adamlop Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2012 No jednak nie taka ta pixmania straszna jak ja maluja... Po ok 3 dniach dostalem (chyba nawet nie wyslali karty do producenta) info ze z przykroscia stwierdzaja ze moja karta padnieta, ale nie maja na stanie sapphire hd7950 950mhz i mam sobie wybrac cos z oferty sklepu :D No to juz w cenie starego 7950 jedzie do mnie nowy 7950 vapor-x i chlodzonko na procka CM hyper 412S, w sumie doplacilem jakies grosze (ok 30zl) zmienilem ver. 950mhz na vapor-x, a chlodzonko mam jakby za friko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 adamlop same dobre wieści :) pewnie mieli dzień dobroci dla polaczków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Akurat cala korespondencja byla po norwesku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 i stąd taka szybka "naprawa"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 (edytowane) Naciaskalem troche na norweskie biuro obslugi klienta, a ci widocznie cisneli centrale pixmanii we Francji. Reklamacja trwala w sumie ok 3 dni od czasu jak otrzymali ode mnie przesylke. Troche sie balem bo karta w sumie byla stabilna w bf3 i 3dmark11 oraz wielu tytulach, a wysypywala sie tylko i wylacznie w crysisach i unigine heaven. Zrobilem troche zdjec ekranu, wydrukowale i wrzucilem do tego worka foliowego w ktorym jest karta. Calkiem mozliwe ze serwisant nawet jej nie odpalal. Jak probowalem odpalic na s775 (asus p5q turbo) to komp wogole nie chcial bootowac, moze to samo wyszlo w serwisie Co ciekawe wersja 950mhz (czarne pcb od 7970) jest chyba powoli wycofywana, moze znany byl jakis babol i Sapphire wymienia na poczekaniu. Edytowane 5 Października 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TripleX Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 Fajna sztuke Ci sie trafiła ! 1250MHz na rdzeniu to już jest super rezultat. Crossfire z takimi radeonami to chyba na tą chwilę najlepszy stosunek wydajności do ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 (edytowane) Jak ominales limit 1050mhz na rdzeniu? Dodam tylko ze http://forums.guru3d...ad.php?t=338906 nic nie daje w moim przypadku. Edit: Juz sobie poradzilem, Trixx na to pozwala bez kombinowania. Edytowane 6 Października 2012 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 Asus gpu tweak w starszej wersji 2.0.9.0, raz ze daje możliwość odblokowania oc powyżej 1050MHz, a dwa że jako jedyny pozwala na regulacje napięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makduf Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 Pytanie newbie: 3d marka pobierasz czy jakos flashowo/javowo Ci testuje, bo sam z ciekawosci bym sprawdzil ile u mnie wyciaga grafika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 Nie no trzeba pobrac oczywiście :) Jedyne co mnie nieco irytuje w XFXie to jego hałas pod obciążeniem. HIS szumi, ale XFX zamienia sie w małą świszczącą turbinke i grzeje sie do 80'C. Jutro przyatakuje jeszcze Windforce'a 2x od Gigabyte'a i wkocu coś będzie trzeba wybrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makduf Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 Mi wczoraj przyszedl MSI z sygnaturki, bardzo fajniutka i milutka karta, wogole nie slychac jej, grzeje sie do hmmm 70 *C o ile dobrze pamietam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 w idle xfx jest bezgłośny, przy katowaniu BF3 daje sie we znaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makduf Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 zrobilem testa, Graphic score 5420 pkt mojego MSI wiec to jest dobry wynik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 (edytowane) Asus gpu tweak w starszej wersji 2.0.9.0, raz ze daje możliwość odblokowania oc powyżej 1050MHz, a dwa że jako jedyny pozwala na regulacje napięcia Mozesz wrzucic linka dla wersji 2.0.9.0? Na oficjalnej jest tylko 2.0.8.3 i nowsze. (limit 1050mhz) Edit: Juz znalazlem, wynik mojej 7850, 1200/1400 http://www.3dmark.com/3dm11/4591389 Edytowane 7 Października 2012 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 (edytowane) kelcior, dorwałem drugiego HISa takiego jak Twój. Udało sie zrobić 1200/1400 stabilne http://www.3dmark.com/3dm11/4593332 Jak będziesz swoją sprzedawał to biore do CFa :D Edytowane 7 Października 2012 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2012 (edytowane) Wlasnie dzisiaj odebralem vapor-x i mam pytanko. Poprzedni sapphire mial na stale 950mhz, obecny vapor-x jest z biosem boost do 950mhz. Gpu-z pokazuje 950mhz/ ccc takze ma 950mhz, ale za cholere w zadnej aplikacji nie widzialem innej wartosci jak 850mhz... Probowalem katowac karte, ale nic ponad standard nie idzie, powerlimit ustawialem takze na +20. PS. Tak z ciekawosci dalem wszystkie suwaki na maxa ccc i bez problemu idzie 1100/1575, vgpu zablokowane Edytowane 11 Października 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2012 Mała informacja ale ważna dla wszystkich którzy chcą wymienić chłodzenie w swojej karcie. Nie kupujcie Gelid ICY Vision-A mimo ze na stronie producent twierdzi ze jest kompatybilna z 7950/70 to tak na prawdę nie jest, ponieważ ma źle wywiercone otwory w mocowaniu. Do bezproblemowej instalacji potrzebne są otwory w pcb o rozstawie 54 mm a w icy są na 53,3 i trzeba na siłę wciskać co może spowodować uszkodzenie pcb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makduf Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2012 Odnotowałem dziwny problem. Podczas niektórych gier, widze hmm migające poziome pasy. Mój monitor to LG Flatron L1918S, Grafika jak z opisu a korzystam z przejsciówki na Dsub. Czyzby była to wina przestarzałego monitora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2012 Prawdopodobnie masz za dużo klatek na sekundę, bo grasz w małej rozdzielczości. Włącz V-sync. