TSRules Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2015 być może jakaś pokoparkowa albo popiekarnikowa, wygląda jakby pamięci zdechły ... jak nie kupiłeś od firmy to lipa będzie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2015 Mam karte 7970 Sapphire Vapor-X GHZ Edition i takie pytanie karty z rodziny 7900 maja wsparcie 144mh na monitorach co obsłużą to czy tylko do 120 mh ? I czy ktos ma taki monitor z karta 7970 hm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2015 Ja podłączałem do swojej 144hz monitor przez DVI o wszystko działało jak należy Tapatapatap Z2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2015 (edytowane) A ja mam problem najnowsze stery max 120 mh Monitorhttp://pclab.pl/art62420.html win 8.1 64 bit na poprzednich miałem latające pasy w najnowszych sterach wchodzę rozdzielczości niestandardowe i wyskakuje po zmianie ze nie obsługuje :(Wiem ze wzgledu na G-sync i tak bede chyba zmieniał na gtx770 bo jest podobnej wydajność ale ze swojej jestem w 100% zadowolony ale chce mieć te na razie 144 mh Podłączone kablem od zestawu z monitorem DisplayPort i rozdzielczość 2560 na 1440 i tylko 120 mh więcej coś nie mogę ustawić Na starych sterach mogłem ale monitor sie wysypywał latały pasy .Jakieś propozycje ? Edytowane 2 Grudnia 2015 przez max340 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2015 (edytowane) Moja 7970 sypie artami, była już 2 razy wysyłana na gwarancje i wymieniana na nową, teraz wyślę 3 raz, ciekawe co na to Agito. Oczywiście musiała się wysypać na święta jak człowiek ma trochę więcej czasu żeby pograć. Mam już dosyć tego szrotu. Edit: a minusa do przepraszam dostałem za? :ploom: Edytowane 24 Grudnia 2015 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2015 Mogą Ci ją wymieniać do usr**ej śmierci, jeśli tak im się będzie chciało. A mogą też załatwić Ci inną, lub zwrócić kasę, jeśli zależy im na załatwieniu problemu i nie ponoszeniu więcej żadnych kosztów z tym związanych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2015 Wygrzana za bardzo to sypie... Kurde kręcisz to masz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2015 1100MHz na rdzeniu 7970 to dużo? A pamięci ledwo co poszły (pewnie elpidy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2016 http://www.benchmark.pl/ranking/porownanie/radeon-hd-7870-vs-radeon-hd-7950Jak to jest z tym poborem prądu?Karta 7870 jest pod wyższym napięciem więc pobiera max więcej prądu niż 7950, mimo, że ta ma dużo więcej jednostek cieniujących. Czy te wyniki się potwierdzają? W sumie więc dla zasilacza lepiej by wziąć 7950? Bierze niemal tyle prądu co mój 5850 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2016 https://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_7850_HD_7870/24.html 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2016 Której firmy i jakiego rodzaju chłodzenie na kartach 7870 i 7950 jest najcichsze ( w szczególności w idle), ale pod warunkiem, że skutecznie chłodzi także przy OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2016 Poczytaj recki to się dowiesz. Na techpowerup jest baza. Wszystko podane na tacy, ale to widać jeszcze za mało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2016 Poczytaj recki to się dowiesz. Na techpowerup jest baza. Wszystko podane na tacy, ale to widać jeszcze za mało... Dzięki za info, po prostu nie zauważyłem, nie czytam od dość dawna nic na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2016 Windforce od gigabyte jest głośny pod obciążeniem (7950/7970) chyba że sam zdefiniujesz profil w msi afterburner ale dużo to nie pomaga. Za to również w msi afterburner możesz wyłączyć wentylatory np. Jak karta ma poniżej 60 stopni, coś za co teraz producenci karzą płacić + 1000zl bo jest cool. Cichy był asus 7950/7970 ze swoim 3 slotowym chłodzeniem directcu. Tapatapatap Z2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2016 sapphire dualx /w boost też głośny pod obciążeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SambaVerde Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2016 Dzięki za info, po prostu nie zauważyłem, nie czytam od dość dawna nic na ten temat. Spławili Cię standardowym "poczytaj sobie"? He, he, he :) Mnie za to upominał moderator... Widocznie innym pozwala ludzi olewać :P Karty XFX G.H.O.S.T. oraz Shappire Tri-X mają najcichsze chłodzenie. Za to nad HD7xxx jeszcze się zastanów. Wolałbym mimo wszystko nowsze 2xx, bo jednak troszkę je poprawili w stosunku do starszej serii. Wyłączania wentylatorów na starych Radeonach nie zalecam... ciepłe są dość ;) http://www.legitreviews.com/wp-content/uploads/2013/11/xfx7950_card_full-645x574.jpg 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2016 Tia - R9 2xx i nowe karty , całkowicie to są nowe tylko R9 290/290X . R9 285 to poprawiony R9 280 , reszta to rebrandy HD79xx . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2016 285 jest akurat najnowszym wcieleniem GCN. Dokładnie to samo + HBM siedzi w Fiji. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2016 (edytowane) Na dodatek 285 wcale nie jest lepszy od 280, choćby poprzez niższą szynę i mniejszą ilość pamięci. Co do kupna HD79xx - trzeba szukać pierwszych rewizji kart - późniejsze sztuki często były na elpidach i możesz wtedy zapomnieć o jakimkolwiek sensownym OC pamięci - hynixy szły spokojnie na 1650-1700, elpidy co lepsze ledwo sięgały 1550. Edytowane 17 Stycznia 2016 przez Dammeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2016 Ale to byłą dobra rada z tym spadaniem na drzewo bo testy na techpowerup są akurat na wszystkie karty, które mogę kupić :) Pacze x9 270, x9 270x, 7950 i 7870. Taką wybiorę jaka będzie z dobrym chłodzeniem i tania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2016 WF3X HD7950 ma bodajże w rev 2.0 zablokowany vcore (nominalnie 1,25V). Także dochodzi wgranie normalnego biosu, chociaż przyciskiem na karcie zmieniłem na drugi napięcie chyba 1,115V na tym karta chodzi już cicho (i to jeszcze przy otwartej obudowie - w chińskim boxie próbowała odlecieć). Jak coś mogę sprawdzić na ile ją stać. Jednak muszę przyznać, że za 500zł z przesyłką (w 2014), półtora roku GW to nie mam prawa narzekać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2016 Sam mam HD7950 na elpidach i nie jest źle pamięci po zmianie chłodzenia na Gelida idą nawet na 1600Mhz, ale osobiście trzymam je na 1450 w grach nie ma żadnej różnicy. Co najwyżej w benchmarkach można złapać parę punktów więcej na wyżej kręconych pamięciach ale to i tak symboliczna różnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2016 Także dochodzi wgranie normalnego biosu, chociaż przyciskiem na karcie zmieniłem na drugi napięcie chyba 1,115V na tym karta chodzi już cicho (i to jeszcze przy otwartej obudowie - w chińskim boxie próbowała odlecieć). 1.115 to dość dużo - standardowo jest coś koło 1.03. Przy takim napięciu rdzeń powinien pójść na ok. 960MHz - wyżej to już właśnie potrzebny jest overvolt. Moja karta idzie 1200MHz na napięciu 1.24. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 Na pewno nie będę podbijał napięć i karty, które tak się kręci wolał bym odrzucić, bo pewnie są już nieźle zjechane :) A to z powodu takiego, że jadę na 450 W zasilaczu, wprawdzie dobrym Scythe Kamariki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 1.115 to dość dużo - standardowo jest coś koło 1.03. Przy takim napięciu rdzeń powinien pójść na ok. 960MHz - wyżej to już właśnie potrzebny jest overvolt. Moja karta idzie 1200MHz na napięciu 1.24. Domyślnie leci na 1 GHZ, aż mnie ciekawi na co ją stać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 To i tak sporo, jak na taki zegar. I z OC uważaj, ponieważ VRM w tych kartach lubi się gotować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2016 Generalnie najlepiej przed OC rozebrać karte wymienić pastę i termopady dla własnego spokoju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2016 Nie chcę zakładać nowego tematu, ale i mnie problem z HD 7870 Sapphire GHz Edition 2 GB dopadł... otóż co jakiś czas w BF4 trafiają mi się zwisy robi się czarny ekran, komp nie reaguje, jedynie przyciśnięcie przycisku power i ponowne włączenie kompa ratuje sprawę. Miałem tak kilka razy. Czytając parę tematów wychodzi, że karta zaczyna fiksować. Dlatego odpaliłem test... FurMark, chodziła tak z pół godziny komp się nie wysypał temp przy max obciążeniu dochodziła do 80*C. Karta nie kręcona seryjna. Po tym teście chodziła z miesiąc dobrze i znów podobna akcja. Ponownie odpaliłem FurMark'a i do dzisiaj chodzi. Czy to zwiastuje jej zbliżający się koniec?? Jeśli tak no mam wnerwa... to druga karta ( wcześniej był GF 88GTS ) która przez cudowny sposób łączenia chipa z PBC się po około 4-5 latach wysypuje. To już teraz nie robią porządnych grafik na dłuższy okres czasu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2016 A reszta sprzętu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2016 Raczej dysk pada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...