Bubby Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Czy ktoś ćwiczył się już z tym coolerem?? Jak się sprawuje na kręconym AthonXP 1700+?? http://www.arctic-cooling.com/en/ -wersja Copper Silent. Widziałem coś takiego na WGK. Niestety sprzedawcy jeszcze ich nie testowali, a słyszałem że jest naprawdę dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Ja mialem taki wiatrak ale sie przesiadam, bo ma cholreny czujnik w radiatorze i kreci sie w zaleznosci od temp... Zwykle osiagalem na nim 49-52 stopnie na kreconym 1700+ do 2600+... Moze byc, ale nie polecam... Przynajmniej dla mnie jest badziewny... Nawet jest zainwestujesz w dobra paste, swietna podstawke to twmp i tak bedzie kolo 49 stopni bo wiatrak sie bedzie "wolnij" krecil... Kup lepiej cos innego, naprawde... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubby Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 To ma być cooler dla kompa który ma być włączony 24h/dobę. Będzie tam Athlon TunderBird 1400MHz nie kręcony a później Duron 1000MHz. Myślę więc że 48*C wystarczy. Właściwie to zależy mi bardziej na ciszy niż na temperaturze poniżej 45*C. Wiem że do Durona to byle szajs za 25zł wystarczy. Problem w tym że mobo na którym będzie na ułamany ząbek i można zamontować na niej coolery tylko takie co mają klamrę na trzy ząbki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Ja mialem taki wiatrak ale sie przesiadam, bo ma cholreny czujnik w radiatorze i kreci sie w zaleznosci od temp... Zwykle osiagalem na nim 49-52 stopnie na kreconym 1700+ do 2600+... Moze byc, ale nie polecam... Przynajmniej dla mnie jest badziewny... Nawet jest zainwestujesz w dobra paste, swietna podstawke to twmp i tak bedzie kolo 49 stopni bo wiatrak sie bedzie "wolnij" krecil... Kup lepiej cos innego, naprawde... oj mało się znasz widze na wetylach. Wystarczy odciać ten czyjnik i połączyć ze sobą te dwa przewody. Wentyl będzie kręcił się na maxa. Ja mam wnetyl tej firmy cału alu na maxo obrotacj jest niesłyszalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 W ofercie sirius.pl znalazłem jeszcze inny cooler Arctic: http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=6511&sid=1 Ciekawe, jak on się sprawuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Ja właśnie chcem se taki wentyl jak fredziu pisze kupić. Podobno jest dobry. Ma ktos może taki? Jak tak to niech się podzieli wrażeniami :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Naprawde dziala polaczenie tych kabelkow? Czy wystarczy je "skleic" tasma termoizolacyjna czy trzeba lutowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 To ma być cooler dla kompa który ma być włączony 24h/dobę. Będzie tam Athlon TunderBird 1400MHz nie kręcony a później Duron 1000MHz. Myślę więc że 48*C wystarczy. Właściwie to zależy mi bardziej na ciszy niż na temperaturze poniżej 45*C. Wiem że do Durona to byle szajs za 25zł wystarczy. Problem w tym że mobo na którym będzie na ułamany ząbek i można zamontować na niej coolery tylko takie co mają klamrę na trzy ząbki. Chyba nie wiesz ile ten thunderbird wydziela ciepla 8O !!! Mam tego coolera, ale bez miedzianej podkladki i bez regulacji obr. (caly czas mam 2800 obr. Ale i tak wydajnosc jest zadowalajaca. Wczesniej na Thunderbirdzie 1333 @ 1466 mialem max 61*C przy otwartej budzie. Teraz na Antku Xp 1700+ (patrz podpis) mam max 50*C. Co do ciszy to na pewno bedziesz zadowolony, bo moj kumpel ma takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 A ja mam coolera spire 5500rpm i temperatura 