zbm Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 noo 1315zł to nie jest zła cena na dzień dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 Z 1200 pewnie sie ustabilizuje jak minie okres dojenia za nowosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 This Just In: PowerColor PCS+ HD7870 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacko Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 Nie sprawdzałem na default. Od razu mu dałem 1.15V i 1100MHz. Byłbym wdzięczny gdybyś sprawdził, czy przy defaultowym napięciu osiągniesz stabilne 1GHz na rdzeniu, który przejdzie np. 3DMarka 2011. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ken26 Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 MSI Radeon HD 7970 Lightning podkręcony do 1800 MHz / 7700 MHz - - MSI Lightning Series Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 MSI Radeon HD 7970 Lightning O tej karcie juz od dawna mowilo sie ze bedzie sie dobrze krecic , czekam na kolejne bardziej normalne testy OC zeby spoko chodzila na 1300MHz na GPU to bedzie moja za 2-3 miesiace . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 A czy wcześniejsze karty z tej serii kręciły się wyraźnie lepiej niż referenty na ludzkim chłodzeniu? Z tego co pamiętam to szału nie było. Tu konkurencja: ASUS Radeon HD 7970 DirectCU II review 1250MHz@1,3V to raczej z nóg nie zwala. Mocna sekcja zasilająca za dużo nie dała. Jak zwykle ważna jest dobra sztuka. Mocne zasilanie to raczej w ekstremalnych sytuacjach da zauważalną różnicę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 (edytowane) Nie wiem jak jest dokladnei z GPU ale spotykalem sie wielokrotnie z CPU ktore dla przykladu wymaga na jednejh plycie napiecia 1,3 a na innej 1,25 zachowujac te same takty , tu chyba idzie o jakosc podawanego napiecia mocniejsza sekcja zapewnia stabilniejsze prad chyba ( jest o tym w materiale reklamowym ze prad ma mniejsze szumy ) i tu nalezy miec nadzieje ze MSI Lightiing pokona cala konkurencje o jakies 50MHz Edytowane 18 Marca 2012 przez Mario2k 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 (edytowane) Referenty mają wystarczającą sekcje , także to kwestia sztuki i oczywiście temperatury gpu. Zbij tempy o 30stopni to pociągniesz wyżej tylko i tak zysk z tego będzie niewielki , 1.2 vs 1.3ghz to żadna różnica , a będzie wsysać nie proporcjonalnie więcej watów. Robienie rekordów w markach , a użytkowanie na codzień to zupełnie inna bajka. Edytowane 18 Marca 2012 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Mario2k - znajdź wyniki o/c do użytkowania 24/7 z kilku jakichś Matrixów czy innych Lightningów, a przekonasz się, że w normalnym użyciu wcale nie wybijają się one w stosunku do referentów. Te wypaśne karty będą miały średnią zbliżoną do referentów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomperZ Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 A gdzie sa 7850 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 No właśnie, miały być dzisiaj w sklepach, a jedyne hd7850 jakie możemy dzisiaj kupić to ekspres do kawy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbm Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Jak narazie brak kart w sprzedaży. Pewnie będą dostępne dopiero za parę dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Pisal ktos juz do AMD co jest grane ? Mialy byc 19 karty w sklepach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SAVAon Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 no musze przyznac ,ze i ja czekam,ale jeszcze poczekam na testy nw ,tak na wszelki wypadek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ken26 Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 (edytowane) Pisal ktos juz do AMD co jest grane ? Mialy byc 19 karty w sklepach. GIGABYTE 7870 OC 2GB GDDR5 256b DVI+HDMI+2mDP ( 1100 MHz / 4800 MHz ) / 1311 zł GIGABYTE 7870 OC 2GB GDDR5 256b ( 1100 MHz / 4800 MHz ) / 1311 zł Sapphire Radeon HD7870 GHz Edition 2GB DDR5 (256 Bit) / 1327 zł Radeon 7870 HIS 2GB HDMI&DVI&2xminiDP (PCI-E) / 1328 zł Edytowane 19 Marca 2012 przez ken26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 (edytowane) Byłbym wdzięczny gdybyś sprawdził, czy przy defaultowym napięciu osiągniesz stabilne 1GHz na rdzeniu, który przejdzie np. 3DMarka 2011. Póki co nie mam czasu robić test na default. Może jutro jak będe miał chwile czasu. Z tego co piszą w necie to na def robi 960-980MHz zalezy od sztuki. na 1100/6600 w 3dm11 mam 8725pkt w Graphic score. Edit. na 1200MhzGPU pękło 9k pkt a dokładnie 9163pkt w graphic score Edytowane 19 Marca 2012 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 (edytowane) ken26 mi chodzi o 7850 Cos znalazlem http://www.ddr2.pl/Gigabyte_RADEON_HD_7850_OC_Windforce_2X-757.html 999PLN Edytowane 19 Marca 2012 przez Snooze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 (edytowane) Sideband Lancer Czyli radzicie sie nei podniecac MSI Lighting ? Ja tam ciagle wierze ze ta karta moze chodzic na minimum 1250MHz w wszelkich grach typu BF3 , Crysis czy Skyrim inaczej to bylaby kompromitacja dla seri lighting Edytowane 19 Marca 2012 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Sideband Lancer Czyli radzicie sie nei podniecac MSI Lighting ? Ja tam ciagle wierze ze ta karta moze chodzic na minimum 1250MHz w wszelkich grach typu BF3 , Crysis czy Skyrim inaczej to bylaby kompromitacja dla seri lighting mam gtx580 msi lightinga w wersji xtreme nie wiem jak inne gtx580 ale mój smiga na 900mhz(max około 970-980 stabilnie tylko za długo nie sprawdzałem bo temperatury były juz duże) na co dzień, temperatura sekcji zasilania nie przekracza 55c, ale czy warto dac kilkaset złotych wiecje nie odpowiem bo wcześniej mialem kilka referencyjnych kart i rózne sztuki sie trafiały choć podobno do serii lighting msi selekcjonuje chipy, w co nie wierze bo za duzo z tym pierniczenia, no chyba ze maja umowy z producentami i daja im na te karty chipy z srodka wafla krzemowego, generalnie mhz nie ma sie co podniecac bo jak ktoś juz powiedział to powyzej jakies granicy róznice sa kiepsko odczuwalne i szczerze mówiac w mojej karcie midzy 900 a 970mhz róznice minimalne ale miedzy 800 a 900 dość spore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Retrif Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Gigabyte HD7870 w techplanet za 1315zł z 1100MHz na rdzeniu jest chyba dobrą opcją :) Zamawiać już czy poczekać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbm Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 cena myślę, że jest ok. jak za nowość myślę że dużo nie spadną. Jeszcze jest słaba dostępność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venat0r Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 cena myślę, że jest ok. jak za nowość myślę że dużo nie spadną. Jeszcze jest słaba dostępność. To wyglada tak jak by ta serial jak narazie byla uzupelnieinem oferty a nie nowym rozdaniem. Pewnie to potrwa dopóki nie znikną z magazynow karty 6xxx. Przeglądając dzisiejesze newy:) w konkurencyjnym portalu:P natrafilem na ceny nowych prockow intela to tam kolejna generacja zastepuje obecna z cena taka jak poprzednik tak wiec nie za bardzo ciesza mnie ceny mainstream'owych kart po ponad 1000zl jak by byly od 700 to by było fajnie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Rdzeń w karcie Radeon HD 7970 MSI Lightning podkręcony do 1800 MHz - TwojePC.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 HARDOCP - Introduction - MSI R7970 Lightning Video Card Review 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Czyli tak jak się spodziewałem. O/C średnie <_< A pamięci jakoś wyjątkowo żałośnie się im podkręciły. Rozbudowana sekcja zasilająca nic nie da jeśli chipset to po prostu kupa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 MSI R7970 Lightning Review by VR-Zone.com 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Jezeli MSI Lighting nie zrobi stabilnie 1300MHz na GPU to przerost formy nad trescia , lipa maxymalna :( 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 chemiczny_ali & ptys następna moja interwencja w tym temacie albo na PW zakończy się pewnymi konsekwencjami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Czyli radzicie sie nei podniecac MSI Lighting ? Ja tam ciagle wierze ze ta karta moze chodzic na minimum 1250MHz w wszelkich grach typu BF3 , Crysis czy Skyrim inaczej to bylaby kompromitacja dla seri lighting Raczej , w extreme oc pokażna ilość faz może pomóc w innych przypadkach już nie , żadne kosmiczne kondesantory nie pomogą. W sumie gdzieś widziałem taką tabelkę z kartami 79xx i napięciami , jak na to popatrzyłem to rozbieżności między poszczególnymi kartami/sztukami sięgają 150mhz. Także by mieć pewność , że uzyskasz zamierzony takt to tylko przez selekcję kart dojdziesz do celu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...