borsuczy_król Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2013 (edytowane) Właśnie jakimś testem się sugerowałem przy zakupie i trochę żałuję. Poszukałem testów na necie i taka ciekawostka: The fans of the EVGA and MSI cards even have the same speed range, although the MSI is somewhat quieter. However, the numbers and graphs do not agree with our subjective impression in this case. For example, the Gigabyte seems to be the quietest of all while the MSI is the noisiest to us (in the automatic fan regulation mode) – just the opposite of what we see in the diagram. http://www.xbitlabs.com/articles/graphics/display/geforce-gtx-660-roundup_7.html#sect0 Windforce ma wentyle 100mm, TF - 80mm. Może inna charakterystyka dźwięku. Wypadało by zakończyć OT. Chciałem tylko kolegę przestrzec na podstawie własnego doświadczenia, że cicho nie będzie. Edytowane 10 Maja 2013 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2013 No to nie wiem. Byłbym zdecydowany na tego GTXa 660 od MSI ale teraz ta głośność, z drugiej strony humanoidal piszesz, że pod obciążeniem bierze tyle co HD7870 ale ma nieco niższą wydajność. No to może wziąć lepiej 7870 bez XT? Jeśli tak, to jaki model? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewozmywak Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 Wiem że to może trochee głupie pytanie, ale na forum nie znalazłem żadnego poradnika dotyczącego OC karty graficznej (do procka znalazłem :P). Możecie mie odesłać do jakiegoś materiału, godnego uwagi który nie zaprowadzi mie do spalenia karty graficznej i pouczy jak bezpiecznie i czym podkręcić karte. Domyślnie to będzie MSI HD7950 OC(bez twin fozr). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 Napiecie na 1.2v 1150mhz na gpu i co 10mhz w gore. Jak beda artefakty lub sie bedzie sypac to krok do tylu. Analogicznie z vram. Napiecia nie musisz ruszac. Monitoruj temp i tyle. Do tego nie trzeba poradnikow Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewozmywak Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 a w jakim programie? zielony i czerwoni mają swoje osobne programy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 Użyj Sapphire Trixx. Ma wyższe limity częstotliwości niż MSI Afterburner. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 (edytowane) W msi ab mozna odblokowac limity oc. W dodatku msiab ma mozliwosc automatycznego ladowania profilu, w trixie musialem robic to recznoe. Gorzej z napieciami, ktore sa zablokowane. Ale w przypadku tego msi da sie je rowniez odblokowac. Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk Edytowane 21 Maja 2013 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 Przecież w Trixxie też można ustawić ładowanie profilu przy starcie systemu. Trixx to w sumie AB z innym wyglądem i wyższymi standardowymi limitami. W AB można odblokować wyższe limity, tylko MSI sobie zastrzega, że nie daje na to wsparcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 (edytowane) do wycięcia. Edytowane 21 Maja 2013 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewozmywak Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 (edytowane) zmieniłem jednak grafie na gigabyte hd7970 oc, takie pytanie... do zestawu nie zmieniałem zasilacza, ma być na chwilę obecną :Thermaltake Smart SE 630W. Reszta badziewia to i5 3570k 16 GB DDR3 msi z77A-G45, dysk 1 TB, sdd 120 GB... pytanie czy ten zasilacz mi spokojnie starczy na ewentualne OC? Edytowane 21 Maja 2013 przez lewozmywak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 z palcem w 4 literach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewozmywak Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2013 Mój układ to gigabyte hd7970 oc i takie pytanie... taktowanie rdzenia się zgadza 1000 Mhz... ale taktowanie pamięci? 1375 Mhz? http://imageshack.us/f/542/kartau.jpg/ to jest ta identyczna karta i takie ma podane właściwości, tak takwoanie pamięci to 5500 Mhz http://proline.pl/?p=GIGA+HD7970+3GBOC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2013 (edytowane) Pomnóż 1375*4 i ile Ci wychodzi? PS. Wszystko z Twoją kartą jest ok. Edytowane 24 Maja 2013 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewozmywak Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2013 Pomnóż 1375*4 i ile Ci wychodzi? PS. Wszystko z Twoją kartą jest ok. to gitara :P... ale dlaczego *4? chodzi o procka? ile przypada na jeden rdzeń? czy to jest z czymś innym związane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2013 Lewozmywak Skad zes sie urwal ...? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2013 to gitara ... ale dlaczego *4? chodzi o procka? ile przypada na jeden rdzeń? czy to jest z czymś innym związane?Nie ma nic wspólnego z prockiem. http://en.wikipedia.org/wiki/GDDR5 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USAL Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2013 (edytowane) Przymierzam się do zmiany podzespołów i mam dylemat. Która z poniższych kart byłaby "najlepsza". http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-radeon-hd7850-1024mb-ddr5-256bit-dvi-hdmi-dp-pci-e-900-4800-wer-oc-overclock-gv-r785oc-1gd-520318/ http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-radeon-hd7850-1024mb-ddr5-256b-d-h-d-pci-e-oc-r7850-1gd5-oc-promo-502302/ http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-hd7850-1024mb-ddr5-256b-d-h-d-pci-e-dc-hd7850-dc-1gd5-511352/ Szukałem czegoś z 3 letnia gwarancją do mniej-więcej 650 zł(ostatnia karta padła mając 2 lata i 3 tygodnie więc wole dmuchać na zimne:D) - karta będzie podkręcana, zależy mi przede wszystkim na cichej pracy w idle'u. PS: Czy ktoś wie jeśli karta będzie zakupiona na firmę, to czy okres gwarancji (czyli tych 36 miesięcy) będzie skrócony? Nie mogłem znaleźć żadnych informacji na stronie MSI czy Asusa (wiem że Asus nie skracał gwarancji laptopów zakupionych na firmę). Edytowane 2 Czerwca 2013 przez USAL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makduf Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2013 Polecam Asusa najcichsza karta, "humanoidal" może potwierdzić:P firma czy nie 3 lata gwarancji się należy o ile dobrze kombinuje to będziesz mial VAT ściety (gdy bierzesz na firme). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 Panowie na wtorek zamówiełem 7870 XT Tahiti LE XFX 2GB DD za 849zł. Macie jakieś opinie na temat tej karty ? Wczescniej miałem 7850 tez od XFXa z pojedynczym wiatraczkiem i było cichutko w spoczynku, mam nadzieje, że w tym przypadku źle nie będzie. Kupie cos lepszego w tej cenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 W tej cenie można wyrwać na allegro kilkumiesięczne HD 7950 od Gigabyte z WF3, no ale oczywiście pojawia się pytanie czy interesują Cie takie używki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 Najn! :) Musi byc nówka i to z komputronika. W podobnej cenie jest 660ti od Asusa nad którym tez myśle. Zwykły 660 to jakieś 750zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ememiks Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 W morele jest promocja na kartę XFX Karta graficzna XFX RADEON HD 7950, 800M DD Edition za 899zł! Ja zamówiłem zegary 800 stockowe ale chłodzenie b.wydajne i niezłe o/c więc jak za tą cenę to bajka. Czytałem testy owej karty i naprawdę chwalą po małym o/c będzie gtx 760 na którego się czaiłem ale po co przepłacać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 W morele jest promocja na kartę XFX Karta graficzna XFX RADEON HD 7950, 800M DD Edition za 899zł! Ja zamówiłem zegary 800 stockowe ale chłodzenie b.wydajne i niezłe o/c więc jak za tą cenę to bajka. Czytałem testy owej karty i naprawdę chwalą po małym o/c będzie gtx 760 na którego się czaiłem ale po co przepłacać. XFX piszesz o tej z autorskim chłodzeniem double dissipation? Jak tak to daj sobie spokój z taką kartą , chłodzenie do śmietnika z miejsca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 W morele jest promocja na kartę XFX Karta graficzna XFX RADEON HD 7950, 800M DD Edition za 899zł! Ja zamówiłem zegary 800 stockowe ale chłodzenie b.wydajne i niezłe o/c więc jak za tą cenę to bajka. Czytałem testy owej karty i naprawdę chwalą po małym o/c będzie gtx 760 na którego się czaiłem ale po co przepłacać. Referent 7950 (nie mylić z 7950/70), ciekawe, czy ma odblokowany Vcore. Jeśli nie, to oferta ogólnie średnia. O chłodzeniu DD też słyszałem nie najlepsze opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ememiks Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 (edytowane) Pytanie dlaczego chłodzenie do śmietnika? Na kilku zachodnich portalach testy jak i opinia końcowa to ze chłodzenie b.wydajne i głośność pracy na przyzwoitym poziomie. Temperatury w grach do 70 stopni w idle 30-parę. Na youtube też oglądałem test xfx vs msi 660ti i karta nie przekroczyła 70 stopni gdzie 660ti z chłodzeniem MSI dobijała do 80. Jutro powinienem mieć to sam przetestuje na własnej skórze. Bezpieczne v.core dla 7950 to ile? Co to za myk karta znowu za 1250zł!! ale dostałem potwierdzenie ze 899 zł mam do zapłaty + koszta kuriera Edytowane 22 Lipca 2013 przez ememiks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 Bezpieczne Vcore to takie, przy którym karta się nie wysypie - proste. Najpierw sprawdź lepiej, czy będziesz miał możliwość bawienia się napięciem. W późniejszych rewizjach radków 7950 i 7970 było to blokowane, tylko MSI chwali się pełną regulacją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
usher Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 Na morele.net taki "myk" to nie nowość. Znam to z doświadczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ememiks Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 Na morele.net taki "myk" to nie nowość. Znam to z doświadczenia. Czyli co karta nie tego tamtego? myślę że mieli ostatnie szt. i chcieli wysprzedać bo produkt już niedostępny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 Ciesz się, że w ogóle Ci ją sprzedali - jak ja raz znalazłem u nich błąd w cenie i zamówiłem sobie dwa XPS x702l za 2400zł każdy (normalnie koło 4,5k) to mi powiedzieli, że to pomyłka i nie mają ani jednego (anulowali oczywiście zamówienie), tylko jakimś dziwnym trafem nagle pojawiły się 2 sztuki w znacznie wyższej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ememiks Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 Nie no mam info ze poszło ;) bym się zdenerwował jakby wałek zrobili. Ciekawe czy uda mi się gry wydębić w promocji amd ;) raczej tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...