Simonn Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 (edytowane) Witajcie, szukam propozycji fajnych gier, ale takich które chodziły by na lanie :). Bardzo prosze o propozycje. :) chodzi o coś poza: Carmageddon TDR 2000 NFS-ami (UD2, MW) Counter Strickiem Source i 1.6 Battlefield-em 2 Unreal Tournament (1999, 2004) Soldatem, Track Manią Ghost Recon Edytowane 14 Czerwca 2011 przez Simonn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 Witajcie, szukam propozycji fajnych gier, ale takich które chodziły by na lanie :). Games - LAN Game Reviews Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 Uważam, że genialny jest Serious Sam Pierwsze jak i Drugie Starcie zarówno w wersjach klasycznych jak i HD do pogrania w coopie na poziomie "Poważny". Jak dla mnie cód, miód i orzeszki :D 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 "Chodziły by na lanie" a na jakim sprzęcie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 Painkiller -chyba nie trzeba przedstawiać? Mobile Forces -nie wiem czemu ta gra nie zdobyła popularności, naprawdę fajna multiplayerówka szczególnie do Lan Party[do przyjemnej gry wystarczy doświadczenie z dowolnego fps-a, gra nie ma jakiś odkrywczych ambicji] Left for Dead -tryb kontra i co-op przy mniejszej liczbie osób Do dwóch pierwszych wystarczy komputer pokroju P3/512MB/GF4Ti co jest niewątpliwą zaletą na LP (ludzie z laptopami, lub nie chcący przynieść swojej "głównej" maszyny) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 Painkiller na P3 i GF4TI? Ta gra zabiłaby ten sprzęt :P. Do LP polecam CnC Red Alert i Red Alert 2, tylko ogarnietych w gierce ludzi potrzeba. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 Painkiller na P3 i GF4TI? Ta gra zabiłaby ten sprzęt :P. Grałem i śmigała. Przynajmniej w multi[nie odpalałem singla na tym sprzęcie]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 Original War i Warcraft3 jak lubicie rtsy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RatManek Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 GRID daje rade na lanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 Ze starszych Quake 3. ;) Z nowszych Burnout Paradise też daje rady z graniem po sieci.. No i COD4. Ale to zależy od sprzętu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zagrajcie turniej w Blobby Volley. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 Q3 padł dość późno. Hmm... Quake II, jacyś Heroesi (smętne by było to LP) i Enemy Territory :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 A ja od siebie polecam stare Age of Empires 2 - ostatnio dość często zdarza mi się pocinać w sieci w to. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiamondViper Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 Ja - jako stary wyga polecę ci Blood 2 - The Chosen - w sieci po LANie gra się naprawdę zarąbiście - wiem, bo sami w to rżnęliśmy ładnych parę lat temu - a Blood 2 jak to Blood 2 - graficznie nie ma tragedii jeszcze:D 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zapomnieliście o MOH:AA oraz COD. ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 (edytowane) No i jeszcze może Worms'y ? Nawet te któreś z nowszych spokojnie powinny pójść na tańszym sprzęcie. No i stary dobry D3D. Nawet w Remak'u (eDuke32 + HRP ) to też przednia zabawa. :) Podaje starsze tytuły w które niegdyś grałem po kablu z kumplami lub na jednej klawiaturze. W każdym przypadku zabawa była przednia. Chociaż najwięcej czasu i tak spędziłem na wspomnianym wcześniej Q3 i Call Of Duty 2/4 Edytowane 15 Czerwca 2011 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 ET, Q3 itd znane ale jak ktoś wspomniał: Mobile Forces - bardzo fajna ale stara strzelanka MP (na engine UT99) ;). Przyjmenie się w to grało ale zawsze było małe zainteresowanie. Gdzieś pełna wersja była w CD ACTION. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 Mnie dawno, dawno temu również baaaardzo wciągał Unreal Tournament. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 Mobile Forces - bardzo fajna ale stara strzelanka MP (na engine UT99) ;). Przyjmenie się w to grało ale zawsze było małe zainteresowanie. Gdzieś pełna wersja była w CD ACTION. Aktualnie do zakupienia na GOG. W sumie nadaje się tylko na LP. Nie ma za bardzo już serwerów, żeby po necie z ludźmi grać. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 PS. Można jeszcze odpalić SOF 1. :D 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJH83 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 (edytowane) Painkiller na P3 i GF4TI? Ta gra zabiłaby ten sprzęt :P. Zależy jaki P3 bo między katmai 450MHz, a tualatinem PIII-S 1.4@1.6 jest przeogromna różnica(teraz to potrzeba chyba kilka generacji procków żeby taki kop wydajności osiągnąć). PIII-S (wydajność przy zbliżonym zegarze jak A XP) daje sobie rade z prawie każdą grą do 2004r. a i z paroma nowszymi także, np cod2 w kilka osób - nie ma problemu. Ja tam od siebie dodam : Age of Empires 1 i 2 Carmageddon 1 (do tego trzeba paru ludzi) ezQuake(czyli quake 1 w opengl, po necie też się da grać, ale masakra tam jest - maniaki) Zdaemon(czyli Doom1/2/Heretic/masa map dodatkowych jak brit10, brit11, exec, itd po necie grywam prawie codziennie) NFS2SE(fajnie się grało tyle że na windowsach nowszych niż 9X/ME nie da się połączyć z innymi, chyba że jest na to jakiś fix) Twisted Metal 2(z tym że ta sama uwaga co przy nfs2se) GTA 1 i 2 Edytowane 15 Czerwca 2011 przez DJH83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 (edytowane) Zależy jaki P3 bo między katmai 450MHz, a tualatinem PIII-S 1.4@1.6 jest przeogromna różnica(teraz to potrzeba chyba kilka generacji procków żeby taki kop wydajności osiągnąć). PIII-S (wydajność przy zbliżonym zegarze jak A XP) daje sobie rade z prawie każdą grą do 2004r. a i z paroma nowszymi także, np cod2 w kilka osób - nie ma problemu. Ja tam nie wiem jak płynnie jest na P3 i GF4TI, ale na single na kompie z Sempronem 2800+@2200Mhz, 512MB RAM i 9550 gpu500mhz/mem550mhz gra potrafiła przyciąć przy maksymalnych detalach. W multi nie grałem. Edytowane 15 Czerwca 2011 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 Ja tam nie wiem jak płynnie jest na P3 i GF4TI, ale single na kompie z Sempronem 2800+@2200Mhz, 512MB RAM i 9550 gpu500mhz/mem550mhz gra potrafiła przyciąć przy maksymalnych detalach. W multi nie grałem. W multi jednak nie ma "hord" przeciwników, a między maksymalnymi i minimalnymi jest dość duża różnica. Osobiście śmigałem na Tulipanie 1,4Ghz Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 Tak, dlatego wyraźnie napisałem, że w single :P. Zresztą nawet i w multi warto włączyć maksymalne detale, przyjemniejszy widok dla oka ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...