Skocz do zawartości
mmx166

Częsci do 1500zl

Rekomendowane odpowiedzi

Płytka nie z gorsza, 8 fazowe zasilanie na quada jak najbardziej, radiatorki tez wyglądają dobrze, choć nie wiem czy to miedź, czy aluminium stylizowane na miedź :lol2: co do fsb to ponad 500 jak najbardziej realne, ewentualnie możesz pomyśleć o Asus P5Q-E w podobnej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płytka nie z gorsza, 8 fazowe zasilanie na quada jak najbardziej, radiatorki tez wyglądają dobrze, choć nie wiem czy to miedź, czy aluminium stylizowane na miedź :lol2: co do fsb to ponad 500 jak najbardziej realne, ewentualnie możesz pomyśleć o Asus P5Q-E w podobnej cenie.

Asus P5Q-E lepszy ?:) ale jaki dobrac zasilacz moj stary sie na bank nie nada to jakis szajs:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile tego ramu? 2x2GB?

nie to bedzie 2x1 GB ;-)

A ile to kasy byś chciał przeznaczyc na ten zasilacz ?

Tak do 300zl na zasilacz Ocz ,Corssair, Be quiet wiem ze tych sa dosc dobre zasilki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do 300 pln dostaniesz Seasonica m12II 520w i go bierz.http://www.techplanet.pl/produkty/zasilacze/seasonic-m12ii-520-520w,14766.html

Na allegro go nie ma SEASONIC 620W S12II 80+ Bronze na MAGAZYNIE ! (1620592411) - Aukcje internetowe Allegro jest tylko taki ;-) dokladnie chcialem na tym zestawie odpalac pare gier np Nfs Shift 2 , Shift 1, hot pursuit , crysis 1 ,lub 2 jesli uciagnie ten zestaw Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mmx166 ja bym poszedł w trochę innym kierunku, trochę tańszy zasilacz (forton, OCZ 500W starczy i do QUADA) a w to miejsce RAM 4GB bo co z tego jak podkręcisz jak będą przycięcia bo RAM sie zapcha, RAM to idx na ilość mniej na jakość bo ich udział w OC jest marginalny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mmx166 ja bym poszedł w trochę innym kierunku, trochę tańszy zasilacz (forton, OCZ 500W starczy i do QUADA) a w to miejsce RAM 4GB bo co z tego jak podkręcisz jak będą przycięcia bo RAM sie zapcha, RAM to idx na ilość mniej na jakość bo ich udział w OC jest marginalny

Kręcic zabardzo nie chce , chyba ze sie podszkole w tej dziedzinie ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli chcesz praktycznie od zera składać zestaw na lga775.

W zestawie masz tylko 2Gb ramu, procesor do wymiany ("planuje w przyszlosci zmienic go na quada"). Płyta ok ale weź pod uwagę, że quady pod 775 są drogie.

Moim zdaniem nie warto się w to pakować. Pomyśl nad czymś na am3. Asrock M3A770DE + 4GB ramu ddr3 wyjdzie Cię 350zł. Masz sprzęt nowy, na gwarancji i z 4GB ramu.

Do tego Phenom II x4 955 za 375zł. Będziesz miał sprzęt nowy, na gwarancji.

Można się pchać oczywiście w lga775 na siłę ale czy to ma sens? Nie masz ani jednego solidnego elementu pod tę platformę. Mim zdaniem nie warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z P II 955 starałem się podać rozwiązanie z tego samego przedziału cenowego, wydajnościowego co kombinuje autor tematu. Zaleta tego P II 955 to taka, że sprzęt jest nowy, z co najmniej dwu letnią gwarancją.

Poczekać to zawsze można, nawet na to że Wiedźmin 2 będzie chodził na poleasingowych dell'ach za 300zł ale chyba nie to chodzi :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z P II 955 starałem się podać rozwiązanie z tego samego przedziału cenowego, wydajnościowego co kombinuje autor tematu. Zaleta tego P II 955 to taka, że sprzęt jest nowy, z co najmniej dwu letnią gwarancją.

Poczekać to zawsze można, nawet na to że Wiedźmin 2 będzie chodził na poleasingowych dell'ach za 300zł ale chyba nie to chodzi :wink:

Tak zgadza sie prawie od zera , ale tu nie chodzi o gre Wiedzmin , ale by to dosc dobrze chodzilo ,wystarczy ze odpale na tym np Crysisa .Powiem Ci ze nie mam przekonania do Amd , fakt sprzet bedzie nowy i gwarancja bedzie , ale plyty Asrocka chyba nie sa takie dobre jak Asus, czy Gigabyte

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz napisać w czym Gigabyte/ASUS jest lepszy od ASRocka(oprócz tego, że ASRock daje krótszą gwarancję)?

Jak dla mnie gorsze podzespoly ma , mialem pare plyt i padaly wyjscia ps2 , lub usb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie kilka lat temu miałeś te płyty.

ASRock od jakiegoś czasu się poprawił. Poszukaj recenzji i opinii o takich płytach jak P67 Extreme4, P67 Pro3, seria Extreme3, A780GXH, M3A770DE...

Płyta wyglada niezle ,ale cena 600zl za nia , a ten asus tanszy o wiele , chcialbym by posluzyl mi z 3 lata max

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez nie ma zaufania do płyt AMD, kiepsko wygląda sekcja zasilania, zwykle w tańszych modelach pięć faz, nie za mało jak na cztery rdzenie które potrzebują "prądu" ? dwa że często z integrowaną grafiką, nie wiem po co za to płacić, trzy gorsza wydajność raid, jak dla mnie to powinno iśc do przodu a nie wstecz :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę argumenty...

Tańsze płyty pod intela miały 3-fazowe zasilanie cpu i śmigały w marketowch zestawach z quadami.

Nie chcesz płacić za zintegrowaną grafikę? Przecież w mojej propozycji jej nie ma. Inna sprawa, niedługo już ciężko będzie zrobić krok w przód i omijając zintegrowaną grafikę. Ma, będzie ją miało większość cpu.

Raid? po co za to płacić jeśli mało kto z tego korzysta? Więcej osób korzysta ze zintegrowanej grafiki niż raidu.

Odpowiadając na pytanie z pierwszego posta - nie tarto kupować tego zestawu pod słabe c2d lub nieposiadanego c2q.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz napisać w czym Gigabyte/ASUS jest lepszy od ASRocka(oprócz tego, że ASRock daje krótszą gwarancję)?

Chyba przyznam Ci racje ta plyta ASRock P67 EXTREME6 P67 LGA1155 USB 3.0 GW ZABRZE (1627134673) - Aukcje internetowe Allegro wyglada bardzo fajne i rozmieszczenie tez , ciekawe jak sie bedzie sprawowac w uzytkowaniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam pytanie co sadzicie o takim zestawie do 1500zl :

1.Intel Core i5-2500K 3,3GHz s1155 BlackOC BOX SandyBridge BX80623I52500K

2.ASROCK P67 PRO3 Intel P67 LGA 1155

3.Goodram 4GB (2x2GB)DDR3 1333MHz CL9 GR1333D364L9/4GDC

4. Chieftec CFT-650-14CS 650W lub OCZ FATAL1TY 550W SLI PSU (OCZ550FTY-EU) lub OCZ StealthXStream 700W OCZ700SXS-EU . Prosze o opinie ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi