Skocz do zawartości
hubertgal

Upgrade komputera.

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem!

Jestem na etapie poszukiwania nowego procesora do mojego zestawu, ale niestety jakiś czas temu przestałem śledzić testy, rynek, etc i nie wiem co wybrać. Dlatego potrzebuję Waszej pomocy. Obecnie mam E2180.

Komputera używam głównie do grania i surfowania po necie, od czasu do czasu coś nagrywam (w sensie wokal lub gitary) i miksuję na nim.

Mój obecny sprzęt to:

MOBO: Abit IP35-E

RAM: 4GB A-Data (800mhz, cl 2,5)

GPU: GF GTX260 core216

ZASILACZ: BQ 530W

CHŁODZENIE PROCESORA: Pentagram Karakorum

Cena jaką mogę maksymalnie wydać na procek to około 400zł.

Co możecie polecić?

Obecnie zastanawiam się nad E8400 (ale ciężko o dobrą, niekręconą sztukę) albo E7600. Rozważam też jakiegoś Quada, ale tutaj kompletnie nie mam pojęcia co warto brać.

Pomocy! :)

Edytowane przez hubertgal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, jednak zakupiłem E8400, ale niestety coś się stało i przy włączaniu kompa procesor od razu ma ponad 90 stopni. Po zmianie powrotnej na mój stary procesor, komp się w ogóle nie uruchamia, więc wygląda na to, że MOBO poszło w piach. Dlatego stwierdziłem, że to dobry moment na podrasowanie mojego kompa. Zamierzam na to przeznaczyć około 1200-1400zł, będę potrzebował MOBO, CPU, RAM i chłodzenie na CPU.

MOBO na pewno będzie takie: ASUS P7P55D

Ale kompletnie nie mam pojęcia co do tego. Co polecacie? Jaki procesor, oczywiście Intel, który będzie się dobrze kręcił? Ile i jakiego RAMu? Jakie chłodzenie? Najchętniej chciałbym dokonać takiej modyfikacji tak, żeby zmieścić się w 1000zł, ale jak będzie te 200zł więcej, to nic się nie stanie.

Doradźcie proszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi