sideband Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2012 a) mowa o trzech, a nie dwóch b) pobór energii mi w tym przypadku nie przeszkadza, a to że do karty za 2k od zielonych nie podłącze nadal tych 3 ekranów, a nawet jeśli skołuję MDT czy innego dziwaka to jest problem z 3xfHD i działa gorzej w wysokich rozdzielczościach od radka Do 3dvision musi mieć dwie karty i masz trzy monitory , nawet jedna 7970 nie ciągnie większości gier w eyefinity. Także i tak większość kończy na dwóch kartach , jak się chce pograć w eyefinity. A ten wynalazek od galaxy nie daje się do grania. Jak pisałem problem z zarządzaniem energii przy pracy z wieloma monitorami na nv jest poprawiony i jak ktoś ma nadal z tym problem ustawia sobie opcje w nv inspectorze i problem znika na stałe , przy amd jest to samo co było. Przy nv spokojnie można edytować bios i wywalić pośredni tryb , w trakcie oglądania filmu hd karta będzie pracować w trybie 2d. W przypadku amd też da się to i owo pokombinować poprzez att. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 (edytowane) Co prawda juz ktos zapodal info o obnizce ale to jest po polsku Portal PPC ma bardzo liberalny regulamin w tej kwestii i jak kolega zapewne zauważył sam nawet na tej samej stronie podawałem tabelę z testu PCLaba, ale linkowanie do newsa, który od dawna jest na PurePC jest nie na miejscu i w mojej ocenie to z lekka chamstwo i ignorancja. Proszę :wink: @down Spoko. W takim razie zachęcam do częstego zaglądania na portal :razz: Edytowane 8 Stycznia 2012 przez romek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmmaaarr Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 Portal PPC ma bardzo liberalny regulamin w tej kwestii i jak kolega zapewne zauważył sam nawet na tej samej stronie podawałem tabelę z testu PCLaba, ale linkowanie do newsa, który od dawna jest na PurePC jest nie na miejscu i w mojej ocenie to z lekka chamstwo i ignorancja. Proszę :wink: Na PurePC nie wchodzilem, po prostu ktos zapodal po angielsku info o tej obnizce i chcialem dobrze wiec zapodalem info z innego serwisu, sorry :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2012 Ale jak Prolog ci napisal - PPC to portal normalny nie trawiony obsesyjna obawa przed wypozycjonowaniem konkurencji jak inny w Polsce :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Widzil juz ktos z was ceny sklepowe Radeonow 7970 ? shock Components » Graphics Cards - ATI » ATI HD 7900 Series - Overclockers UK 640 funtow za wersje noname z blokiem wodnym To Ja narazie podziekuje i pozostaje na CF z 5850 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 z takimi cenami to niech się ciach!lą, taka ostania modą że co nowa generacja kart to ceny topowych modeli wyższe, oj chyba jeszcze długo będę miał gtx480 w swoim kompie, czekamy na keplera nvidi może amd trochę odpuści z cenami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Niech NVidia cos zacznie oglaszac odnosnie wydajnosci Keplera niech cos zaczna pokazywac inaczej te chore ceny radeonow 7970 nie pojda w dol :/ Na moj gust referent 7970 powinien koszcic max 380Funtow , takie info bylo przed swietami na forum overclockers.co.uk tym samym topowe 6970 powinny spasc do max 290 funtow , jak widac nikomu nie w smak obnizac cen :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Ciągnący się kryzys w europie i wszyscy chcą się na raz nachapać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Normalna wersja jak nic będzie £550 :D pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Normalna wersja jak nic będzie £550 :D pzdr No Nie , bez przesadyzmu , referencyjne karty maja byc po okolo 410Funtow wersje OC z extra chlodzeniem cos okolo 500Funtow cos mnie sie zdaje ze oni duzo nie sprzedadza tych kart wa takich cenach :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Cztery stówy? Nie ma szans, ale poczekamy zobaczymy :wink: Jak będą takie ceny to 580'tka stanieje do niewiele ponad trzystu, a na to nie ma co liczyć :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Ale oni nie chca sprzedac ich duzo ;) Cena musi byc na tyle zaporowa by nie