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbx Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2012 (edytowane) To nie to. Pisalem wczesniej: @up Trochę późno, no ale... Dla potomnych będzie, żeby się nie wkopali jak ja 2dni temu ^^ Seria 7xxx ma problemy z monitorami vga. Zdaje się, że to nie tyle wina samej końcówki kabla co przejsciowki dsub-dvi jako, że na zagranicznych forach się chwalili, że się udawało zlikwidowac problem uzywajac vga-vga. Gorzej jak ktoś ma 2dvi, hdmi i dp jak ja na sapphirze i monitor z dsubem, bo wtedy już nie ma za bardzo pola manewru... Rozwiazać to mozna pozbywajac sie przejsciowki dvi-dsub o ile karta ma wyjscie vga, jesli nie ma kolejny sposob to podpiecie monitora kablem do wyjscia mobasa, tu juz nie ma znaczenia czy vga z przejsciowka czy dvi i korzystanie z virtu mvp. Rozwiazuje to problem aczkolwiek nie jest doskonale remedium, np wiedzmin 2 sie nie lubi z tym softem i w ogole nie pograsz majac jakikolwiek slad po virtu mvp na hdd. Edytowane 14 Października 2012 przez zbx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makduf Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2012 czyli przejsciowka winna temu ? V-Sync wlaczony ale nadal widac takie paski :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbx Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2012 Tak, ale nie jest to wada przejsciowki jako takiej tylko tego jak 'wspolpracuja'(a raczej nie bardzo chca wspolpracowac) z hd7xxx, wiec jej wymiana nie da nic. Mozesz: 1. zmienic monitor na taki z natywnym dvi/hdmi/dp 2. karte z dsubem 3. pobawic sie z tym virtu mvp, u mnie to tak na razie chodzi, nie narzekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek@oo Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 Gigabyte wypuścił nowy bios do hd7950 windforce3 - wersja F3, która ma zastępować F2 (F21 i F42 były do późniejszych wypustów, dlatego nie chodziły dobrze na kartach z F2). Bios ma boosta do 1000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 Czy ktos z posiadaczy hd7950 vapor-x moglby mi zrobic kopie pierwszego biosu tego 850mhz za pomoca TRIXX'a, bo sie okazalo ze moja kopia zrobiona za pomoca GPU-Z nie dziala i dopiero BIOS2 zdumpowany za pomoca TRIXX udalo mi sie sukcesywnie wgrac na pozycje 1. Troche to w sumie dziwne ze karta nie przyjmuje biosow zrobionych za pomoca GPU-Z. Probowalem kilka razy zrobic kopie ale zadna nie dziala, dopiero kopia TRIXX mnie ratuje. Biosy z techpowerup tez sprawdzone, ale chyba kazdy dumpuje GPU-Z, bo zaden nie wstaje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2012 adamlop VGPU mozesz podnies za pomoca najnowszego MSI Afterburner tylko w ustawieniach musisz wlaczyc Constant Voltage Ja tak zrobilem w MSI AB konfig dla gier gdzie bez Constant Voltage ni cholere noe szlo napiecia gpu dzwignac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2012 (edytowane) Wiem, juz to wykminilem. Siedze na 1100/1500 fan na AUTO. Zwiekszanie vgpu nic mi nie daje, a juz i tak VRM1 w okolicach 100st Dasz rade wstawic ten bios jako zalacznik do wiadomosci ? Tylko Trixxem please... Edytowane 17 Października 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2012 adamlop To nie jest takie hop-siup obecnie moje karty chodza na 1170MHz przy czym moge ustawic je stabilnie tylko przy Power Limit na 17+ przy maxymalnym ustawieniu 20+ zaliczalem zwiechy grafy w 3DMarku11 i czasami w BF3 , przy Power Limit ponizej 16+ wlanczal sie Throtling daj znac gdzie Ci wrzucic te biosy , zrzucilem za pomoca trixxa 4.0.4 obydwa znaczy sie 850MHz i 950MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2012 (edytowane) Mozesz tutaj podpiac do wiadomosci jako zalaczniki, potem mozna wykasowac. Tak od razu zapytam, jakies udane proby flashowania innymi biosami? No ja az tak dokladnie nie sprawdzalem z powerlimitem, ale przy +20 powyzej 1140 mam restart sterownika, ale vrm jak mowilem pod 100st dochodzi. Musze wrzucic jakis wentyl 140mm na bok budy Edytowane 18 Października 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2012 (edytowane) Odpusc sobie flashowanie kart z seri 79xx , brak specjalizowanego softu do edycji biosu ogolnie mnie zniechecil :/ biosy wyslane na maila oraz w zalaczniku 7950 Vapor-X bios.zip Edytowane 18 Października 2012 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2012 (edytowane) Poszlo PW z emailem, ewentualnie jak tutaj uzyjesz pelnego edytora to mozna podpinac zalaczniki EDIT. Dzieki za biosy, ale niestety masz jakis starszy model i wywala mi BS, co ciekawe nawet w biosach sa podanne inne modele (rewizje?) chipow graficznych, juz pomijam fakt ze Twoj bios starszy, to akurat nie robi... Probowalem odinstalowac stery, zmienilem nawet z 12.9 na 12.8 ale dalej Blue... Moj to jest OLD, a twoj NEW Edytowane 18 Października 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...