massxx Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2011 Witam, chciałbym prosić o radę, wszystkie głosy za i przeciw w związku z zakupem monitora 24 cale. Full HD, hdmi muszą byc. Tuner, pivot oraz podswietlanie led nie jest konieczne. Który model mozecie polecić? Zastanawiałem się nad IIYAMA, SAMSUNG, LG, DELL. Linki, sugestie, porady mile widziane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksigns Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2011 jaki przedzial cenowy i do czego Ci potrzebny monitor.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
massxx Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2011 Przedział cenowy 800-900zł. Zastosowanie: internet, filmy, gry. Czyli klasyczne zastosowanie monitorów. Obecnie mam starego samsunga syncMaster 710n i chyba najwyższy czas na zmianę na coś większego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malot Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 poniżej kilka ode mnie - Samsung Syncmaster P2470HD, jest dużo opinii o nim, różnie ludzie mówią, narzekanie na kurzenie się, na kąty widzenia w pionie, z ceną różnie, tuner tv LG M2380DF-PZ,http://www.ceneo.pl/7764965s, dobre kąty widzenia, najlepsza plamka spośród wszystkich wymienionych, tuner tv LG Flatron W2363D-PF, Monitor LCD LG Flatron W2363D-PF - opinie, komentarze o produkcie głównie dla gracza, funkcja g-mode, złącza dvi i hdmi Dell 2209WA, http://www.ceneo.pl/2237591s, mieszane opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 LG M2380DF-PZ,http://www.ceneo.pl/7764965s, dobre kąty widzenia, najlepsza plamka spośród wszystkich wymienionych, tuner tv Z informacji które czytam, widzę że jest to model na TN ... co siłą rzeczy sprawia że kąty ma g...ne (patrzysz na wprost na pomarańcz wyświetlony na całej powierzchni ekranu, i inny kolor jest na górze a inny na dole). 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksigns Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 ja bym polecil albo benq2400pt albo samsunga 2333t - choc to 23 cale.. na matrycach va- ladna czern, dobre kolorki i szerokie katy widzenia .. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Merlin85 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 Według mnie dobrze się prezentuje ten LG Flatron W2363D-PF. Ma dość dobre kąty widzenia, obraz jest w wysokim kontraście i idealnie odwzorowuje kolory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 Według mnie dobrze się prezentuje ten LG Flatron W2363D-PF. Ma dość dobre kąty widzenia, obraz jest w wysokim kontraście i idealnie odwzorowuje kolory. TN które idealnie odwzorowywuje kolory i ma dobre kąty widzenia? - teraz już słyszałem wszystko. ps. czy ktoś wreszcie zbanuje dożywotnio tych naganiaczy z LG ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 Miałem postulować o to samo. Człowiek wchodzi na forum żeby się czegoś dowiedzieć, wybrać jak najlepiej a tu jakieś trolle od LG wciskają ludziom ciemnotę <_< 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 (edytowane) Ciekawsze oferty w tym przedziale cenowym: LG E2370V na matrycy IPS więcej tu: LG IPS E2370V - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne oraz http://forum.purepc.pl/findpost-t337402-p3628818.html Della U2311H na allegro doznałem małego szoku (~700zł :blink: ) - niestety ten model nie posiada portu HDMI... BenQ 2400pt recenzja: Testy monitorów LCD: BenQ VW2420H i BL2400PT . 24" BenQ BL2400PT - Ocena. Benchmark.pl Edytowane 21 Czerwca 2011 przez KoVol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hey89 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zastosowanie: internet, filmy, gry. Della U2311H na allegro doznałem małego szoku (~700zł :blink: ) - niestety ten model nie posiada portu HDMI... U2311H to bym już raczej nie polecił. Już prędzej IPS236V (ta sama matryca co w E2370V) i chodzi już po 7 i pół stówki : LG IPS236V-PN 23" - Monitory LCD - LG IPS236V-PN 23" cena od 749.00zł . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malot Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 Z informacji które czytam, widzę że jest to model na TN ... co siłą rzeczy sprawia że kąty ma g...ne (patrzysz na wprost na pomarańcz wyświetlony na całej powierzchni ekranu, i inny kolor jest na górze a inny na dole). nie wiem czy zauważyłeś, ale proponowałem tutaj tylko matrycę TN we wszystkich modelach, a tamten model ma dobrą jak na TN wg mnie. Wyraziłem opinię, tak jak chciał człowiek, który pisał ten temat. a jaki model ty zaproponujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 (edytowane) nie wiem czy zauważyłeś, ale proponowałem tutaj tylko matrycę TN we wszystkich modelach, a tamten model ma dobrą jak na TN wg mnie. Wyraziłem opinię, tak jak chciał człowiek, który pisał ten temat. TN + dobre kąty widzenia to twierdzenie się wykluczające. a jaki model ty zaproponujesz? Do 800-900zł? ... bo ja wiem ... coś na IPS/xVA ? http://www.skapiec.pl/site/cat/12/filtr/_0_0_0_0_0_0_13770,13771,13772_17558_0_670-970 Edytowane 1 Lipca 2011 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) Cześć Kurde nie logowałem się chyba kilka miesięcy co za czasy że nie ma czasu. Panowie poradźcie proszę czy to ma sens i czy cos fajnego w skromnym budżecie uda się znaleźć. Mam możliwość zmienić moje 22 (stare lg na tn ze zwykłą lampą ale swego czasu podobno najlepsza teenka i ogólnie jestem zadowolony..) na coś nowszego. Nie potrzebuję petardy. Zastosowania to windows, necik, lightroom do fotek ale zupełnie prywatnie i takie tam. Jak gry to nic szybkiego, duczka kawałek zobaczyłem a tak to tylko czasem sesja w rfactora. Na czym mi zależy ? Na najlepszym z najtańszych. Na co warto zwrócić uwagę ? Czy któryś model wyróżnia się na plus ? Tak z najtańszych na allegro: MONITOR IIYAMA E2409HDS Full HD HDMI+BONUS+WYS.0zł (1731226701) - Aukcje internetowe Allegro brzydkie ale gwarancja na zero pixeli która cieszy LG 24" LCD W2443T-PF DVI FullHD KRK od ręki (1740155585) - Aukcje internetowe Allegro FULL HD BENQ G2420HDB 24'' DVI 5ms 40000:1 FV Wwa (1742693296) - Aukcje internetowe Allegro http://denikomp.pl/philips-244e1sb-24-1920x1080-250001-vga-dvi-d-hdmi%283,8782,10970%29.aspx do porównania dorzucam phillipsa bo ładny złącza ma i nic o nim nie wiem;) Dizajnem przemawia do mnie benq ;) 3 lata gwarancji ale nie ma dvi więc będzie przelotka bo na grafie mam hdmi + dvi i dvi jest już zajęte przez tv.. Czego bym nie chciał w nowym monitorze - zlej regulacji podświetlenia, czasem siedzę do późna a np mój lg zaczyna popiskiwać ze słabym podświetleniem, skrzypiącej obudowy, sporo nią kręcę, rozlanego podświetlenia, totalnej lipy bo nie powiem że liczę na jakość z kosmosu za niską cenę. Przyzwoitości na miarę możliwości Z góry dzięki za info i każdą radę. Wypadłem z tematów sprzętowych i czuję się jak stary człowiek bo pure to zawsze moje podwórko a czuję się jak w gościach :) Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 (edytowane) alle susza dzięki wszystkim za pomoc i cenne uwagi :) poza natłokiem onanizmu o przewadze nie tn nad tn w innych tematach nic szczególnego i oczywiście nikt chyba nie raczył spojrzeć jak świecą tanie monitory. A i nie nadają się do niczego ;) monitor już sobie kupiłem Edytowane 16 Sierpnia 2011 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Mam podobny dylemat. Może naskrob parę słów co kupiłeś i jak się sprawuje. Szukam coś podobnego cenowo na matrycy TN bo 80% czasu użytkowania monitora to gry , reszta net (do filmów mam TV). Oczywiście wszelkie inne propozycje mile widziane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...