cezarycezary Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 Witam Kupilem go kilka dni temu i zmienilem system na Windows XP prof z 7 Starter,poniewaz uzywac bede go w mojej pracy. No i tu nastapil problem ,kilka moich aplikacji ma stale rozdzielczosci na przyklad 1024x768 i 800x800 tych rozdzielczosci sie nie da zmienic wiec chcialem zmienic rozdzielczosc w Asusie,pod 7 bylo to mozliwe to znaczy zmniejszal mi sie ekran,ikony itp. ale programy miescily sie w calosci i byly czytelne. Natomiast pod XP zmieniam rozdzielczosc na wieksza i w tedy ekran rosnie z ikonami ,nie mam konca ekranu i doslownie go przewijam.W sterownikach od intela i producenta nic nie moge zrobic. Mam pytanie takie dlaczego pod win 7 nie ma z tym problemu ,a pod win XP jest kicha.Bardzo zalezy mi na tym by zaczelo mi to wrescie dzialac tak bym mogl zaczac normalnie pracowac,a nie przewijac ekran w czasie pracy. Cos sobie przypominam ,ze kiedys mialem podobny problem z PC,ale zmiana sterow natychmiast pomogla.Prosze o pomoc bo siedze juz kilka godzin w necie i nie moge znalesc podpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...