oOv-v Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2011 Witam. Słuchajcie qrde mam mały problem, podłączyłem nowy dysk do kompa, zainstalowałem na nim xp-ka, wszystko poszło pięknie i ładnie, windows się zainstalował. Teraz tylko sterowniki... jako że nie mam na płytkach to byłem zmuszony pobrać z netu. no to podłączyłem kartę bezprzewodową pod usb tp-linka tak żeby jakoś w miarę szybko się dostać na strony producentów. Potrwało to zaledwie minute może nawet krucej po czym nastąpiło hitler kaput, komputer się wyłączył i już się od tamtej pory nie chciał odpalić. Pierwsze co pomyślałem "zasilacz, może płyta ? jakieś zwarcie nastąpiło przez usb...no ale żadnego zapachu spalenizny czy czegoś podobnego nie poczułem. Sprawdziłem już na drugim zasilaczu to samo - zero reakcji. Oba zasilacze są na pewno sprawne ( sprawdzałem na miernikiem według schematu z elektrody ) na googlach trochę się tego naczytałem.... sam też główkowałem ale nic mi nie przychodzi na myśl. Słuchajcie można jakoś sprawdzić płytę główną dokładnie tak aby mieć pewność że padła całkowicie/spaliła się (chociaż przecież bym poczuł jakby się spaliła bo miałem nos obok niej....mój cel "rzeczowe rozpoznanie usterki oraz zdiagnozowanie przyczyny" :) poprostu chciałbym się dowiedzieć czy istnieje jakiś sposób aby się dowiedzieć co się stało z tą płytą ? bo podejrzewam że padła.... skoro nie odpala się w innej konfiguracji, wyciągałem już ramy/grafikę etc... czyściłem słoty, odpinałem od prądu ale nic nie pomaga :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medive Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2011 odłącz zasilacz i wyjmij baterie na kilka minut i sprawdź czy działa możesz jakoś sprecyzować co się dokładnie dzieje? nie reaguje na przycisk power? czy wstaje i po chwili gaśnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2011 Wyciągnij tą sieciówkę i spróbuj ponownie. Nawet uwalona karta dzwiękowa może powodować brak reakcji komputera. Czy głośnik systemowy jest podłączony ? Jeśli tak to co pipa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extraplay Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2011 zastępczy zasilacz jakiś logic powiedzmy 500V i check jak, nie rusza płyta pytanie czy robileś to przy wyłączonym zasilaniu :) . Kiedy ja zrobiłem zwarcie mój zasilacz się z restował i wrócił do stabilnego działania :) śmiga do dziś . może być tak że masz nie poodciskane elementy i jak zapinałeś sieciówkę to coś ruszyłeś nie wiem przycisk power np . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...