Skocz do zawartości
modessef1

Win7 ciągle się zacina;/

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Do tej pory korzystałem z Win7 PRO 32 bit na dysku samsung 160GB, komp ciągle mi się zacinał. Dziś kupiłem samsunga 500GB HM500JJ i zainstalowałem na nim Win7 64bit. Win się zaktualizowałem, następnie zainstalowałem nortona 360 oraz Malwarebytes anti malware. Jakie było moje zdziwienie gdy po tych czynnościach komp się znów zaciął;/. Liczyłem na to, że to tylko przypadek. Podgląd zdarzeń w widnowsie pokazał taki komunikat błędy po restarcie:

System został uruchomiony ponownie bez uprzedniego czystego zamknięcia. Przyczyną tego błędu może być fakt, że system przestał odpowiadać, uległ awarii lub nastąpiła nieoczekiwana utrata zasilania.

Po restarcie przystąpiłem do instalacji reszty potrzebnego mi oprogramowania i po jakimś czasie znów to samo;/ błąd ten sam. Nazywa się Kernel-Power

Niżej zamieszczam screen okna z logami:

Dołączona grafika

Niżej zamieszczam opis wszystkich widocznych na screenie błędów:

Dhcp_Client

Komputer nie uzyskał przydziału adresu z sieci (od serwera DHCP) dla karty sieciowej o adresie sieciowym 0x7A79970230BE. Wystąpił następujący błąd: 0x79. Komputer będzie ponawiał próby uzyskania adresu z serwera adresów sieciowych (DHCP).

Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected.

Eventlog

Zdarzenia inspekcji zostały porzucone w trakcie transportu. 0

Kernel-PnP

Załadowanie sterownika \Driver\WUDFRd dla urządzenia USB\VID_147E&PID_1000\5&3498de22&0&2 nie powiodło się.

Eventlog

Poprzednie zamknięcie systemu przy 21:16:21 na ?2011-?06-?04 było nieoczekiwane.

Dhcp-Client

Komputer nie uzyskał przydziału adresu z sieci (od serwera DHCP) dla karty sieciowej o adresie sieciowym 0x7A79970230BE. Wystąpił następujący błąd: 0x79. Komputer będzie ponawiał próby uzyskania adresu z serwera adresów sieciowych (DHCP).

WMI

Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected.

Kernel-PnP

Załadowanie sterownika \Driver\WUDFRd dla urządzenia USB\VID_147E&PID_1000\5&3498de22&0&2 nie powiodło się.

WLAN-AutoConfig

Usługa autokonfiguracji sieci WLAN została pomyślnie zatrzymana.

WMI

SideBySide

Nie można wygenerować kontekstu aktywacji dla "D:\PROGRA~2\MICROS~1\Office14\GROOVEEX.DLL". Nie można odnaleźć zestawu zależnego Microsoft.VC90.ATL,processorArchitecture="amd64",publicKeyToken="1fc8b3b9a1e18e3b",type="win32",version="9.0.21022.08". Użyj narzędzia sxstrace.exe, aby uzyskać szczegółową diagnozę.

SideBySide

Nie można wygenerować kontekstu aktywacji dla "D:\PROGRA~2\MICROS~1\Office14\GROOVEEX.DLL". Nie można odnaleźć zestawu zależnego Microsoft.VC90.ATL,processorArchitecture="amd64",publicKeyToken="1fc8b3b9a1e18e3b",type="win32",version="9.0.21022.08". Użyj narzędzia sxstrace.exe, aby uzyskać szczegółową diagnozęDisk

Sterownik wykrył błąd kontrolera na \Device\Harddisk1\DR1.

Disk

Sterownik wykrył błąd kontrolera na \Device\Harddisk1\DR1.

Dhcp-Client

Service Control Manager

Nie można uruchomić usługi LogMeIn Hamachi 2.0 Tunneling Engine z powodu następującego błędu:

Usługa nie odpowiada na sygnał uruchomienia lub sygnał sterujący w oczekiwanym czasie.

Service Control Manager

Upłynął limit czasu (30000 ms) podczas oczekiwania na połączenie się z usługą LogMeIn Hamachi 2.0 Tunneling Engine.

Proszę o pomoc bo dobija mnie zaistniała sytuacja;/

Jeśli mam coś jeszcze podesłać w celu identyfikacji problemu to piszcie

Pozdrawiam,

PS. mój komp to:

Compal JHL90 GeForce 9600M GT 512 mb

WSGA

T3200

4GB RAM 800Mhz Kingstone

Samsung 500GB 7200(HM500JJ)

Win7 professional 64bit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdziłem dysk programem Crytical Dysk info. Oto wyniki:

Dołączona grafika

oraz pamięć programem Memtest86 4.0, oto wyniki:

Dołączona grafika

Dodatkowo zrobiłem update biosu z wersji 1.04 do wersji 1.19 oraz w celu wykluczenia problemów z zasilaczem pożyczyłem zasilacz. Na pożyczonym także się zacina. Nie wiem co jeszcze mam sprawdzić?

Proszę o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź temperatury programem everest - zakładka komputer > czujnik i podaj taktowanie procesora także w tym programie zakładka komputer > przetaktowanie, napisałem bo wiele ludzi nie wie jak to zrobić.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Everest Home Edition 2.20:

Zakładka Komputer/czujnik pokazuje mi tylko coś takiego:

Pole Wartość

Właściwości czujnika

Typ czujnika HDD

Temperatury

SAMSUNG HM500JJ 42 °C (108 °F)

Zakładka Komputer/przetaktowanie pokazuje coś takiego:

Pole Wartość

Właściwości procesora

Typ procesora Nieznane

CPUID: nazwa procesora Intel® Pentium® Dual CPU T3200 @ 2.00GHz

CPUID: nr wydania 000006FDh

Szybkość procesora

Częstotliwość taktowania procesora 1994.87 MHz (oryginalny: 2000 MHz)

Pamięć podręczna procesora

Pamięć podręczna L1 kodu 32 KB

Pamięć podręczna L1 danych 32 KB

Pamięć podręczna L2 1 MB (On-Die, ATC, Full-Speed)

Właściwości BIOS'u

Data BIOS'u systemowego Nieznane

Data BIOS'u wideo Nieznane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor pod occt ma prawie 100st ? za wiele. Zrób testy everest stability testem z uwzglednieniem w/w podzespołów. Możesz też po kolei wyłączyć w biosie dźwięk i sieciówkę i sprawdzić czy się poprawi. Albo przegrzewa Ci się proc/nb albo zdycha mobo.

Edytowane przez BuMeL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi