Jump to content
Sign in to follow this  
saito

Youtube a zawieszanie się PC

Recommended Posts

Dostaje już białej gorączki więc wrzucam tutaj mój problem dotyczący youtuba i zawiechy peceta. Otóż komp śmiga szybko, bez żadnych problemów, gry się nie przycinają (no może z jednym wyjątkiem ;p) temperatury są w normie (32-55 w stresie).

Dołączona grafika

Przy oglądaniu na firefoxie 4 youtube`a komputer wywala mi niebieskim albo białym albo w paski albo czarnym ekranem i się zawiesza wszystko(czasem moge oglądać 20 filmików i nic a czasem przy pierwszym zawias), jedynie pomaga przycisk reset na obudowie. Dziwne jest to że tylko na youtubie się to dzieje bo np. na anyfiles oglądałem już ponad 30 odcinków i nic. Chrome też się zwiesza na youtubie tyle że słychać dalej dźwięki z filmiku. Przed postawieniem windowsa 7 64bit miałem xp`ka 32bit i tam był podobny problem z tym że na xp`ku miałem inna karte graficzną. Płyta główna kupiona używana (asus p5b deluxe) ale nie widać zadnych wypukłych kondensatorków i sprawuje się wg mnie dobrze. Zasilacz 500W cooler mastera też był zakupiony używany na allegro- po gruntownym czyszczeniu i wymianie czegoś tam (chyba wentylator bo świeci na niebiesko a nie widziałem tych modeli z takim). Pamięc przejechałem MemTestem i nic nie wykryło, HDD też nie wykazuje uszkodzeń po za tym warningiem co widać na screenie.

Dołączona grafika

 

Dołączona grafika

 

Postawiłem system na nowo i zainstalowałem tylko sterowniki z grafiki, directa i firefoxa +adobe flash player i to samo się dzieje. Przyspieszanie sprzętowe wyłączone też nie pomaga. Już nie wiem co to może być :/ Proszę Was o jakąkolwiek pomoc.

 

Edit:

Dzisiaj po zresetowaniu kompa było piknięcie z płyty głównej słychać ale na monitorze czarno i nic dysk nie pracował, trzeba było drugi raz zresetować. Szczegóły błędu

Podpis problemu:

Nazwa zdarzenia problemu: BlueScreen

Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7600.2.0.0.256.1

Identyfikator ustawień regionalnych: 1045

 

Dodatkowe informacje o problemie:

BCCode: 124

BCP1: 0000000000000000

BCP2: FFFFFA80034AC038

BCP3: 0000000000000000

BCP4: 0000000000000000

OS Version: 6_1_7600

Service Pack: 0_0

Product: 256_1

Ja i tak nic z tego nie rozumiem ;p

Edited by saito

Share this post


Link to post
Share on other sites

W IE też jest taki problem?

 

Miałem kiedyś podobnie, problemem okazała się wersja flasha - po apdejcie zniknął..

 

Jeśli chcesz wykluczyć sprzęt odpal jakieś ubuntu z livecd i potestuj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pamięci testuje Goldmemory Link.

Błąd (C7) z programu hdtune wykazuje uszkodzenie kabla łączącego dysk z płytą główną (wymień taśmę na nową).

Jeśli występują bluescreeny należy postępować zgodnie z instrukcją Mój odnośnik i podajemy tutaj numer błędu/pliku.

Edited by sts

Share this post


Link to post
Share on other sites

@dr.elich

a można na live cd instalować software np adobe flash playera ? :) bez tego raczej na youtubie nie potestuje

 

@sts

a memtest co robi ? ;p i piszesz żeby w tamtym temacie podać numer błędu/pliku ale jakoś nie widze zeby ktokolwiek tam podawał taki numer więc nie chciałem śmiecić :)

 

EDIT

Strona z tyskiego też mi zawiesza komputer. Testowałem dziś IE8 i dłużej wytrzymał aż w końcu też na youtubie wysiadł (biały ekran i nic po za tym).

Edited by saito

Share this post


Link to post
Share on other sites

@sts

a memtest co robi ? ;p i piszesz żeby w tamtym temacie podać numer błędu/pliku ale jakoś nie widze zeby ktokolwiek tam podawał taki numer więc nie chciałem śmiecić :)

 

 

Memtest testuje także ale zdarza sie że czasami nie pokazuje fatycznych błędów pamięci.

 

napisałem:

Jeśli występują bluescreeny należy postępować zgodnie z instrukcją Mój odnośnik i podajemy tutaj numer błędu/pliku.(czyli w twoim watku)

 

 

Ja chce tylko pomóc, nie chcesz to oglądaj dalej sobie filmy na YT po 10 sekund, udanego oglądania.

