Skocz do zawartości
vinnig

Druga karta Sapphire HD5850 1GB?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem wielkim miłośnikiem serii Battlefield.

Przymierzam się do kolejnej odsłony BF3 i w związku z tym przydałaby się większa moc karty.

Warto inwestować w drugą kartę 5850?

Mój zestaw:

Procesor AMD Phenom II Quad-Core 955 BOX Black Edition @ 3,8GHz

Płyta główna Gigabyte GA-MA790XT-UD4P

Pamięci Patriot GAMING EP 2x2GB 1600MHz DDR3 CL 9.9.9.24 dedykowane do AMD

Karta graficzna SAPPHIRE HD5850 1GB DDR5 HDMI Dx11

Dysk twardy Samsunga F3 1TB

Zasilacz CMPSU-620HXEU Corsair CMPSU-620HXEU ATX 620W PFC, EU version

Monitor BenQ Monitor LCD G2420HDBE FULL HD

Obudowa OBUDOWA THERMALTAKE SOPRANO RS 101 (VG7000BNS) CZARNA

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg. mnie nie ma sensu pchać się w SLI/Crossfire. Niektóre gry mają problemy z dwiema kartami grafiki, w wyniku czego płynność gry mocno spada. Poszukaj na ten temat informacji, pamiętam że spadki płynności były m.in. w GTA IV, być może także w BF:BC2. Inna sprawa, że masz średni procesor, który ograniczałby dwie 5850. Jeśli bardzo zależy Ci na wydajności, spróbuj podkręcić jeszcze odrobinę procesor jeśli jest to możliwe. Podkręć też kartę graficzną, to najlepsze rozwiązanie.

Edytowane przez BlackMachine

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie lepiej, by było ją sprzedać i poczekać aż stanieje model z rodziny 69xx ? Głównie chodzi mi o to, aby płynie grać w bf3 na wysokich detalach. Wiem, że w tej chwili ciężko bazować na parametrach rekomendowanych przez producenta gry... Procesor podkręcę do 4Ghz na rdzeń. A może ewentualnie również wymienić procek na coś "mocniejszego"?

Edytowane przez vinnig

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przejechałam się CF, w zasadzie tylko benchmarki i kilka gier oferują pełne wsparcie. W praktyce wiele gier ma z tym problemy, np GTa4 gdzie CF chodzi gorzej niż jedna grafa -.-'

Radzę się przesiąść na zielonych i to na jedną mocną kartę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi