Skocz do zawartości
burro

The Sims

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tam w simy troche gralem. Napoczatku bydowanie domu.... fajna sprawa jak mam 1000000000000$. Potem robilem wieksa impre - wszyscy saciedzi których znam przychodza... a na koncu zamurywuje ich :twisted:

Patrze jak sikaja na podlage a potem na niej spia :twisted: , pomimo ze obok byl kibel i luzko (niesmaili byli), a na koncu umieraja z glodu mimo iz obo ladówe im postawilem (znowu ta niesmialosc)..... a potem sasiadów jooz nie ma i uninstall

a co do dodatków to w zaden nie gralem ( do sadyzmu wystarczy podstatowa versja)

PS. A... zapomnielem ze tez pozar im robilem w tym malym pomieszczeku bez dzwi i okien i... wtedy byl ubaw....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam lubilem simsy, dlaczego? bo byly tak proste jak pasjans a czasami czlowiek potrzebowal wlasnie takiej rozrywki gdzie nie musialby sie skupiac zbytnio, takiej ot dla straty czasu i za takie wlasnie mialem Simsy, to bardzo bardzo fajna gra i wcale nie uwazam ze faceci nie powinni w nia grac, to bzdura natomiast uwazam ze nowe dodatki szpeca gre poniewaz zmieniaja jej pierwotny sens, Maxis wlasciwie zaczyna jechac juz na kase a gra traci coraz bardziej sensownosc (tą o ktorej pisalem na poczatku) staje sie niestrawna. Nie wiem czy zwrocilas uwage, ale pierwsze simy, byly wlasciwie symulatorem zycia rodzinnego i to wszystko, cos na wzor tych popularnych gierek takich zwyklych zapomnialem jak sie nazywaly, dokladajac kolejne czesci przestal to byc symulator, te czesci sa dorzucane na sile i takie jest moje zdanie. Dlatego uwazam ze udane byly dwie pierwsze (pomijam pierwowzor) Balanga i Swiatowe zycie, reszta to bzdury i efekt marketingowy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Sims. Wszystkie poprzednie części tej gry chodziły wcześniej bez zarzutu. Gdy zainstalowałam SuperStar gra <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span> się na chwilke po czym gaśnie i wychodzi do pulpitu. Prubowałam już z 3-ema "patchami" i nic. Nie pomogła zmiana sterowników od grafiki i dzwięku (gra wydaje taki pisk jak ją wywala do windows) a nawet nie pomógł format i nowy system - XP. :cry:

O co tu chodzi? Wszystkie inne gry działają idealnie.

Za pomoc THX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wywal ten XP i zainstaluj 98SE + najnowszy directx 9.0a i najnowsze sterowniki do grafy. Wszystkie gierki chodzą lepiej na 98 niż na XP

Mówienie że "wszystkie gierki chodzą lepiej na 98" jest pieprzeniem w bambus, tak jak mówienie że wszystkie płyty ECS są do pupy. Bo naprzykład nowsze gierki microsoftu chodziły u mnie lepiej na 2K (Dungeon siege, Age of Mythology) O instalowaniu DX 9.0a bez wyraźniej potrzeby już nie wspomne ;]

Ale istotnie, popróbwałbym wrzucić win 98 i zobaczyć, jak będzie.

Wcześniej jednak zapodałbym inne sterowniki do grafy, ale najnowsze nie zawsze znaczy najlepsze :? U mnie na nowszych niż 30.82 wywala się 3D mark i kilka gier; popróbuj sterowników z CD dodanego do karty np. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedna z głupszych rzeczy w Simsach :wink:

Sądzę że powinna być na to jakaś "łatka" ewentualnie programik...

Jak byłem jeszcze zapaleńcem to znajdywałem programiki to ustawiania umiejętnośći wystorju domu i innych rzeczy.... 8)

Tak więc google.pl i do dzieła... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześc zainstalowałem sobie grę the sims z różnymi dodatkami np wakacje zwierzaki itd. I mam problem byłem raz na parceli gdzie można kupić np kota czy psa i od tej chwili jak tam jadę i klikam na jakiś budynek to mi z gry wychodzi czym to może być spowodowane?? Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześc zainstalowałem sobie grę the sims z różnymi dodatkami np wakacje zwierzaki itd. I mam problem byłem raz na parceli gdzie można kupić np kota czy psa i od tej chwili jak tam jadę i klikam na jakiś budynek to mi z gry wychodzi czym to może być spowodowane?? Pozdro

Tez mialam ten problem i do teraz nie wiem dlaczego <lol> dopiero jak zainstalowalam sobie xp (co pewnie nie ma z tym nic wspulnego :P ) i zainstalowalam na nowo gre to przestalo mi sie wylaczac:) ale kolezanka cos mi mowila ze miala to samo z tym ze jej sie instalacja przerywala w 98% a z kolei inna kolezanka mi mowila ze trzeba zaraz po wprowadzeniu do domu z siasiadami rozmawiac :P musisz poprobowac :)

ktos wie moze czy jest spolszczenie do tej wersji ? i jakie sa kody na full kasy itp nie moglem znalesc nigdzie

spolszczen musisz poszukac na stronach lub zmienic w rejestrze a kodow jest peeeeeelno :D np. na kase u mnie dzala kod : rosebud -10000 simoleons.;!;!;!;!;!;!;!;!;! na "wszystko ruszalnosc " : move_objects on jak chcesz wylaczyc "wszystko ruszalnosc" to : move_objects off kodw jest baaaardzo duzo:]ale ja osobiscie uzywam tylko tych 2 :) a co do zdobywania przyjaciol to wystarczy dac kazdemu kilka pierscionkow z brylantem (ok 8 ) i juz masz przyjaciela gorzej z pielegnowaniem tej przyjazni :P kiedys gdzies na jakiejs stronie chyba widzialam taki program do omijania tego ale nie pamietam o co dokladnie tam chodzilo :P

Edytowane przez samara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi