elektryk92 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2011 (edytowane) Witam! Mam taki problem, otoż tytułowe ramy nie chcą mi chodzić stabilnie na napięciu i timingach według specyfikacji. W specyfikacji podali, że timingi maja wynosic 9-9-9-28 a napięcie 1.65V. Nie podali command rate ale to też bez roznicy czy 1T lub 2T bo i tak są nie stabilne. Pamięci działają stabilnie dopiero na napieciu 1.68V a z tego co wiem to max dla sandy bridge to 1.65V. VCCIO wynosi u mnie 1.1V Czy ktoś wie jak temu zaradzić? Nie chce odpowiedzi typu zmniejszenia taktowania :P(oczywiscie to pomaga, ale nie po to kupilem takie pamieci zeby nie chodzily tak jak powinny, ewentualnie mogę je sprzedac i kupic inne). Napisałem do producenta emaila i opisalem tą sytuację i czekam na odpowiedź ale jakos sie nie moge doczekac :P Reszta sprzętu: P8P67 Pro, sandy bridge 2500k, Chieftec 560W. Edytowane 9 Czerwca 2011 przez elektryk92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2011 Skoro nie chodzą na domyślnych timingach, to znaczy, ze coś z nimi jest nie tak i normalnie przysługuje Ci wymiana na nowe albo naprawa ( co raczej nie wchodzi w grę, bo pewniej taniej jest dać nowe). Dlaczego nie uderzysz do tego kto Ci te pamięci sprzedał? Jeśli kupowałeś je jako osoba fizyczna, to masz rok rękojmi ze strony sprzedawcy, który ma 14 dni na naprawę bądź wymianę towaru na nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...