adamlop Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 A jakbys tak znizyl do 1150 na czas bf3, jaki rezultat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkt4 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Wtrącę się. Posiadam HD 7950 i cyka mi grafika, ale nie pod obciążeniem tylko gdy wygaśnie monitor. Co możecie poradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Jak zniże nawet na 1000-1100 to dalej jest to samo :/ Czyżby to wina niedopracowanej bety? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 NIe wiem czy to Twoj post na oc.net http://www.overclock.net/t/1196856/official-amd-radeon-hd-7950-7970-owners-thread/17250#post_18440552 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Nie to nie mój post. Tam jest problem z taktowaniami w iddle, które się załatwia ustawiajac profile 2d i 3d <- to u mnie działa. Problem jest z wykorzystaniem % GPU. Teraz zainstalowałem na czysto MSI AB 2.2.4 i po ustawieniu flagi -xcl dalej mam ograniczone taktowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Ale co Ci przeszkadza, że obciążenie grafiki nie wynosi 99%? Możliwe, że wtedy wąskim gardłem jest procesor i karta nie rozwija w pełni skrzydeł. Ja np. gram z VSYNC i obciążenie karty w nowym MoH jest na poziomie 70-90%. Jak włączysz VSYNC to raczej nie będziesz miał 99% obciążenia, no chyba, że gra jest bardzo wymagająca i FPS zbliża się do wartości poniżej 60. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Nie to nie mój post. Tam jest problem z taktowaniami w iddle, które się załatwia ustawiajac profile 2d i 3d <- to u mnie działa. Problem jest z wykorzystaniem % GPU. Teraz zainstalowałem na czysto MSI AB 2.2.4 i po ustawieniu flagi -xcl dalej mam ograniczone taktowania Chodzi mi o pierwsza linijke, gosciu pisze o BF3. U mnie natomiast wszystko ok, 98-97% uzycia na Beta4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2012 Mnie to sie wydaje ze obecny soft pokazuje dane z du.py wziete :/ Na nowych sterach MSI AB zaczol mi swirowac po paru uruchomieniach , obecnie testuje profile z poziomu CCC i jak narazie bez podbijania napiecia 1100MHz na GPU poprzednio za pomoca CCC max mialem 1070MHz do tego podczas gryw BF3 pokazuje mi obciazenie gpu na poziomie 75%-80% istne jaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2012 Co rozumiesz przez "dane z [gluteus maximus]"? To ze msi ab nie pokazuje rzeczywistych informacji? Bo jesli tak to jak wytlumaczysz to ze karta ma nizsza temp i chlodzenie wolniej sie kreci? Optymalizacja sterow swoja droga ale karta powinna isc na 100% swoich mozliwosci. Przeinstalowalem stery na czysto oraz stary msi ab 2.2.1 i teraz obciazenie jest w przedziale 80-95% Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2012 (edytowane) Polecam atiman uninstaller, robi dobra robote. Jeszcze wczoraj po ustawieniu powerlimit na +20% mialem spadki min fps w crysis benchmark do 14fps, a po ustawieniu 0% nie mialem tych dropow. Teraz po czyszczeniu jest odwrotnie 0% min 36fps, +20% min 51fps Mnie to sie wydaje ze obecny soft pokazuje dane z du.py wziete :/ Ja tez sie chyba poddam, ustawiam se w ccc gpu na max, ram na max, powetune +20% i tak chyba zostane. Nawet nie wiem jakie mam vgpu bo AB / Gpu-Z / Trixx - kazdy podaje co innego... Edytowane 26 Października 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2012 Takie kulawe czasy nastaly , ze brak softu do edycji Biosow dla kart AMD , brak dopracowanych programow do OC to co mamy to powoduje wiecej problemow niz korzysci :/ Ja narazie sie poddaje i zostaje przy ustawieniach 1150/1450 na stockowym napieciu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2012 Jaka wersja MSI AB? Mi 2.2.4 też swiruje (nie moge odblokowac wiekszych taktowań - wszystkimi znanymi mi sposobami). Natowmiast wersja 2.2.1 działa bez problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2012 (edytowane) Jaka wersja MSI AB? Mi 2.2.4 też swiruje (nie moge odblokowac wiekszych taktowań - wszystkimi znanymi mi sposobami). Natowmiast wersja 2.2.1 działa bez problemów http://forums.overcl....php?t=18431335 U mnie ten sposob dziala na 2.2.4 tzw. "official overclocking" Edytowane 27 Października 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2012 Jakby kto pytal to jest nowy bios do 7950 vapor-x, sprawdzcie swoje P/N bo pasuje tylko do jednej wersji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2012 Jakby kto pytal to jest nowy bios do 7950 vapor-x, sprawdzcie swoje P/N bo pasuje tylko do jednej wersji Gdzie / skad mozna zassac i jak toto sprawdzic czy zgodne jest z karta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 Sapphire dal na facebooka miedzy innymi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 (edytowane) Polecam atiman uninstaller, robi dobra robote. Jeszcze wczoraj po ustawieniu powerlimit na +20% mialem spadki min fps w crysis benchmark do 14fps, a po ustawieniu 0% nie mialem tych dropow. Teraz po czyszczeniu jest odwrotnie 0% min 36fps, +20% min 51fps Usunąłem pozostałości po starych sterach i zainstalowałem na czysto zyskując tym samym 250pkt więcej w 3dmark11. Performance P9959 Graphics Score 11193 Physics Score 7597 Combined Score 7321 (Physics i Combined niski z racji 1 kości ram) w AvP2010 w pierwszej misji marine (takie same ustawienia czyli wszystko na max w dx11 bez aa) jest około 50-100fps więcej względem starych sterowników. Wcześniej było ok 150-200fps a teraz 200-250fps. Nieraz widać i po 3xx Swoją drogą, ta gra bardziej nagrzewa kartę niż chociażby BF3. Temperatury może i te same ale chłodzenie głośniej pracuje. Edytowane 2 Listopada 2012 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 Wtrącę się. Posiadam HD 7950 i cyka mi grafika, ale nie pod obciążeniem tylko gdy wygaśnie monitor. Co możecie poradzić? Co rozumiesz przez "cyka" rozwiń temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2012 Graphics Score 11193 40% OC, fajna sztuka. Daj znać, jak będziesz się pozbywał :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2012 (edytowane) Kurcze 11200tys na 7950, ja przy 1150mhz mam graphics 10500 Edytowane 11 Listopada 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkt4 Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 Co rozumiesz przez "cyka" rozwiń temat Mam na myśli że jak wygaśnie monitor po określonym czasie to karta wydaję charakterystyczne cyknięcia, "chrumknięcia", gdy raz otworzyłem odbudowę i dotknąłem grafy podczas tego "cykania" to karta tak jakby wibruje. Okres to jakieś cyknięcie co 1,5, 2 sek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby KOTICK Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2012 Witam pierwszym postem na forum. Dołączę się do rozmowy mam kłopot kupiłem Asusa HD DC II 7970/925 /1350 problem dotycz braku regulacji napięcia może jakieś sugestie użytkowników obeznanych z tematem, lub znających jak obejść problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2012 Bobby KOTICK Asus posiada swoj program do podkrecania GPU podnoszenia napieci itp . Drugim popularnym programem jest MSI Afterburner , poczytaj jak sie nim poslugiwac ( zakladam ze jestes poczatkujacy w temacie ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby KOTICK Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2012 Sprawy programów to jedno! znam je wszystkie bardzo dobrze. Komputerami bawię się od kilku ładnych lat i nie są mi obce te programy : Asusa, Szafira i od MSI-ja EVGA Przetestowałem je po kolei wszystkie, kartę mam kilka dni i zdziwko karta ma na sztywno OC vcore 1175 mv 1125/1550.Faktycznie źle sformułowałem posta z którego nic nie wynika co kto i jak, po prostu śledziłem wasze wypowiedzi od początku wątku (przesiadka z zaprzyjaźnionego forum) jak bum z wami pisał i tak wyszło. Do rzeczy, chodzi mi o radę który bios unlok nr data wydania będzie git sory za OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2012 (edytowane) Znaczy sie, ze mimo odblokowania dwoch opcji w MSI AB odnosnie monitorowania i regulacji napiecia, zmiany nie przynosza zadnych skutkow? Tutaj jest troche po angielsku n/t odblokowania Twojego asusa http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=168143 Edytowane 10 Listopada 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby KOTICK Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 @adamlop Dzięki za linka do @techpower . Asusa GPU tweak odinstalowałem. Zainstalowałem starą wersje MSI Afterburner 1.6 co ciekawe vcore bez zmian1175 mv zegary poszły w gore 1205/ 1790 w grach wysypuje !(BFBC2, BF3) .Brak dowoltowania muszę poszukać BIOS unlok tylko jaki numer może ktoś podpowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2012 Dobra chyba czas przedstawić potwora od AMD, najmocniejszego HD 7990 - dwa jajka działające w CrossFireX. 13 278 punktów w 3D Mark 11, trochę słabszy w syntetyku od GTX 690 ale w innych aplikacjach potrafi utrzeć nosa. Zachęcam do odwiedzenia PurePC.pl, gdzie znajdziecie pierwszy w Polsce premierowy test HD 7990. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2012 Dawno, dawno temu... gdzieś na początku bieżącego roku, pojawiły się pogłoski o rychłej premierze kolejnej karty graficznej AMD, która w założeniu miała dosłownie zdewastować konkurencję z obozu NVIDII. Czas mijał nieubłaganie, jednak firma z Sunnyvale wyraźnie nabrała wody w usta i konsekwentnie milczała na temat Radeon HD 7990... Byłby to zapewne koniec tej smutnej opowieści, gdyby nie determinacja jednego z producentów kart graficznych, który postanowił stworzyć takiego potworka według autorskiego projektu. Referencyjne HD 7990 według przepisu inżynierów AMD nigdy nie trafiło do powszechnej produkcji, aczkolwiek TUL Corporation otrzymało namaszczenie od „Czerwonych” i swój pomysł zrealizowało, kilka tygodni temu wprowadzając do sprzedaży ów monumentalny model. Radeon HD 7990 stał się faktem, który postanowiliśmy ściągnąć do naszego laboratorium jako pierwsza redakcja w kraju. Testowany sprzęt jest w istocie połączaniem dwóch 28 nm układów Tahiti XT na jednej płytce PCB, czyli prawdopodobnie najszybszą aktualnie dostępną kartą graficzną. Przed Wami jego potworność: Vertex3D Radeon HD 7990 6GB! Test Vertex3D Radeon HD 7990 6GB - Podwójne uderzenie AMD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2012 przeleciałem po łebkach...microstutter jest czy wyeliminowany? Nie żebym był zainteresowany kartą(szkoda kasy) ale warto wiedzieć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2012 przeleciałem po łebkach...microstutter jest czy wyeliminowany? Nie żebym był zainteresowany kartą(szkoda kasy) ale warto wiedzieć Ten problem jest już z grubsza załatwiony, co nie znaczy że kompletnie nie występuje, ale nie rzuca się w oczy i można spokojnie grać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...