vinnig Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 Witam, Jestem wielkim miłośnikiem serii Battlefield. Przymierzam się do kolejnej odsłony BF3 i w związku z tym przydałaby się większa moc karty. Warto inwestować w drugą kartę 5850? Mój zestaw: Procesor AMD Phenom II Quad-Core 955 BOX Black Edition @ 3,8GHz Płyta główna Gigabyte GA-MA790XT-UD4P Pamięci Patriot GAMING EP 2x2GB 1600MHz DDR3 CL 9.9.9.24 dedykowane do AMD Karta graficzna SAPPHIRE HD5850 1GB DDR5 HDMI Dx11 Dysk twardy Samsunga F3 1TB Zasilacz CMPSU-620HXEU Corsair CMPSU-620HXEU ATX 620W PFC, EU version Monitor BenQ Monitor LCD G2420HDBE FULL HD Obudowa OBUDOWA THERMALTAKE SOPRANO RS 101 (VG7000BNS) CZARNA Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 (edytowane) Wg. mnie nie ma sensu pchać się w SLI/Crossfire. Niektóre gry mają problemy z dwiema kartami grafiki, w wyniku czego płynność gry mocno spada. Poszukaj na ten temat informacji, pamiętam że spadki płynności były m.in. w GTA IV, być może także w BF:BC2. Inna sprawa, że masz średni procesor, który ograniczałby dwie 5850. Jeśli bardzo zależy Ci na wydajności, spróbuj podkręcić jeszcze odrobinę procesor jeśli jest to możliwe. Podkręć też kartę graficzną, to najlepsze rozwiązanie. Edytowane 10 Czerwca 2011 przez BlackMachine Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 Do takiego proca nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 Nie inwestuj w druga 5850 , mozesz ja podkrecic o ok. 20% jezeli masz troche szczescia . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinnig Opublikowano 11 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2011 (edytowane) A nie lepiej, by było ją sprzedać i poczekać aż stanieje model z rodziny 69xx ? Głównie chodzi mi o to, aby płynie grać w bf3 na wysokich detalach. Wiem, że w tej chwili ciężko bazować na parametrach rekomendowanych przez producenta gry... Procesor podkręcę do 4Ghz na rdzeń. A może ewentualnie również wymienić procek na coś "mocniejszego"? Edytowane 11 Czerwca 2011 przez vinnig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 11 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2011 Ja przejechałam się CF, w zasadzie tylko benchmarki i kilka gier oferują pełne wsparcie. W praktyce wiele gier ma z tym problemy, np GTa4 gdzie CF chodzi gorzej niż jedna grafa -.-' Radzę się przesiąść na zielonych i to na jedną mocną kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinnig Opublikowano 11 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2011 Ale do mocniejszej karty również będę musiał dokupić mocniejszy procesor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2011 Myślę, że w GTXa570 z tym prockiem możesz śmiało inwestować, a coś mocniejszego to ciężko powiedzieć. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinnig Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2011 A co myślicie o karcie 6950 i oc do 6970? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...