Skocz do zawartości
Lecter

Obudowa do 300 zł

Rekomendowane odpowiedzi

W najbliższym czasie planuję zmienić obudowę, do wydania mam 300 zł. Od obudowy wymagam, żeby:

- dość dobrze tłumiła drgania i hałas,

- była dobrze wykonana,

- zapewniała dość dobrą wentylację.

Musi mieć też minimum 200 mm szerokości.

Poszukałem trochę na forum i jedną z najczęściej polecanych obudów jest Lancool K58. Jednak najczęściej wymienianą jej wadą są głośne wentylatory. Nie jestem jakimś maniakiem ciszy, ale też nie chciałbym od razu po zakupie obudowy kupować nowe wentylatory. Czy naprawdę są one takie głośne? Wentylator 140 mm ma tylko 1000rpm - chyba nie powinien być głośny przy takiej prędkości. 120 mm ma 1500rpm co też nie jest aż tak strasznie dużo.

Poza tą obudową, biorę jeszcze pod uwagę:

- Xigmatek Pantheon

- Xigmatek Utgard

- Xigmatek Midgard

- CM 690 II Lite

- CM HAF 912 Plus

Trochę mnie martwi, że w tych obudowach zasilacz jest na dole - posiadam OCZ 500 W StealthXStream (rev. 1), w którym kable są krótkie i chyba nie obejdzie się bez przedłużaczy :?

Która obudowa będzie najlepsza waszym zdaniem (niekoniecznie tylko z wyżej wymienionych)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Lancool K58 wentylatory nie są głośne, tylko tak jak napisałeś ustawione fabrycznie na za wysokie obroty (1500 i 1000 to jest dużo, żaden fabrycznie wmontowany wentylator przy takich obrotach nie będzie cichy). Podepnij oba do płyty głównej i ustaw je w tryb silent, albo podepnij przedni 140mm pod 7v a tylny 120mm pod 5v i będzie cicho.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chrisboss

przy okazji tego tematu chcialbym Was zapytac co sadzicie o tej obudowie

sharkoon-vaya

wiem ze nie zostala wymieniona w spisie ale uwazam osobiscie ze jej cena w stosnku do jakosci jest naprawde bardzo przyzwoita. czy ktos juz sie z nia zetnkal lub mial okazje ja testowac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi