Mario2k Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 (edytowane) Czy to normalne że po podkręceniu wysypuje się sterownik a nie pojawiają się arty ? (przez dwa lata nie podkręcałem grafy i wypadłem z obiegu ;) ) Zdecydowanie brak papu , mam to samo w BF3 jak niedowoltuje podkreconego gpu/ram. Artefakty ostatnio widzialem w demie Heaven 3.0 gdy dalem za duzo papu i temperatura wedlug MSI Afterburner dobila do 75'C na moja czutke bylo znacznie wiecej bo wiekszosc monitorowanych tenperatur na radkach 79xx jest zanizona o okolo 10'C Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez Mario2k 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 (edytowane) Jeszcze jedno czy mogę bez obaw dać "Ustawienia sterowania zasilaniem" na +20% ? Czy po zwiększeniu tego będzie jakaś różnica w OC ? Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Jak ci pobór przekroczy próg tdp to nawet po oc wydajność nie wzrośnie , także experymentalnie musisz to sprawdzić , na pewno ma to wpływ na wydajność w furmanie :wink: . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Jeszcze jedno czy mogę bez obaw dać "Ustawienia sterowania zasilaniem" na +20% ? Czy po zwiększeniu tego będzie jakaś różnica w OC ? Nawet powinieneś by uzyskać pełnie możliwości karty. Oczywiście temp trochę wzrosną. Możliwości OC ani troche. To nie jest od regulowania napięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Gigabyte hd7850 ma większy śmigiełka niż cała reszta, czy to się tak na zdjęciach wydaje ? Szukam cichej i wydajnej karty do 1k, by wreszćie zmienić wysłużonego 8800gt ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 ja mam gpu 1.2V vram 1.65. temp max 65oC . max bezpieczne to 1.3/1.7 Czy to są max. bezpieczne napięcia 24/7 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Czy to są max. bezpieczne napięcia 24/7 ? wszystko zalezy od temperatur jak sie zmiescisz w okolicach max 70c to ok ale im mniej tym lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Czy to są max. bezpieczne napięcia 24/7 ? Jezeli chcesz cos liczyc na tej karcie 24/7 to napiecia jakie ci zaproponowano sa jak najbardziej bezpieczne ale temperatura 70'c przez 24 godziny moze byc zabojcza , powod jest oczywisty te temperatury sa zanizane . Czy to są max. bezpieczne napięcia 24/7 ? Jezeli chcesz cos liczyc na tej karcie 24/7 to napiecia jakie ci zaproponowano sa jak najbardziej bezpieczne ale temperatura 70'c przez 24 godziny moze byc zabojcza , powod jest oczywisty te temperatury sa zanizane . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Jezeli chcesz cos liczyc na tej karcie 24/7 to napiecia jakie ci zaproponowano sa jak najbardziej bezpieczne ale temperatura 70'c przez 24 godziny moze byc zabojcza , powod jest oczywisty te temperatury sa zanizane . Jezeli chcesz cos liczyc na tej karcie 24/7 to napiecia jakie ci zaproponowano sa jak najbardziej bezpieczne ale temperatura 70'c przez 24 godziny moze byc zabojcza , powod jest oczywisty te temperatury sa zanizane . raczej chodziło mu o max ustawienia na codzień, wiadomo ze nie będzie grał czy liczył coś 24h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) raczej chodziło mu o max ustawienia na codzień, wiadomo ze nie będzie grał czy liczył coś 24h Dokładnie. edit: udało mi się wykręcić 1184MHz na rdzeniu przy 1,234V, memki 1500MHz na normalnym napięciu przy 1550 pojawiły się arty ale bez zwisu. przyzwoity wynik ? ;) Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) Tu znalazlem taniej Gigabyte Radeon 7850 •• GIGABYTE AMD Radeon HD7850 2048MB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-E (975/4800) (wer.OC - OverClock) - Sklep.KomputerSwiat.pl - sklep online 919PLN GIGABYTE AMD Radeon HD7850 2048MB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-E (975/4 - sklep domomarket.pl 904PLN Ten komputer swiat to sklep od gazety ? Czyli chyba w miare pewny sklep ? A co wiecie na temat domomarket.pl ? Tam jest w najlepszej cenie. Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez Snooze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Wow cena wypas, taniej niż w stanach (uwzględniając wat) Gigabyte hd7850 ma większy śmigiełka niż cała reszta Tak. Ma 100mm, powinien być cichy. To jest chyba najlepsza opcja jeśli chodzi o hd7850, bo ma 3 lata gwary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iniside Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 (edytowane) HIT Sapphire Radeon HD7850 2GB DDR5 BOX (2251341801) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Ja kupiłem tego. Co prawda przepłaciłem 40zl (na ich stronie jest taniej ;p), ale to nic. Edytowane 3 Kwietnia 2012 przez iniside Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 (edytowane) Przez ich stronę płacisz minimum 20 za wysyłkę. Ceny stają się coraz ciekawsze. Mam nadzieję, że po premierze GTXów jeszcze spadnie te 10% i biorę :) Ale raczej będę polował na gigusia, z racji 3 letniej gwary. Edytowane 3 Kwietnia 2012 przez humanoidal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Ładne cacuszko: Sapphire HD 7970 Toxic 6Gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacko Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2012 udało mi się wykręcić 1184MHz na rdzeniu przy 1,234V, memki 1500MHz na normalnym napięciu przy 1550 pojawiły się arty ale bez zwisu. przyzwoity wynik ? ;) Jest nieźle około 30% więcej według standardowego taktowania tego modelu. Świetnie się kręcą te Radeony a w wydaniu Gigabyte są do tego chłodne. Ja najczęściej ustawiałem te karty na 1150/1700 przy napieciu 1,087/1,625. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Ja doszedłem do GPU 1200MHz@1.234V i VRAM 1750MHz@1.63V @Greg_1 jak wygląda u Ciebie z temperaturami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacko Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Ja doszedłem do GPU 1200MHz@1.234V i VRAM 1750MHz@1.63V @Greg_1 jak wygląda u Ciebie z temperaturami? Na standardowym profilu chłodzenia ? Jeśli tak to super, szczególnie pamięci przy takim ustawieniu rdzenia i ich napieciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Tak standardowo. W grach max 50% obrotow wentyli i 65oC. Powyzej 50% chlodzenie zaczyna byc glosniejsze od reszty. Bawilem sie w monitor i probowalem ustawic odpowiednie obroty do danej temperatury ale coś mi to nie wychodzilo tak jak bym sobie życzył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2012 (edytowane) Ja doszedłem do GPU 1200MHz@1.234V i VRAM 1750MHz@1.63V @Greg_1 jak wygląda u Ciebie z temperaturami? mam jakieś 63-64°C, ale chyba zejdę trochę niżej z V i taktowaniem do codziennego użytku bo jednak żeby było trochę ciszej edit: właśnie pomęczyłem trochę sprzęt Metrem 2033 i wygląda to tak: Edytowane 4 Kwietnia 2012 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Codename “Pitcairn”: AMD Radeon HD 7870 GHz Edition and HD 7850 Graphics Cards - X-bit labs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Tylko miecha poślizgu zaliczyli. Oby HD7850 taniał tak jak 6870, który w dniu premiery kosztował prawie tyle samo, a teraz za 600 do wyrwania bez problemu. Liczę, że AMD wywinie taki numer jak ostatnio, tzn wielka obniżka serii HD7800 zaraz po ogłoszeniu ceny GTXów ze średniej półki + prawdopodobnie jeszcze jedna karta wypełniająca lukę pomiędzy HD7770 a HD7850, jakiś okrojony Pitcairn z 1GB ramu w cenie poniżej $200. Przede wszystkim mam nadzieję, że rdzeń Pitcairn zostanie zastosowany w mobilnych układach AMD montowanych w iMac-ach, bo inaczej brak wsparcia pod OSX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iniside Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Czy da sie tego Radeona 7850 Sapphire podkręcić ponad 1050mhz ? Jestem pewny, ze pojdzie na wyższym OC, poprostu suwaki w Catalystach sa zablokowane 1050.. Można to obejsc ? Odblokować ? Bo chciałbym zobaczyć ile max można wyciągąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Musisz użyć msi afterburner z odblokowanym unofficial overclocking. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 (edytowane) Spróbuj tego Opis odblokowania MSI Afterburner: AMD Radeon HD7900 Series - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne - strona 30 Edytowane 5 Kwietnia 2012 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iniside Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Ok. Dzięki (; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziolek1983 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 wszystko zalezy od temperatur jak sie zmiescisz w okolicach max 70c to ok ale im mniej tym lepiej Hmm.. trochę wypadłem z tematu, bo w sumie przez 5 tygodni byłem bez płyty głównej i ciekaw jestem jak to jest z tymi temperaturami. Mam referenta i jak podkręcę grafikę (okolicę 1100/1500, V def) to podczas gry w Metro temperatura, wg GPU-Z, dochodzi do 79c. Nie za dużo ? Wychodzi na to, że nie ma się nawet co bawić w podnoszenie napięć przy referencyjnym chłodzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekkalisz Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 wiecie moze czy bedzie mozliwosc przerobienia 7850 na 7870? Tak jak to bylo w 7950/7970. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Od kiedy 7950 przerabia sie na 70? Przeciez to rozne pcb Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Ziolek1983 Zakladajac ze te temperatury sa zdeko zanizane to masz nieciekawie :/ Na moj gust max w stresie to 65'C tego sie trzymam od lat . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...