zabraklo ukladow z TSMC :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Ale oni nie chca sprzedac ich duzo ;) Cena musi byc na tyle zaporowa by nie zabraklo ukladow z TSMC :lol2: Tu sie z toba zgadzam , cos jest na rzeczy te ceny i caly szum , pewnei najblizsze kilka miesiecy beda sprzedawac na sztuki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Ale oni nie chca sprzedac ich duzo ;) Cena musi byc na tyle zaporowa by nie zabraklo ukladow z TSMC :lol2: Jak ktoś zamierza kupić 7970 to czy będzie to 2.7tys czy 3.3 to mu różnicy nie zrobi :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 (edytowane) topowe 6970 powinny spasc do max 290 funtow , jak widac nikomu nie w smak obnizac cen :/ Juz kupisz za £250 Ja i tak Radoslawa 7xxx nie kupie bo lubie zielonych, dlatego czekam na nowe klocki od nich.Z reszta bez sensu byloby teraz sie przsiadac z mojej karty na nowego Radka. Edytowane 8 Stycznia 2012 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 w komputroniku maja asusy za prawie 3k:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbm Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 GIGABYTE HD 7970 3GB PCIe3.0 Dx11.1 925/5500 GW36 (2045689857) - Aukcje internetowe Allegro macie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Bandyci chca 500 funtow za referencyjnego radeona 7970 . Kogos tam pomajgalo chyba . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 recenzja customa od xfx XFX R7970 Double Dissipation Graphics Card Review | KitGuru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Ogarnal mnie smiech wielki jak zobaczylem ceny kart - ktos sie4 z chu..m na glowy chyba pozamienial :P 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbm Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Ceny z kosmosu... rozumiem jak by tyle chcieli za 7990... Myślę, że w PL sprzedaż będzie marna. Kto kupuje HD 7970 ręka do góry:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Nic. Trzeba bedzie sprzedawac po 2400 PLN :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbm Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Myślę, że za miesiąc jak pojawi się HD 7950 cena poleci znacznie do dołu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Nie pamiętam kiedy ostatni raz widziałem takie ceny kart (z jednym GPU) ostatnio co mi przychodzi to chyba GeForce 5800 Ultra, miał też takie wysokie ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 (edytowane) 8800 ultra 3579zł to była wersja podobna do referneta tylko ubudowa za miast plastikowa byla z aluminium zawsze amd kotnkurowało z nvidia niższa ceną a nvidia była krytykowana że ma wysoką cene poniwaz ma najwydajniejszą karte wtedy 8800ultra.. Teraz jest odwrotnie :( premiery nowych generacji gpu powinny być w tym samym czasie co u konkurencji bo wtedy była by wojna cenowa ale na naszą korzyść Edytowane 9 Stycznia 2012 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Na zakupy wybiorę się, ale nie prędzej niż pod koniec marca. Wtedy cała seria 7000 powinna być dostępna i może jakieś pierwsze nowości od zielonych. IN4.pl - Recenzje - Radeon HD 7970 - nowa generacja kart AMD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 (edytowane) Kupujcie kupujcie trzeba na jeleniach zarobić :lol2: Jakz obaczyłem ceny to serio lol :lol: Za 2600 kupi się już w kt 6990 ale co tam ;) Edytowane 9 Stycznia 2012 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 (edytowane) Szczerze? Wole 7970 niz 6990. W hurcie 7970 tansza od 6990 a to, ze ziutki sobie ceny winduja na lolegro to ich sprawa. Edytowane 9 Stycznia 2012 przez KUBA TM 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Ja teraz czekam na jakieś testy/doznania któregoś z Pjurowiczów ;) jak tak karta sprawuje się na co dzień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 (edytowane) Wykresow na necie jest masa... Kazdy znajdzie cos dla siebie ;) A tak serio, to jak ma sie sprawowac? Przeciez to najlepsza jednordzeniowa karta z mega zapasem OC (nawet na AC). Czego chciec wiecej? :wink: Edytowane 9 Stycznia 2012 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...