iwan22 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 (edytowane) Moja MoBo wyzionela ducha, a co za tym idzie, reszta komputera stoi i sie kurzy. Dawno nie siedzialem w temacie czesci i nie wiem co teraz jest oplacalne w kwestii cena/jakosc. Wiec prosze o Wasza pomoc. Nie chce duzo wydawać. Chce poprostu podobnie wydajnego zestawu. Jak bedzie troche lepiej chodzil to dobrze, jak nie to nic, koszta sa wazne. Najlepiej by bylo wykorzystac co zostalo. Przeznacznie obecnie się zminiło. Jak widac byl zlozony pod gry,(vide GF8800GT) obecnie juz nie gram, a jak cos bede chcial uruchomic i nie uda sie to nie bede plakac. Teraz pracuje na nim, przegladam internet, filmy ogladam, slucham muzyki, i grzebie w photoshopie w RAW-ach ( a to tez nie czesto). Budzet mam ,ale czesc wolal bym przenaczyc na jakiegos netbooka. A mamy takie oto czesci: CPU: intel dc e2160 @2,66 GHz (hardware OC) MOBO: MSI P35 NEO2-FR R.I.P RAM: 4x1GB OCZ Platinum rev.2 (DUALE) ddr2 GPU: Sparkle GF8800GT HDD: Seagate Barracuda 250GB PSU: be quiet! Straight Power 450W Poza tym OC mi nie straszny. I teraz nie wiem co z tym fantem zrobic. Co moge zrobic z tych resztek. Za wszelkie rady z gory dziekuje. Iwan22 Edytowane 19 Czerwca 2011 przez iwan22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2011 Jak Ci wystarczał to tylko kup sobie jakies uzywane mogo , za ok. 100pln powinno Ci sie udać zakupić coś przyzwoitego ;) np. to co miales Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwan22 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 (edytowane) A bedzie sie dalo odczuc skok jaki kolwiek jesli wrzuce plyte procesor i ram z zestawow na czerwiec? Bo wrzucenie : Procesor : AMD Phenom II X2 555 Black Edition - 295 zł Chłodzenie Procesora : Xigmatek Gaia SD1283 - 99 zł Płyta Główna : Asus M4A77T - 239 zł RAM : GoodRam 4GB 1333MHZ - 139 zł To bedzie 750 zloty. Da sie przelknac i podkrecic. Ale co kolwiek odczuje? Czy wyjdzie tylko ,ze wydam pienidze i bede miec nowe pudelka z pieknym zapachem nowych czesci? Edytowane 21 Czerwca 2011 przez iwan22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 (edytowane) Różnica będzie widoczna. Proca zmień na AII X4/PII X4. W podobnej cenie możesz kupić coś na AM3+. Dołóż do lepszego chłodzenia. Edytowane 21 Czerwca 2011 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwan22 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 X4? To jest 4 rdzeniowy, Win7 obsluguje dwa rdznie. Wykorzystam w czyms 4 rdzenie? No chyba ,ze poprostu jest wydajniejszy. To co innego. :) Ogolny rozrachunek czy rozbuduje czy poprostu wskrzesze okaze sie jak zobacze oferty netbookow, chyba ,ze znajde laptopa w znosnej cenie co na baterii pociagnie 6 godzin( to bylby chyba cud) to tylko wskrzesze. No to zabieram sie za szukanie netbookow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 Windows 7 obsłuży znacznie więcej niż 2 rdzenie. 4 rdzenie coraz częściej są wykorzystywane i znacznie lepiej zakupić teraz 4 rdzenie aniżeli 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...