szpak Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Wczoraj cos dziwnego stalo sie z moim neten .. Mianowicie wszytsko smigalo pieknie az tu nagle zadna www nie nie otwiera poprostu pisze ze nie moze znalesc serwera lol ale gg i radio przez net odbiera .. dodam ze urzywam kazzy .. no mysle zrobie szybko ghostem sys od nowa i bedzie ok ..zrobilem 2 razy i nic dalej to samo ... wymieklem wkurzylem sie zdeczka ..zapodalem ad-aware mysle jakis robak znalazlo 26 wywalilem ale dalej nic to anty wira i tez nic .. wiec teraz sie pytam czy da sie strony www jakos blokowac przez innych urzytkownikow siec ?? ( podejrzewalem ze to jeden co ma zawsze maly transfer do gry w wdiablo mnie tak ograniczyc chcial) wpadlem do niego zobaczyc co tam dziala no nic wlaczonego nie mial ale w histrori byly adresy stron hakerskich no ale ze to byla sobota i 19 dochodzial to olalem bo na piwko trzeba wyskiczyc jak wrocilem o 03 to jzu bylo wszytko ok ?? co wy o tym sadzicie jak sprawdzic czy ktos z sieci mi to zrobil taki zart czy moze to jakos prze kazze slyszalem o czyms takim ? ( w kazie web tez sie nei ladowalo ale pliki sie sciagaly pieknie ) ale prezciez nie da sie zablokowac portow www prawda ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Heh Jak to było Neo to wczoraj tak koło 16 padły DNSy i kicha wtedy ze stronami www. Tylko po IP sie da działac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 nie dodalem ze mam sdi i tylko ja w sieci nie moglem tych www odtworzyc a inni mogli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Nie kicha ze stronami www tylko z dns'ami ;] a to są dwie odmienne rzeczy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Ale to przez DNSy sa wyszukiwane strony www :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Tia? Od kiedy? Bo ja myślałem, że strony www są wyszukiwane przez wyszukiwarki stron, a numery ip serwerów przez dns'y. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 ej no to co to moglo byc bo zupelnei zboczyliscie z tematu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Awaria serwerów dns. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 ale jak to mozliwe ze ja nie mialem a z mijej sieci inni w tym samym czasei mieli ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Na przykład: 1) inni mieli poustawiane inne dns'y? 2) inni mieli zacache'owane adresy ip serwisów które używają? 3) ty miałeś coś źle ustawione? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 lol ja jestem adminem tej sieci wszytcy mam tak samo a dns-y mamy te same mamy sdi na ruterze wiec jestesmy rowni nawet sys mam ten sam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidD Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 lol, jesteś adminem, a nie wiesz dlaczego ci nie działa :wink:. I jeszcze się pytasz, czy inni mogli cię zablokować :lol:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 adminem bez serwera ...... a zreszta admin to zla nazwa ja mam na siebei to cale scierwo...... powiem wam cos smiesznego dopiero jednemu z nich molilo i wiecie co powiedzial ze jak tak dalej pojdzie to bedzie zabronione korzystanie z opery nizly z nigo koles musze go odlaczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Ogólnie to skąd my mamy wiedzieć dlaczego ci akurat nie działało a innym tak? Nawet nie wiemy na jakim systemie pracujesz, nie mówiąc już o konfiguracji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 chcialem sie glownie dowiedzic czy istnieje mozliwsc zablokowanie portow stron www w co watpie ale moze jednak i jak jest to jak ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Możliwość istnieje. Zależy tylko jak jest rozplanowana sieć i kto ma dostęp do routera ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidD Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zablokowanie www jest bardzo proste (port 80) i można to zrobić praktycznie na każdym routerze czy serwerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 A co ja właśnie napisałem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 pobijcie sie ;D:P buehehehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Niech tylko spróbuje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 beuhehehehe 1 w nocy a ja czekam na odpisy w tym topicu ale rotfl :) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 pff... dopiero pierwsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...