Share this post


Link to post
Share on other sites

co do przeglądarki wyczyszczenie ciasteczek elementów temp files, dodatkowo można zrobić selekcje wtyczek odinstalować i zainstalować je ponownie. ,a odnośnie kompa tak jak mówi STS

Share this post


Link to post
Share on other sites

@sts

ok to przejadę jeszcze tym Goldmemory. I chyba źle mnie zrozumiałeś, ja wcale nie odrzucam Twojej pomocy :)

 

@dr.elih

Już wczoraj sobie poradziłem z nagraniem adobe flash playera na tym ubuntu 11 - nie wiem dlaczego wczesniej wywalał bład, ale po zainstalowaniu chromium dopiero się chce instalować flash player. Chodziłem pół godziny po youtubie i nic, ale jeszcze potestuje jak będę miał więcej czasu.

 

@extraplay

nie wiem co mi da wyczyszczenie cookies itp jak np na chromie też się zawiesza a nie mam na nim żadnej wtyczki doinstalowanej - jest totalnie "czysta" przeglądarka :)

 

Może to adobe flash player śmieci ? bo w sumie bez niego nie obejrzę żadnego filmiku na youtubie i chyba stronki tyskiego...

Share this post


Link to post
Share on other sites

adobe flash playera wywaliłem i na jego miejsce zainstalowałem DivX Web Playera, na Chromie nie pytał o flash playera wiec tam ogladalem youtuba i nagle po kliknięciu w linka który otwierał youtube pojawił się czarny ekran i dźwięk... znowu pomógł tylko przycisk reset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja stawiam na uszkodzoną kartę. Pożycz od kogoś cokolwiek na pci-e z akceleracją Flash'a i jestem na 99% pewien, że problemów nie będzie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja stawiam na uszkodzoną kartę. Pożycz od kogoś cokolwiek na pci-e z akceleracją Flash'a i jestem na 99% pewien, że problemów nie będzie.

 

Na linuxie live cd jakoś normalnie działa i nie zawiesza mi się komputer. Przynajmniej jak na razie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aktualizacja biosu mobo? Masz może najnowszy?

Aktualizacja sterowników mobo i karty graficznej.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aktualizacja biosu mobo? Masz może najnowszy?

Aktualizacja sterowników mobo i karty graficznej.

 

Dziś sprawdzałem to była jakaś nowsza wersja od tej co mam, pisało beta ale i tak zupdatowałem bios i nagrałem najnowsze sterowniki i dalej to samo. Chyba pozostaje format i mieć nadzieje że się to nie powtórzy trzeci raz ale nie mam jak na razie czasu i chęci instalować wszystkiego od nowa (a troche tego jest).

Edited by saito

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od razu sory że post pod postem pisze ale chcialem żeby było widać że coś napisałem nowego :)

 

Dzisiaj przy graniu w gta 4 zaczęło coś przycinać a że ciepło dziś się zrobiło to po dotykałem radiatorów i okazało się że jeden z chipsetu jest tak gorący że dłużej niż 2 sek nie dało się trzymać na nim palca. Dodałem więc wiatraczek 5x5 i po odpaleniu kompa windows niby się uruchamiał (było widać te latające logo windowsa) ale dalej już nie szło nic. Próbowałem pare razy odpalić nawet z ustawieniami ostatnio działającymi poprawnie ale też nic nie dało. Po odłączeniu wentylatorka już normalnie działał. To wina zasilacza ? Jeżeli tak to może też ma to coś z wspólnego tym youtubem (chociaż wątpię żeby youtube więcej prądu pobierał niż gta 4) :P

Edited by saito

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam ponownie :)

 

Wczoraj w końcu zrobiłem formata i po formacie nie instalowałem niczego prócz adobe flash playera. Testowałem youtuba ponad godzinę i nic ! Wszystko fajnie chodziło, więc postanowiłem po kolei instalować resztę. Na pierwszy ogień poszły sterowniki karty graficznej, i od razu puściłem coś na youtubie i ... ciach ! bluescreen :/ Odinstalowałem sterowniki i znowu wszystko działa. Czyli wina leży po stronie sterowników do karty graficznej. I tu pytanie co teraz zrobić ? Instalowałem te ze strony support.amd.com/us/gpudownload. Jakieś sugestie ? Sterowników omegi nie udało mi się znaleźć na windowsa 7

 

Zainstalowanie sterów które były razem z kartą graficzną pomogło.. jak na razie :)

No i ZNOWU to samo ! Jednak nie mogę mieć oryginalnych sterowników. Chciałem zmienić coś w ustawieniach konta youtube i po naciśnięciu na opcje wyskoczył biały ekran i znowu zero reakcji :/ Są jakieś inne sterowniki na windows 7 ?

Edited by saito

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Aktualności

Artykuły



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.