Skocz do zawartości
pci

Jaka listwa zasilająca ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zamierzam zakupić jakąś lepszą listwę troszkę orientując się w temacie mam paru faworytów :

1. Listwa Lestar LFT 2005

LESTAR :: Filtr przeciwzakłóceniowy LFT 2005 G-A

2 Lestar LFT 2001A

LESTAR :: Filtr przeciwzakłóceniowy LFT 2001A G-A

3 Orvaldi ORV-6 Internet 3m

Orvaldi

4.Acar HSK Data XProtector Ultra

HSK Data Ltd. - acar XProtector ultra-s1

W sumie elektryk, ze mnie żaden i proszę o poradę która z nich będzie najlepsza ??

Lestary się różnią według ulotki

http://www.lestar.com.pl/content/files/brochures/ul11pl.pdf Absorbcja energii 1818 Joules vs 909

więc w sumie stary model się wydaje lepszy.

Orvaldi w porównaniu do lestarów ma tylko 420J,

tłumienie Lestar 100KHz÷30MHz 60db vs Orvaldi 100 kHz/-100MHz 50dB w sumie nie wiem który lepiej,

Orival podaję czas reakcji <1ns a lestar <25

Acar niestety o swoim produkcje nie podaje żadnych konkretnych info na stronce ale jakby ktoś wiedział coś o tym modelu może napisać.

Czekam na sugestię i uzasadnienia, oczywiście jestem otwarty na inne propozycję :]

Edytowane przez pci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 Orvaldi ORV-6 Internet 3m

Orvaldi

Używałem dokładnie tego modelu w domu. Podczas przepięcia uległa uszkodzeniu, ale napięcie poszło dalej i upaliło mi zasilacze w PC, monitorze i głośnikach. Za to Lestar LF 530WA 5+ G-A w innym pomieszczeniu również uległ uszkodzeniu, ale przepięcie zatrzymał.

4 Acar HSK Data XProtector Ultra

HSK Data Ltd. - acar XProtector ultra-s1

W pracy mam trochę takich listew. Przy włączaniu/wyłączaniu ich stopą przez "inteligentne" panie z księgowości często włączniki ulegają szkodzeniu. Inna rzecz - rzeczywiście te włączniki są niezbyt solidne i trochę dziwnej konstrukcji.

Generalnie nie wiem co wybrać, odnoszę wrażenie, że to jeden pies. Ostatnio kupiłem sobie do domu APC P5B-FR - zobaczymy jak się będzie sprawować.

Edytowane przez kickass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi