KAZ Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 ostatnio testowałem karte albatron gf4ti4280 z agpx8 ale w teście 3 dmark 2001 pokazuje że karta ma ustawiene agp x2 / x4,x8 (płyte mam x8) gdzi należy przestawić na agp x8 , bo mój wynik przy ustawieniach karty 275/600 to tylko 10400 pkt i nie wiem czy to wina tego agp x2 czy słabego procesora Atlon 1700+@1800+(więcej nie chce się podciągnać) tu jest test tej karty http://service.futuremark.com/compare?2k1=6597014 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBorg Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Szybkosc AGP nie ma praktycznie znaczenia w kwestii wydajnosci. Moze to byc wina sterow lub taktowania i timingow pamieci??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Jest to wina procesora. Ja przy XP1800+ tez mam ok ~11000. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 A co do pytania: przestawić możesz w biosie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 A co do pytania: przestawić możesz w biosie.gdzie :?: ja potrzebuje do radka 9k pro.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 gdzie :?: ja potrzebuje do radka 9k pro....:? A od kiedy R9k pro jest na AGPx8? Nie wiem, jaką masz płytę, więc nie wiem, gdzie to będzie u Ciebie. U mnie AGP Mode jest w Advanced Chipset Features, na płycie KAZa AGP ustawia się w Advanced BIOS Features. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 gdzie :?: ja potrzebuje do radka 9k pro....:? A od kiedy R9k pro jest na AGPx8? Nie wiem, jaką masz płytę, więc nie wiem, gdzie to będzie u Ciebie. U mnie AGP Mode jest w Advanced Chipset Features, na płycie KAZa AGP ustawia się w Advanced BIOS Features. mam ga7va..... powiadasz, ze radek 9k pro nie posiada agpx8.... wiec chyba nie ma co ustawiac.... chyba, ze to cos poprawi, co ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 noose, nic nie poprawi. :D U siebie to ja nawet nie mam takiej opcji przy karcie x4. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 ostatnio testowałem karte albatron gf4ti4280 z agpx8 ale w teście 3 dmark 2001 pokazuje że karta ma ustawiene agp x2 / x4,x8 (płyte mam x8) gdzi należy przestawić na agp x8 , bo mój wynik przy ustawieniach karty 275/600 to tylko 10400 pkt i nie wiem czy to wina tego agp x2 czy słabego procesora Atlon 1700+@1800+(więcej nie chce się podciągnać) tu jest test tej kartyhttp://service.futuremark.com/compare?2k1=6597014 napisz dokladnie co ci pokazuje 3dmark 2001 bo z tego co napisales to nic nie wynika a opewnie masz ustawione 8x o ile nic wczesniej w biosie nie zmieniales. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZ Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 uruchom ten link od futuremarka to zobaczysz o co mi chodzi tam jest http://service.futuremark.com/compare?2k1=6597014 My System Compared System Operating System Microsoft Windows XP M DirectX Version 8.1 Mobo Manufacturer Gigabyte Technology Co., Ltd. Mobo Model GA-7VA AGP Rates (Current/Available) 2x / 4x 8x Pry teście karty tej z podpisu jest odpowiednio 4x/2x 1x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Międzi AGP 8 a 4 nie ma różnicy ale między 4 a 2 już nie wielka jest nie jakaś kolosalna ale jest. A z wyników 3dMarka (to znaczy z oznaczeń AGP) winika że w biosie masz włączone AGP 2. Ale o ile się nie myle specyfikacja AGP3.0 zapewniała tylko kompatybilność z kartami AGP4 i 8 z AGPx2 podobno nie dziła więć po co w biosie miało by być takie ustawienie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZ Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 z tego co patrzałem w biosie to tam nie ma żadnych ustawień agp , jest tylko wybór pomiędzy agp a pci a poza tym na MX440 autaomatycznie ustawia się agp x4 chociaż do wyboru ma x1 x2 (tak pokazuje 3 dmark), wiem ża agp można zmienić w power strip ale tylko na czas kiedy ten program jest uruchomiony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 z tego co patrzałem w biosie to tam nie ma żadnych ustawień agp , jest tylko wybór pomiędzy agp a pciCzyli wychodzi że nie wszedłeś do wszystkich funkcji w biosie. CTRL+F1 i tam na pewno bedzie zmiana AGP 8/4/2/AUTO. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZ Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 juz znalezłem dzięki , jest też o tej ocji alt + f1 w jakimś innym poście ale nie mogłem jego znaleźć w instrukcji potrzałem kilka razy wiedzac czego szykam ale nie znalazłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 nie mogłem jego znaleźć w instrukcjiŻle patrzałeś. Na samym początku opisu funkcji biosu, jeszcze przed Adwanced Bios Features małymi literkami. W tych ukrytych powinny być też wszystkie ustawienia pamięci. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...