cichy___ Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Mam malutkie pytanko. Szukam jakiegos programu do obslugi tv-out i tv-in. Moga to byc odzielne programy. NVidia ma TvTools, co ma Radek? Jak wiecie pomozcie mi - bede wdzieczny... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy___ Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 PRZEPRASZAM NIE VIVI TYLKO VIVO - LITEROWKA :)))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 No i jak, udało Ci się uzyskać w końcu kolor? Co zrobiłeś? Co do programów: do obsługi tv-out nic nie potrzebujesz, jak masz zainstalowany Control Panel, to odpowiednie zakładki są. Do tv-in -- dowolny program przechwytujący obraz (częściowo zależy to od tego, jaki masz system): ATI Multimedia Center, Virtual Dub, PowerDirector itp., co tam masz/znasz/lubisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Oto jedyny wynik szukania "ati tv tool" na google: Czeskie forum:!: jediny co mi maximalne vadi na momentalnich cat3.1 a nizsi, ze kdyz pripojim na TV, karta mi ukazuje cerny pruh/panel vespod obrazovky. zaboha to nejde vyrusit. zauvazoval bych nad zakomponovanim oblibenyho zoom u ovladacu 40.xx konkurence. nebo nekjaky ATI TV tool??Aktualny temat - za granicą też się o tym mówi :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy___ Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Nie udalo sie uzyskac koloru :(( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 TV-In/TV-Out czy tez Video-In/Video-Out (tzw. VIVO)? Ja tam nie mialem zadnych problemow z kolorem. Podlaczam kabel(chinch-chinch) do TV, wlaczam komputer i juz leci obraz na TV (mimo ze mam conajmniej 10-letniego 21' JVC). I tu w tym temacie nie ma zadnych konktretnych ustawien, tylko te w zaawansowanych ustawieniach ekranu w zakladce Ekrany. Co do przechwytu Video, przechwytuje go juz nowy VirtualDub, ale tylko w okienku. Co do fullscrena to mowi sie ze jest taki VIDEO-IN w pakiecie ATI Multimedia Center, ale ten szajs nigdy mi nie chcial dzialac (fuck!!!). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 TV-In/TV-Out czy tez Video-In/Video-Out (tzw. VIVO)?Żadna różnica przecież. ;) Ja tam nie mialem zadnych problemow z kolorem. Podlaczam kabel(chinch-chinch) do TV, wlaczam komputer i juz leci obraz na TV (mimo ze mam conajmniej 10-letniego 21' JVC).Nie miałeś, bo używasz kabla composite. Kłopoty mają najczęściej osoby, które używają kabla s-video. Co do przechwytu Video, przechwytuje go juz nowy VirtualDub, ale tylko w okienku. Co do fullscrena to mowi sie ze jest taki VIDEO-IN w pakiecie ATI Multimedia Center, ale ten szajs nigdy mi nie chcial dzialac (fuck!!!).Przechwytywałeś Virtual Dubem w 98? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Przechwytywałeś Virtual Dubem w 98? Tak, VD przechwytuje z mojej karty ale dopiero w tej nowej wersji - 1.5x. Wczesniejsze wersje tego programu wogole nie widzialy urzadzenia przechwytujacego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Tak, VD przechwytuje z mojej karty ale dopiero w tej nowej wersji - 1.5x. Wczesniejsze wersje tego programu wogole nie widzialy urzadzenia przechwytujacego. O, to muszę rzucić okiem. :) 1.5.1 jeszcze nie umiało. Dzięki. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Jak sprawdzisz to odpisz/ http://switch.dl.sourceforge.net/sourcefor...alDub-1.5.4.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Mam 1.54 i przechwytuje. Wersja 1.51 takze. Problem byl w 1.4xx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 W Me nie przechwytuje mi żaden VD, sprawdziłam 1.5.4. Mogę używać wyłącznie PowerDirectora, na którego zresztą nie mam powodów narzekać. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Przechwyt leci mi w 1.54 - wczoraj pol nocy sie bawilem. Uzywam obecnie Win2KproSP1. Na Win98SE luknalem wczesniej jak mialem 1.51 i tez byl. Nie moglem tylko zmienic sygnalu wejsciowego z NTSC na PAL-D i udalo mi sie dojsc do tej opcji po zainstalowaniu Windows Media Encoder 7... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Że w Win2K i XP można przechwytywać Virtual Dubem, to się nie dziwię. Tam można wszystkim. 98 mnie zadziwiło. Po pierwsze, teoretycznie sterowniki WDM (ATI) są dla Windowsów od Me wzwyż. Po drugie, już w Me sterownik przechwytywania Windowsa jest jakiś niedorobiony. Jestem więc pełna podziwu, że w 98 mogłeś przechwytywać za pomocą VD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Jeszcze dzisiaj sprawdze i dam ci jakas informacje. Win2K mam od kilku dni (testowo) bo ogolnie wole Win98SE i jak mi sie przypomina to juz w 1.51 po wybraniu opcji "Capture AVI" pokazal sie przechwyt - a wiem ze we wczesniejszych wersjach na bank nie bylo: "No Capture Device"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Na bank dziala pod Windows 98SE wiec bedzie tez dzialac w ME. Wczoraj sprawdzilem. Problem mialem tylko 1, a mianowicie: W Win2000 zainstalowalem Windows Media Encoder 7, w ktorym doszedlem do pewnej wlasciwosci sprzetu gdzie ustawilem przechwyt sygnalu PAL-D bo automatycznie jest NTSC i w takim Virtual Dubie gufno bedziesz widzial (rozwalony obraz). Zmienilem to pod 2K i podglad byl OK. Pod Win98SE nie moglem uruchomic WMP7 a tym razem nie moglem przestawic w/w opcji - bo nie wiem gdzie ona jest. Podlaczylem wiec swoj odtwarzacz DVD bo jest w NTSC - przechwyt w 100% dzialal. Pomieszaj cos bo ci mowie ze musi dzialac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Co tu mieszać, jak nie działa. :D Jeszcze do tego wrócę, ale nie w tej chwili, bo musiałabym instalować kilka systemów i usuwać/dodawać im pliki, żeby sprawdzić, co konkretnie jest wykorzystywane. Kiedyś to zrobię, ale teraz wystarcza mi PowerDirector: przechwytywanie w pełnym PAL-u, wybór formatu sygnału, dostęp do ustawień kodeków. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Jestem więc pełna podziwu, że w 98 mogłeś przechwytywać za pomocą VD.Nie ma z tym żadnych problemów :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Nie moglem tylko zmienic sygnalu wejsciowego z NTSC na PAL-D i udalo mi sie dojsc do tej opcji po zainstalowaniu Windows Media Encoder 7... Sorki, że odkopuję stary temat ale jak udało ci się dojść do zmiany sygnału wejściowego? Czy można to zrobić po zainstalowaniu Windows Media Encoder 9? W trakcie instalki nie ma żadnych opcji - i obraz na monitorze mam do bani - myślę, że to właśnie problem NTSC. Gdzie mogłeś zmienić tę opcje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 29 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2003 Obejrzyj ten post: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=36285 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Obejrzyj ten post:http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=36285 Dzięki - to już widziałem. Nie o to mi chodziło - ale już sobie poradziłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...