toolpage Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Najpierw konfiguracja kompa: Athlon 1,7(0,13u), plyta glowna jetway 866asu(Via KT266A/VT8233 Chipset ), 256ddr(266mhz), Super Grace ATI Radeon 9000 64MB ddr(teraz riva tnt2, bo radek nie dziala :( ) 128bit dvi tv-out, zasilacz codegen 300W - w tej chwili komp "odkrecony" na maxa. I w takiej konfiguracji komp NIE DZIALA :evil: ! Po wlaczeniu slychac jak dysk zaczyna pracowac, wszystko dzieje sie jak trzeba do momentu, gdy powinien wlaczyc sie monitor, wtedy to odzywa sie pc speaker. I tak stoi. wiatraczki sie kreca, wszystko ok, tylko ten pc speaker i brak obrazu. Po wlozeniu rivy tnt2 m64 creative'a wszystko ok. Po wlozeniu radka do plyty kumpla(ecs L7VTA3) wszystko ok i radek smiga jak trzeba. Podejrzewam, ze istnieje tu konflikt pomiedzy grafa a chipsetem plyty glownej. Aha, bios mam ze stycznia, ten, ktory fabrycznie zostal wladowany. Moze nowsza wersja jakas? POMOZCIE!!! :!: :!: :?: :?: Bo w tej chwili jestem zdecydowany na zmiane plyty. :idea: I NIECH TEN TEMAT BEDZIE PRZESTROGA DLA OSBO POSIADAJACYCH PLYTY GLOWNE NA CHIPSECIE VIA, CHCACYCH KUPIC KARTE RADEON 9000!!! NIE WEPCHAJCIE SIE W TAKIE GÓ....NO JAK JA :oops: !!! :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 ciekawe bo u mumpla na kt133a r9000pro chodzi normalnie ale wezme i sprawdze wkladajac jego karte do mojej plyty nie sadze zeby byly problemy no i przeciez plyta twojego kumpla ecs K7VTA3 jest na kt266a lub kt333 zaleznie od wersji problem zapewne tkwi w twojej plycie,a nie kt266a zmien na jakas konkretniejsza marke (epox na kt266a kosztuje w sklepie 245pln) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolpage Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 plyta kumpla ma mostek polnocny KT400 a poludniowy na VT8235 i na tej dziala, moze upgrade biosu pomoze? jak nie to pewnie kupie tego ecs'a co ma kumpel, bo nie znioslbym gdyby znowu to samo sie stalo na inne nowej plycie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 nie kupuj tego ecs,bo to zadka plyta lepiej juz L7S7A2 na sis746 ,albo za 300pln Epox 8K9A na kt400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolpage Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zobacze jeszcze na jakich plytach na 100% bedzie radek dzialal i cos wybiore z tego. Sprobuje bios nowszy zaladowac, bo moze producent wreszcie zauwazyl, ze jego plyta glowna lekko SUCKS. Jednak musze zaznaczyc, ze do tej pory z ta plyta nie mialem ZADNEGO PROBLEMU, swietnie sie na niej kreci moj athlon a temp wzrasta tylko o 3-5 stopni na @2000+ na wiatraczku titan ttc-d5t bez regulacji obrotow(w tej chwili odkrecony na 1700+- temp 36), bez coppershima z pasta titan silver grease ttg-s104.I jezeli ktos chce na niej pracowac z inna karta niz ATI, to moge ja w pelni polecic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolpage Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 sprawdze jeszcze czy na tych Jetwayach 866asu mieli ludzie jakis problemy ale i tak pewnie ja sprzedam i kupie nowa, noc chyba, ze sprzedam radka i kupie geforce'a ale cos mi sie nie widzi taki pomysl, moge miec fx5200 za 300zeta, z tego co pamietam to firmy sparkle albo pine - ehh ale nie jestem do tego pomyslu przekonany i dlatego ostateczne pytanie: CZY ZMIENIC PLYTE I ZOSTAWIC SUPERGRACE RADEONA 9000, CZY ZMIENIC RADKA NA GF5200FX OD PINE/SPARKLE A PLYTE ZOSTAWIC. Z tego co widzialem na testach www.benchmark.pl, to te fx sa w wyzszych rozdzielczosciach juz duzo gorsze od radka 9000 a nawet gorsze od 7500ddr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...