Skocz do zawartości
nadi

irda

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam to co w podpisie i mam pytanko czy moge dokupić irda nie wiem na jakiejś karcie pci czy coś braciuk kupił sobie nokie 7650 i przydałby sie port podczerwieni . Powiedzcie gdzie takie coś można kupić i ile to kosztuje pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. jak byś użył opcji szukaj to znalazł byś już odpowiedź na wszystko co chcesz wiedzieć;

2. Możesz kupić gotowy nadajnik-odbiornik podczerwieni na USB:

3. Możesz zrobić samemu - praktycznie każda płyta główna ma gniazdo do podczerwieni. potrzebujesz tylko nadajnika idbiornika IR np TFDS4500 dwóch rezystorów,3 kondensatorów i 15 mintut pracy - koszt 20-30 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przesadzajmy z USB, jak do komorki to wystarczy do mobo podlaczyc, cena jakies 1/5 tego co napisales Major Z :)

Ten ecsik ma mozliwosc podlaczenia irdy do plyty wiec czemu nie skorzystac ?

Szkoda kasy na usb, comy itd jak ma byc tylko do komory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się - na Allegro są po 30PLN a w sklepie za podłączany pod płytę (i to jeszcze montowany w slot 3,5" - strasznie to wygodne :lol: ) zarządali ode mnie 98PLN. Za tyle to komóry nie będę podłączał - zamówiłem z Allegro. Dzięks Anti2k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcecie sobie zrobić port IRDA samemu, to zapraszam na moją skromną stronkę na ten temat: www.lechu.ath.cx/pub/irda

Mnie kosztowało to 15zł, tyle bowiem zapłaciłem za układ TFDS4500, a pozostałe elementy odszukałem w szufladzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...