55 stopnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 To ma być cooler dla kompa który ma być włączony 24h/dobę. Będzie tam Athlon TunderBird 1400MHz nie kręcony a później Duron 1000MHz. Myślę więc że 48*C wystarczy. Właściwie to zależy mi bardziej na ciszy niż na temperaturze poniżej 45*C. Wiem że do Durona to byle szajs za 25zł wystarczy. Problem w tym że mobo na którym będzie na ułamany ząbek i można zamontować na niej coolery tylko takie co mają klamrę na trzy ząbki. Ja mam taki coolerek - Arctic cooling slim silent Pro TC - na palomino 1,8+ mam 46 stopni. Komp sie nie wiesza działa stabilnie, a wentyla prawie wogóle nie słychać (ma 1700-1800 rpm max). Kolega ma na Athlonie 1,7+@2,6+ i ma temperatury około 50 C, oczywiście komputer też całkowicie stabilnie chodzi. Może nie jest demonem wydajności - ale jest naprawdę cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 W ofercie sirius.pl znalazłem jeszcze inny cooler Arctic: http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=6511&sid=1 Ciekawe, jak on się sprawuje? To nie jest produkt firmy arctic-cooling, tylko arctic. całą ofertę arctic-cooling znajdziesz na www.arctic-cooling.de a dużo z coolerów ma wrocławski proline http://www.proline.com.pl/shop.php aczkolwiek trzeba uważać na nich - już któryś z kolei raz chcieli mi wcisnąć wiatrak bez Termal Controla. Przy wysyłce raczej pewne że zrobią wałka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Pisałem o przerobieniu tego coolerka, trza poszukać. A narazie mam go na procu i 2 wiatraki 8x8 w obudowie. Chłodzi to, co w opisie od ponad 3 miechów. Temp min 49 max 71 stopni w upalnym stressie. Ale trza zważyć na to, że kiepski silikon dają fabrycznie. Ja dałem trochę pseudosrebrnej pasty od titana i tyra. Dla OC trza koniecznie wytargać ten termistor i gra muzyka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Pisałem o przerobieniu tego coolerka, trza poszukać. A narazie mam go na procu i 2 wiatraki 8x8 w obudowie. Chłodzi to, co w opisie od ponad 3 miechów. Temp min 49 max 71 stopni w upalnym stressie. Ale trza zważyć na to, że kiepski silikon dają fabrycznie. Ja dałem trochę pseudosrebrnej pasty od titana i tyra. Dla OC trza koniecznie wytargać ten termistor i gra muzyka. oprócz wentyla na procku - mam jeszcze 2xArctic Cooling Wentyl z boku obudowy. Wyrwałem termistor i podłączyłem potencjometr 22 KOm - i teraz mam płynną regulację od 1200 rpm (tak właśnie się kręcą - strumień skierowany jest na pasywnego zalmana na karcie graf) do 3200 rpm. Z tym wentylatorze na procku też się tak da zrobić, ale ja wolę auto - jest jakieś 1700-1800 rpm (jak już pisałem) - a jak procek sie bardziej nagrzewa, to się szybciej kręci (max do 2200 rpm) - a potem znowu spada. W sumie jeszcze nie widziałem cichszego wentyla (Volcano na low - działa tak jak ten przy 2500 rpm) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 W ofercie sirius.pl znalazłem jeszcze inny cooler Arctic: http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=6511&sid=1 Ciekawe, jak on się sprawuje? To nie jest produkt firmy arctic-cooling, tylko arctic. całą ofertę arctic-cooling znajdziesz na www.arctic-cooling.de a dużo z coolerów ma wrocławski proline http://www.proline.com.pl/shop.php aczkolwiek trzeba uważać na nich - już któryś z kolei raz chcieli mi wcisnąć wiatrak bez Termal Controla. Przy wysyłce raczej pewne że zrobią wałka Dzieki za info. Nie wiedzialem, ze to dwie rozne firmy :roll: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...