo może podlega to gwarancji. Swoją drogą te radiatorki w ogóle są stosunkowo ciężkie i mocno zamocowane, a na PCLabie chipset miał raczej niskie temp w stosunku do reszty bo do 40 stopni także obstawiam jakieś pomylone napięcie przy OC albo wade.. Ps. zawsze możesz kupić wentylatorek 40 do 60mm i po problemie, zamontować go homemade typu recepturka :P Edytowane 30 Maja 2011 przez Prolog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2011 (edytowane) Cholera jasna to dałeś mi do myślenia...dotykam palcem chipsetu co myslalem, ze sie grzeje...a on letni (przy wskazaniu 64C). Wiec to chyba nie to? (lub wlaniety czujnik?) Na fotce wskazanie, moze ktos wie od czego to? Dodam, ze jak skeiruje w okolice chipsetu cooler 12cm to temperatura spada... temperatura rośnie bo mam wlaczona wymagajaca gierke i monituje temperatury aktualnie, mam 127C lol ;) dotykam palcem i jest ciepły po prostu, na oko 40-45C max... EDIT: http://forum-en.msi.com/index.php?action=printpage;topic=144984.0 aha ta płyta tak ma, fałszywe odczyty...:/ Edytowane 30 Maja 2011 przez axl2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2011 To ok ;) albo jakaś przypadłość MSI albo pod tym ukrywa się sławny AUX który miewa 120 stopni a czasem i -7, chociaż u mnie miał również ponad dwa tysiące stopni na minusie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...