Elliopoul Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2011 Witam! Ostatnio myszka dość często przerywała i zdiagnozowałem że powodem tego jest kabel, a dokładnie to miejsce zaraz przy wyjściu kabla z myszki. Od ,,ciągnięcia'' za kabel pewnie to się stało. Mój gryzoń wygląda tak A4tech x7 2500dpi. Teraz myszka przestała już całkiem działać. Chciałbym ją naprawić... Kabel zastosowany w tej myszce nie jest mi znany (napisze jak LAMER ale to jest kilka naprawdę cienkich, kolorowych kabelków i nie mam pojęcia co to za typ :D) i chciałem się zapytać - czy istnieje możliwość wycięcia ,,wadliwego'' odcinka kabla a następnie zlutowaniu tych kabelków? :) z góry dzięki za wszelką pomoc. Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2011 Jeżeli tylko nie pomylisz kabelków to powinno działać. Zresztą skoro mysz nie działa nie masz nic do stracenia. Najtrudniejsze może być stwierdzenie na którym odcinku kabel jest uszkodzony, oraz jego porządne zlutowanie aby podczas pracy zaraz nie puściły luty. Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elliopoul Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2011 To jest miejsce przy wyjściu kabla - bo gdy kabel prostowałem w tym miejscu - myszka działała. A co to jest w ogóle za rodzaj kabelków?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zadzior Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2011 Ja miałem to samo w swoim A4tech'u , skrócenie i przylutowanie kabla jest banalne i myszka oczywiście działa po dziś dzień. U mnie kabel był pęknięty w miejscu w którym jest wzmocnienie (osłonka)przy obudowie myszki ,odciąłem tylko ten kawałek ma odcinku 1,5 cm i połączyłem kabelki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elliopoul Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2011 Dokładnie o ten odcinek mi chodzi :) ale jeżeli chodzi o samo lutowanie - czy trzeba te kabelki jakoś zabezpieczać, czy też jakoś specialnie je lutować? :) czy chłopskim sposobem KABEL-KABEL? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zadzior Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2011 Chłopskim sposobem kabel do kabelka i zabezpieczyć poszczególne luty termokurczką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elliopoul Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2011 jak termokurczką zabezpieczy się to trochę grube wyjdzie - ale wyzwanie podjęte :) o wynikach napiszę ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 Ja mam model X-748K. Od jakiegoś czasu zaczyna szwankować rolka. Podczas przewijania jak i klikania. Miał ktoś problemy z rolką w tym modelu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 Ja mam model X-748K. Od jakiegoś czasu zaczyna szwankować rolka. Podczas przewijania jak i klikania. Miał ktoś problemy z rolką w tym modelu? Ja miałem problem z rolką, przeskakiwała, ciężko było np do góry stronę przewinąć bo raz szła w dół a raz w góre:). Myszkę oddałem na gwarancji i już od ponad pół roku użytkowania nie ma żadnego problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 Niestety ja już nie mam gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...