r4fall Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 Witam. Mam zamiar kupić dysk SSD 120GB od OCZ, ale nie wiem który. Czy lepszy będzie Vertex 3, Solid 3, a może Agility 3. Tutaj można porównać te dyski, ale nie wiem na ile są te testy wiarygodne. Co radzicie kupić? W testach najlepiej wypadł Solid 3, jest też tańszy od Vertexa, ale na różnych forach piszą, że kości te to odpad po Vertexach. Dysk będzie pod system i programy. A może macie inne propozycje? Pozdrawiam, r4fall Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 Crucial M4 chyba, ze twoim jedynym marzeniem jest uzeranie sie z ewentualnymi problemami z firmwarem OCZ i bledami , ktore moga okazac sie nie naprawialne droga softwarowa (Corsair wycofal ze sklepow dyski na tym kontrolerze i wymienia na nowe a OCZ udaje , ze problemu nie ma) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio.k Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 (edytowane) Crucial M4 chyba, ze twoim jedynym marzeniem jest uzeranie sie z ewentualnymi problemami z firmwarem OCZ i bledami , ktore moga okazac sie nie naprawialne droga softwarowa (Corsair wycofal ze sklepow dyski na tym kontrolerze i wymienia na nowe a OCZ udaje , ze problemu nie ma) dzięki za info bo sam już chciałem zamawiać Vertexa3 120GB coś już znalazłem Problemy z oprogramowaniem dysków OCZ Vertex 3 oraz Agility 3 Edytowane 20 Czerwca 2011 przez bodzio.k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 Mam zamiar kupić dysk SSD 120GB od OCZ, ale nie wiem który. Czy lepszy będzie Vertex 3, Solid 3, a może Agility 3. Tutaj można porównać te dyski, ale nie wiem na ile są te testy wiarygodne. Te testy są nic nie warte. Jak najsłabszy model z oferty może wygrać z lepszymi? j.w. trzymaj się z dala od OCZ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r4fall Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 Ale podobno wystarczy aktualizacja sterowników i problemy znikają. Ponadto problem występuje u mniej niż 1 procent dysków. Wydajność Vertex 3 jest jednak wyższa niż w tym co podałeś, szczególnie jeśli chodzi o zapis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 Nie to jest najważniejszą miarą wydajności. Na forum OCZ jest ogromna ilość postów z problemami całej nowej serii. Ani nowe firmware, ani najnowsze sterowniki od Intela nic nie pomagają. Albo sie wstrzymaj do rozwiązania sprawy do końca albo kup coś jest bardzo dobre i wiemy że nie ma z tym problemów. Np wspomniany przez Michaelius'a Crucial m4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r4fall Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 Ok, macie rację, na razie się wstrzymam z zakupem, może niedługo sprawa się rozwiąże, albo pojawią się wydajniejsze lub tańsze dyski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 ...albo pojawią się wydajniejsze lub tańsze dyski. Na to akurat nie licz, najważniejsze premiery już za nami w tej części roku a ceny nie mal nic nie spadają :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...