DarkLord Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 Witam Zastanawiam się nad wyborem nowej obudowy.Od kilku myślę czy wybrać wersję z oknem czy bez zależy mi na maksymalnym przewiewie ponieważ od niedawna bawię się w podkręcanie niestety tylko i wyłącznie na stockowym chłodzeniu wymiana nie wchodzi w grę ze względów budżetowych.Niestety moja obecna obudowa jakiś no - nameowy mustang ma bardzo słabą wentylację przez co cierpi na tym sprzęt Proszę o pomoc w wyborze lub podanie innej obudowy spełniającej następujące warunki : - Budżet do 300 zł - Najlepsza przewiewności - Fajny wygląd ( pożądana cecha lecz nie konieczna jakoś to przeboleję) - Dużo miejsca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 Pewnych rzeczy nie przeskoczysz. Lepiej zainwestuj w chłodzenie proca ~100zł i 200zł w budę niż 300 tylko w budę. Z "bud" do 200zł mogę polecić Cooler Mastery(np. Elite 330 za ~150zł). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkLord Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 Za niedługo szykuje się wymiana procka 2600k płyty i pamięci więc uważam że kupowanie chłodzenia na procek mija się z celem. A jeśli miałbyś wybrać kupił byś wersję z oknem czy bez ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 Imo kto Ci składał zestaw w którym jest 560 SOC, marny E6320 i zasilacz 850W który kupuje się do SLI z GTX'ów 580... Popatrz na SilentiumPC Pilum 400, Bitfenix Shinobi z oknem i bez, Sharkoon T9 Value i Rebel 9 Aluminium, Xigmatek Utgard i Midgard, Coobitek Tatoo PRo i mój faworyt - Fractal Design Core 300 :P Polecam przejrzeć ofertę yooki.pl i cooling.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkLord Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 sam składałem e6320 został z starej konfiguracji w której był jeszcze gf 8600 zasilacz kupiłem tylko dla tego że był po bardzo okazyjnej cenie grafe kupiłem pod nowego procka i7 2600K na którego zbieram kase Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 W tej kwocie zdecydowanie można polecić LanCool-a K58 bardzo przewiewny i dobrze wytłumiony lub CoolerMaster 690 II(którego posiadam) IMO bardziej przewiewny i ładniejszy :rolleyes:, ale patent mocowania dysków kuleje w kwestii tłumienia Jednak jak bawisz się w OC to rozważ tańsza obudowę(co w cale nie oznacza dużo gorszą) i zainwestuj w chłodzenie procka. Dobra obudowa ma duży wpływ na temperaturę wszystkich podzespołów, ale chłodzenie CPU powinno być następną rzeczą jaką wymienisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkLord Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2011 (edytowane) Mam jeszcze kilka pytań Czy zalmana performę zamontuje na s1155 ? Czy warto brać pentagrama karakorum ? Czy Spartan da radę przy 3GHZ i wyżej ? Ogólnie szukam chłodzenia które będzie kompatybilne z s 775 jak i 1155 jeśli tylko s 775 to cena-wydajność Edytowane 2 Czerwca 2011 przez DarkLord Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2011 1) tak 2) pojecie wzgledne ( w porownaniu do boxa , warto , w porowananiu do performy nie warto ) 3) przy twoim CPU da rade , performa da rade co do twoich wymagan 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkLord Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2011 Dzięki można zamknąć temat problem został rozwiązany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...