axl2000 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 Panowie błagam o pomoc gdyż moja informatyczna wiedza nie sięga tak daleko. Kolega ma starego PCta którego chcemy reanimować najmniejszym kosztem. W tej chwili kolega u siebie w domu konfiguruje już Windowsa i instaluje aktualizacje patrząc na systemową grafikę bez sterowników, gdy ja piszę ten tekst. - A64 3000+ 1,8Ghz (w drodze X2 3800+ 2Ghz) - 2GB DDR400 GoodRam (w drodze kolejne takie same 2GB) - płyta Gigabyte GA-K8N51GMF-9 na Nforce 430 z wbudowaną kartą GF6100 - 250GB Seagate Barracuda 7200.10 SATA - na PCI-E siedzi 7600GS (9800GT w drodze) - 400W zasilacz Modecoma Karta graficzna GeForce 7600 GS - dziwny komunikat w menedżerze urządzeń - identyczny problem jest opisany w tym wątku, ale rozwiązania brak, a obiecałem kumplowi, że jakoś Windowsa 7 mu wgram bez zmiany płyty głównej, płyta sprawna, wszystko na XP śmiga a kolega miał 300zł na proca i grafę to kupiłem co mogłem... Po instalacji sterowników do 7600GS wywala komunikat, że nie ma zasobów by używać urządzenie. W biosie karta 6100 z chipsetu jest wyłączona, system jej nie znajduje nawet, jednak zabiera ona zasoby dla 7600GS (na XP to nie występuje). Na stronie Nvidii nie ma sterowników pod chipsety nForce serii 4xx, to też ściągnąłem jakieś pod Vistę 64 i dalej bez skutku. Może okazać się, że ów problem występuje tylko z kartą 7600GS a z nowym 9800GT będzie grało? Nie widzi mi się znowu wgrywać XP bo Windows 7 nie ogarnie tej płyty :/ POMOCY informatycy !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...