Hedorah Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2011 Witam, mam pytanie, Czy OCZ StealthXStream2 500w utrzyma podkręconego phenoma II x4 955 i GTX 560 Ti, czy niekoniecznie, i lepiej wziąć 600w?, dodam że budżet mam bardzo na styk :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2011 Witam, mam pytanie, Czy OCZ StealthXStream2 500w utrzyma podkręconego phenoma II x4 955 i GTX 560 Ti, czy niekoniecznie, i lepiej wziąć 600w?, dodam że budżet mam bardzo na styk :) z palcem w pupie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2011 (edytowane) To weź XFX Core 450W lub 550W bo przynajmniej ma 2 pcie, a nie OCZ mało że biedne okablowanie to jeszcze będziesz musiał 2 molexy wyciągać na środek obudowy i przejściówką plątać <_< Ponadto 6950 jest wydajniejszy i pobiera mniej energii Edytowane 12 Czerwca 2011 przez Prolog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hedorah Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2011 super, dzięki, czekam dalej na uzasadnienia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2011 (edytowane) Z tabliczki OCZ'a nawet nie dowiesz się ile W ma na linii 12V <_< XFX vs OCZ 80+ Bronze vs 80+ Standard 408W vs hugowieileW 2 PCIe vs 1 PCie 1x 34A vs 2x 18A Dla wersji 450W a 550W ma już 528W na lini 12V ! Do tego cichy wentylator, również 2 pcie a do tego 6 molexów i 9 złącz SATA no i chociaż ma EPS 8pin dla procesora a nie tylko 4. Drobiazg ale jednak ma :lol2: Edytowane 12 Czerwca 2011 przez Prolog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2011 Mimo wszystko lepiej pozostać przy tym OCZu niż wydawać dodatkową kasę na trochę lepszy zasilacz, jest to zwyczajnie nieopłacalne. OCZ to nie jakiś no-name. Co do karty to zamiast GTX 560 Ti lepiej wziąć Radeona HD6950, wydajniejszy i oszczędniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2011 Mimo wszystko Core 450 jest tańszy a 550 niewiele droższy i oba są bardziej opłacalne choć 450 ma pewnie trochę mniej W na 12'stce. Nie miałoby to sensu gdyby autor zasilacz już miał, ale on dopiero planuje jego zakup co sugeruje pytanie czy 500W będzie ok czy jednak brać 600 ;) BTW owszem OCZ SXS to nie no-name bo to szanowny Fortron GHN po przejściach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgadzam sie z Prologiem , lepiej jednak troszeczke dolozyc do tego xfx . jest to konstrukcja lepsza od tego ocza i sporo nowsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2011 Macie rację, po dokładniejszym wyczytaniu się w pierwszego posta zauważyłem, że jego autor najprawdopodobniej jeszcze nie ma zasilacza. W takim razie oczywiście lepszym wyborem będzie XFX. Jeśli jednak sam zainteresowany już ma tego OCZa, to jego wymiana na nowego XFX jest nieopłacalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hedorah Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2011 Otóż nie mam jeszcze tego OCZ, sugerujecie że XFX core 450 utrzyma tą konfigurację? mocno będzie obciążony? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2011 Sugeruje, że skoro chciałeś dołożyć do OCZ 600W do kup XFX 550 ;) 450 ma 408 W bodajże na 12V a 550 528 także sporo więcej, ponadto trochę bogatsze okablowanie i jeśli się nie mylę to i wentylator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo1 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2011 Ja bym brał 600w dlatego ,że ma 2 x pcie lub 450 od xfx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2011 Karta pobiera mniej prądu od HD4870 a wy tu chcecie pakować jakieś setki watów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hedorah Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2011 Hmm, faktycznie karty mają zbliżone TDP, w takim razie, jeśli przyciśnie mnie z kasą, wezme XFX core 450, a jeśli nieźle bedzie, to dla pewności 550, dziękuję wszystkim, temat do zamknięcia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 (edytowane) dla mnie jedyną wadą(dla innych pewnie zaletą) 450W XFX to jest ilość kabli ,tego jest porostu za dużo jak na 450W zasilacz,jak ktoś ma mało obudowę to może być problem z pochowaniem wszystkich kabli.Ale to jest taki drobiazg,zasilacz godny polecenia. Edytowane 14 Czerwca 2011 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 Opaski zaciskowe 100 szt 3 zł? I zawijamy, zaciskamy, układamy przy samym zasilaczu :P Pogląd podzielam, ale nie to też taki wielki problem. W sumie dość śmieszny bo nadmiar zwykle jest mniej problematyczny niż brak no ale to nie jest niestety zasilacz modularny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 Opaski zaciskowe 100 szt 3 zł? I zawijamy, zaciskamy, układamy przy samym zasilaczu :P Pogląd podzielam, ale nie to też taki wielki problem. W sumie dość śmieszny bo nadmiar zwykle jest mniej problematyczny niż brak no ale to nie jest niestety zasilacz modularny. opaski to jest jakieś wyjście,dlatego napisałem ze nie dla każdego to będzie problem,w zasadzie masz racje lepiej żeby było ich więcej niż później miało czegoś zabraknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...