marchwiak5 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2011 Przejrzałem sporo testów i mówiąc szczerze mam spory metlik w głowie. Zaczne od tego co mam obecnie - athlon x2 z 92mm aurasem wave. Najchętniej bym go przełożył chociażby na próbę pod nowy konfig na sandy, ale przypuszczam że nie dobierze się takiej zapinki(chyba że sie mylę to mnie poprawcie). Zależy mi na zrobieniu lekkiego OC przynajmniej bez większych zmian napięcia. Polecany jest dość xigmatek gaia, ale w podsumowaniach pisze że jest w sumie głośny w idle i ma problematyczne kołki w montażu. Na czym mi zalezy: - po pierwsze cisza w idle - obecny auras chodzi na 700 obrotów i na logikę wydaje sie że taka gaia jeśli ma przeciętny wentyl to przy takim samym poziomie obrotów będzie głośniejsza - łatwy montaż - nie wiem czy jest takie chłodzenie, które mógłbym zamontaować korzystając z wycięcia w obudowie na backplate - szybko przykręcić bez wykręcania płyty i założyć wentyl - w wielu miejscach ta ostatnia czynność z wentylem jest określana jako niewykonalna co byscie mogli polecić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2011 Jeśli kupujesz płytę ASRocka to możliwe, że Aurasa będziesz mógł na niej zamontować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...