Skocz do zawartości
radiergummi

AMD Radeon HD 7000 (GCN 1) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że to topic o serii 78xx, ale nie mogę odnaleźć tematu o 77xx, a problem jest chyba ogólny.

Czy na serii 7xxx działa połączenie CPU GPU + GPU, chodzi o przełączanie kart w momencie korzystania z 2D i 3D. Ze strony ASRock'a ściągnałem paczke Virtu MVP, jednak nie jestem w stanie uruchomić 7770. Gdzieś znalazłem w google, że AMD od serii 7xxx wycofało tą usługę. Jeśli ktoś coś wie to proszę o pomoc Dołączona grafika

//Pytanie jest czysto edukacyjne, nigdy czegoś takiego nie używałem, gdzieś przeczytałem że jest możliwe i byłem ciekaw wyniku.

Edytowane przez xacti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo mi sie wydaje albo na tych 12.11 w battlefieldzie spadlo uzycie GPU. Wczesniej bylo prawie ciagle 99% a teraz srednio 70-80%. Też tak macie, czy coś mi sie pomylilo ?

Caly czas mam 98-100, czasem spadnie do 90 na ulamek sekundy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki co mam inny problem. Bez podkrecania obciazenie w BF3 jest na 99-100%, po OC skacze 60-80% Dołączona grafika Wzrost fps jest ale karta nie idzie na 100%. Po roznych kombinacjach udało mi sie raz wymusic 100% ale po restarcie znow to samo :/ Na poprzednich sterach tego nie było...

catalyst 12.11 beta + MSI AB 2.2.1

OC 1200MHz/1750MHz, +20

Profil 2d 900/1200 +0

profil 3d 1200/1750 +20

Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić?

Edit1. 3dmark11 idzie na 100%

Performance

P9797

Graphics Score 10945

Physics 6922

Combined Score 6715

Extreme

X3476

Graphics Score 3204

Physics Score 6854

Combined Score 4284

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie to nie mój post. Tam jest problem z taktowaniami w iddle, które się załatwia ustawiajac profile 2d i 3d <- to u mnie działa. Problem jest z wykorzystaniem % GPU.

Teraz zainstalowałem na czysto MSI AB 2.2.4 i po ustawieniu flagi -xcl dalej mam ograniczone taktowania Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale co Ci przeszkadza, że obciążenie grafiki nie wynosi 99%? Możliwe, że wtedy wąskim gardłem jest procesor i karta nie rozwija w pełni skrzydeł.

Ja np. gram z VSYNC i obciążenie karty w nowym MoH jest na poziomie 70-90%. Jak włączysz VSYNC to raczej nie będziesz miał 99% obciążenia, no chyba, że gra jest bardzo wymagająca i FPS zbliża się do wartości poniżej 60.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie to nie mój post. Tam jest problem z taktowaniami w iddle, które się załatwia ustawiajac profile 2d i 3d <- to u mnie działa. Problem jest z wykorzystaniem % GPU.

Teraz zainstalowałem na czysto MSI AB 2.2.4 i po ustawieniu flagi -xcl dalej mam ograniczone taktowania Dołączona grafika

Chodzi mi o pierwsza linijke, gosciu pisze o BF3.

U mnie natomiast wszystko ok, 98-97% uzycia na Beta4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie to sie wydaje ze obecny soft pokazuje dane z du.py wziete :/

Na nowych sterach MSI AB zaczol mi swirowac po paru uruchomieniach , obecnie testuje profile z poziomu CCC

i jak narazie bez podbijania napiecia 1100MHz na GPU poprzednio za pomoca CCC max mialem 1070MHz

do tego podczas gryw BF3 pokazuje mi obciazenie gpu na poziomie 75%-80% istne jaja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co rozumiesz przez "dane z [gluteus maximus]"? To ze msi ab nie pokazuje rzeczywistych informacji? Bo jesli tak to jak wytlumaczysz to ze karta ma nizsza temp i chlodzenie wolniej sie kreci? Optymalizacja sterow swoja droga ale karta powinna isc na 100% swoich mozliwosci. Przeinstalowalem stery na czysto oraz stary msi ab 2.2.1 i teraz obciazenie jest w przedziale 80-95%

Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam atiman uninstaller, robi dobra robote.

Jeszcze wczoraj po ustawieniu powerlimit na +20% mialem spadki min fps w crysis benchmark do 14fps, a po ustawieniu 0% nie mialem tych dropow.

Teraz po czyszczeniu jest odwrotnie 0% min 36fps, +20% min 51fps

Mnie to sie wydaje ze obecny soft pokazuje dane z du.py wziete :/

Ja tez sie chyba poddam, ustawiam se w ccc gpu na max, ram na max, powetune +20% i tak chyba zostane. Nawet nie wiem jakie mam vgpu bo AB / Gpu-Z / Trixx - kazdy podaje co innego...

Edytowane przez adamlop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie kulawe czasy nastaly , ze brak softu do edycji Biosow dla kart AMD , brak dopracowanych programow do OC

to co mamy to powoduje wiecej problemow niz korzysci :/

Ja narazie sie poddaje i zostaje przy ustawieniach 1150/1450 na stockowym napieciu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka wersja MSI AB? Mi 2.2.4 też swiruje (nie moge odblokowac wiekszych taktowań - wszystkimi znanymi mi sposobami). Natowmiast wersja 2.2.1 działa bez problemów

http://forums.overcl....php?t=18431335

U mnie ten sposob dziala na 2.2.4 tzw. "official overclocking"

Edytowane przez adamlop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi