pci Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 (edytowane) Witam, zamierzam zakupić jakąś lepszą listwę troszkę orientując się w temacie mam paru faworytów : 1. Listwa Lestar LFT 2005 LESTAR :: Filtr przeciwzakłóceniowy LFT 2005 G-A 2 Lestar LFT 2001A LESTAR :: Filtr przeciwzakłóceniowy LFT 2001A G-A 3 Orvaldi ORV-6 Internet 3m Orvaldi 4.Acar HSK Data XProtector Ultra HSK Data Ltd. - acar XProtector ultra-s1 W sumie elektryk, ze mnie żaden i proszę o poradę która z nich będzie najlepsza ?? Lestary się różnią według ulotki http://www.lestar.com.pl/content/files/brochures/ul11pl.pdf Absorbcja energii 1818 Joules vs 909 więc w sumie stary model się wydaje lepszy. Orvaldi w porównaniu do lestarów ma tylko 420J, tłumienie Lestar 100KHz÷30MHz 60db vs Orvaldi 100 kHz/-100MHz 50dB w sumie nie wiem który lepiej, Orival podaję czas reakcji <1ns a lestar <25 Acar niestety o swoim produkcje nie podaje żadnych konkretnych info na stronce ale jakby ktoś wiedział coś o tym modelu może napisać. Czekam na sugestię i uzasadnienia, oczywiście jestem otwarty na inne propozycję :] Edytowane 10 Czerwca 2011 przez pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 11 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2011 (edytowane) 3 Orvaldi ORV-6 Internet 3m Orvaldi Używałem dokładnie tego modelu w domu. Podczas przepięcia uległa uszkodzeniu, ale napięcie poszło dalej i upaliło mi zasilacze w PC, monitorze i głośnikach. Za to Lestar LF 530WA 5+ G-A w innym pomieszczeniu również uległ uszkodzeniu, ale przepięcie zatrzymał. 4 Acar HSK Data XProtector Ultra HSK Data Ltd. - acar XProtector ultra-s1 W pracy mam trochę takich listew. Przy włączaniu/wyłączaniu ich stopą przez "inteligentne" panie z księgowości często włączniki ulegają szkodzeniu. Inna rzecz - rzeczywiście te włączniki są niezbyt solidne i trochę dziwnej konstrukcji. Generalnie nie wiem co wybrać, odnoszę wrażenie, że to jeden pies. Ostatnio kupiłem sobie do domu APC P5B-FR - zobaczymy jak się będzie sprawować. Edytowane 11 Czerwca 2011 przez kickass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...