labo Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 witam Doradzcie jaki kupić windows. Potrzebuje go aby mogli się z nim rownolegle łączyć 10 terminali przez zdaly pulpit. Wiem ze mozna zmodyfikowac xp, by moc korzystac rownolegle z sesji zdalnego pulpitu. Zastanawiam sie nad windows serwer, ale z tego co czytalem trzeba dokupic licencje na uzytkownikow pulpitu zdalnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medive Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 W poprzedniej pracy spotkałem się z tym że stacje terminalowe miały preinstalowany system Windows® Embedded Standard 2009 może to jest rozwiązanie Twojego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
labo Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 windows na stacjach roboczych nie ma znaczenia, akurat u mnie jest nt. Pytam sie o windows na serwer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 11 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2011 2008 server standard 5 CAL + dokupić 5 CAL. Łącznie około 4K. Modyfikowanie termsrv.dll tak, by pozwolić na większą ilość concurrent sessions jest niezgodne z licencją MS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2011 Windows xp home pozwala na 5 rownoleglych polaczen. Win xp pro na 10. O ile nie bedziesz miec tam nic innego to ci to powinno wystarczyc. Jesli chodzi on win serwer to musisz kupic CALe. Koszt CALi na jednego usera to okolo 400-500zl netto (domena+ts). Jak cos to moge Ci sprzedac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...