Skocz do zawartości
iwan22

Przebudowa PC-trupa

Rekomendowane odpowiedzi

Moja MoBo wyzionela ducha, a co za tym idzie, reszta komputera stoi i sie kurzy.

Dawno nie siedzialem w temacie czesci i nie wiem co teraz jest oplacalne w kwestii cena/jakosc.

Wiec prosze o Wasza pomoc.

Nie chce duzo wydawać. Chce poprostu podobnie wydajnego zestawu. Jak bedzie troche lepiej chodzil to dobrze, jak nie to nic, koszta sa wazne. Najlepiej by bylo wykorzystac co zostalo.

Przeznacznie obecnie się zminiło. Jak widac byl zlozony pod gry,(vide GF8800GT) obecnie juz nie gram, a jak cos bede chcial uruchomic i nie uda sie to nie bede plakac. Teraz pracuje na nim, przegladam internet, filmy ogladam, slucham muzyki, i grzebie w photoshopie w RAW-ach ( a to tez nie czesto).

Budzet mam ,ale czesc wolal bym przenaczyc na jakiegos netbooka.

A mamy takie oto czesci:

CPU: intel dc e2160 @2,66 GHz (hardware OC)

MOBO: MSI P35 NEO2-FR R.I.P

RAM: 4x1GB OCZ Platinum rev.2 (DUALE) ddr2

GPU: Sparkle GF8800GT

HDD: Seagate Barracuda 250GB

PSU: be quiet! Straight Power 450W

Poza tym OC mi nie straszny. I teraz nie wiem co z tym fantem zrobic. Co moge zrobic z tych resztek.

Za wszelkie rady z gory dziekuje.

Iwan22

Edytowane przez iwan22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A bedzie sie dalo odczuc skok jaki kolwiek jesli wrzuce plyte procesor i ram z zestawow na czerwiec?

Bo wrzucenie :

Procesor : AMD Phenom II X2 555 Black Edition - 295 zł

Chłodzenie Procesora : Xigmatek Gaia SD1283 - 99 zł

Płyta Główna : Asus M4A77T - 239 zł

RAM : GoodRam 4GB 1333MHZ - 139 zł

To bedzie 750 zloty. Da sie przelknac i podkrecic. Ale co kolwiek odczuje?

Czy wyjdzie tylko ,ze wydam pienidze i bede miec nowe pudelka z pieknym zapachem nowych czesci?

Edytowane przez iwan22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

X4? To jest 4 rdzeniowy, Win7 obsluguje dwa rdznie. Wykorzystam w czyms 4 rdzenie? No chyba ,ze poprostu jest wydajniejszy. To co innego. :)

Ogolny rozrachunek czy rozbuduje czy poprostu wskrzesze okaze sie jak zobacze oferty netbookow, chyba ,ze znajde laptopa w znosnej cenie co na baterii pociagnie 6 godzin( to bylby chyba cud) to tylko wskrzesze.

No to zabieram sie za szukanie netbookow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi