Skocz do zawartości
Arekluk

SB LIVE 5.1 DIGITAL (SB0220)POMOCY!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Niestety kupiłem sobie Sb liva 5.1 bo niemogę go uruchomić w XP :(

Mam następujący problem : w windowsie 98SE Karta pracuje normalnie tzn nic nietnie i nic złego się z nią nie dzieje.

Gdy chcę urchomić ją w XP SP1 to zaczynają sie schody bo karta tnie dzwięk i klatkuje film i nietylko też na mp3 sie wysypuje czasami ale nie tak często jak na filmach divx i pytanie moje dotyczy jak to zrobić aby tak karta w końcu zaczeła działać próbowałem już prawie wszystkiego tak mi sie przynajmniej wydaje :( instalowałem na nowo Xp potem Sterowniki Via i nawet niemam konfliktów w przerwaniach Gdyby ktoś znał jakiś sposób na uruchomienie tej karty ale inny niż był już tu wcześniej opisywany na forum to ja jestem jego dłużnikiem :)(próbowałem wszystkiego z forum ) mam pomału dosyć tej karty.A bym zapomniał mam płyte Gigabyte Ga7-vax procek 1.6XP i grafe Ati 7500

i 256 DDR (333) jak ktoś potrzebuje dodatkowych informacji to proszę na email :arekluk@poczta.onet.pl

Z góry wielkie dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez mam problem z livem 5.1 - jak wlacze DMA w windzie to przy pracy na dysku slychac trzaski ....... lepiej mi powiedzcie co to jest bo ja tu juz wymiekam....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm a ja sprobuje z innej beczki - zamontuje coolera na live'a ..bo zasilke mam 300 w MegaBajt - niewiem co to je i czy to jest dobra zasilka... o moze mi cos powiecie o tej zasilce (dostalem ja za free sprawna) wiec nie odrzucilem oferty :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mam z tą kartą problemów w winXP (żadnych) - chodzi bardzo ładnie.

Czy masz najnowsze sterowniki? Do tych co dostłeś od Creative trzeba zinstalować patcha.

Spróbuj sterowników kx_project - pewnie znikną Ci wszystkie problemy ale pojawią się z grami: nie ma EAX. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mam z tą kartą problemów w winXP (żadnych) - chodzi bardzo ładnie.

Czy masz najnowsze sterowniki? Do tych co dostłeś od Creative trzeba zinstalować patcha.

Spróbuj sterowników kx_project - pewnie znikną Ci wszystkie problemy ale pojawią się z grami: nie ma EAX. :wink:

skąd wziąć te Kx bo własnie mam SB Live 5.1 SB 0100 i w windowsie wszystko działą OK, ale w grach mi trzeszczy .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem ten sam problem. :( Nie wiem czy jest to możliwe 8O ale według moich doświadczeń wynika że, SBLive trzeszczy gdy jest zamontowany na płycie z chipsetem VIA :?: , przez trzy miesiące miałem płytę na SIS-ie i ani razy mi dźwięk nie zatrzeszczał.

Obecnie wróciłem do VIA i problem powrócił :evil: , na pewno nie jest to zależne od wydajności sprzętu i danego przerwania (próbowałem różnie).

Jedno co mi pomogło to właśnie drivery kx_project :P

Muza brzmi świetnie :lol: a gry tez nie gorzej :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem ten sam problem. :( Nie wiem czy jest to możliwe 8O ale według moich doświadczeń wynika że, SBLive trzeszczy gdy jest zamontowany na płycie z chipsetem VIA :?: , przez trzy miesiące miałem płytę na SIS-ie i ani razy mi dźwięk nie zatrzeszczał.  

Obecnie wróciłem do VIA i problem powrócił :evil: , na pewno nie jest to zależne od wydajności sprzętu i danego przerwania (próbowałem różnie).

Jedno co mi pomogło to właśnie drivery kx_project :P  

Muza brzmi świetnie  :lol: a gry tez nie gorzej  :P

Zależy który chipset masz: znane są patche rozwiązujące te problemy: www.viaarena.com

Ostatnie VIA 4in1 rozwiązują też ten problem. Awersje między Creative i VIA są znane od dawna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi