karol123 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 (edytowane) Witam, Przepatrzyłem różne poradniki na stronie głównej i uskładałem coś takiego: Procesor: Intel Core i7-2600K Płyta Główna: ASRock Extreme4 B3 Pamięć: A-Data GAMING 2x4GB 1600MHz CL9 Karta Graficzna: GTX 580 (jaki producent najlepszy?) Dysk Twardy: Samsung F3 1TB HD103SJ Zasilacz: Antec TruePower New 650W Napęd: Samsung SH-S223C Cooler: Thermaltake Contac 29 Obudowa: Cooler Master HAF 922 Jaki monitor 24" kupić? Komputer ma służyć głównie do gier, czasami do obróbki grafiki. Zamierzam go podkręcić do 4,4-4,6 GHz. Mam jakieś 5600 zł. Proszę o jakieś opinie, sugestie itp. Edytowane 21 Czerwca 2011 przez karol123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 (edytowane) W dniu 21.06.2011 o 09:09, karol123 napisał(a): Cooler: SilentiumPC Fortis HE1225 Ja bym wybrał co innego (czytaj post odnośnie chłodzenia): Zestaw do 4000 zl - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Edytowane 21 Czerwca 2011 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol123 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 Poprawiłem. Jak z resztą podzespołów? Uciągną nowe gry przez 3-4 lata? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 Podzespoły są ok , ewentualnie możesz tylko <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tańszy ram (goodram 1333) bo jego prędkość nic nie daje i nie ogranicza OC. Czy uciągnie gry przez taki czas tego nikt Ci nie powie , ale nie powinno być z tym problemów dopóki nie wyjdą konsole nowej generacji czyt. jakieś 2 lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lapituta Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 (edytowane) Zasilacz chyba lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> model 750W (niewiele droższy). Nvidia zaleca minimum 600W do GTX 580. Jak będziesz podkręcać katrę to lepiej mieć w zapasie trochę mocy. Edytowane 21 Czerwca 2011 przez lapituta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 To co pisze nvidia jest ciach!o warte , 750 to już do SLI z GTX580. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lapituta Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 Możliwe, że tak. Jednak chyba lepiej brać 750W skoro to tylko 50zł więcej. W przyszłości może sie przydać, nigdy nic nie wiadomo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 Jak to jest tylko 50pln to oczywiscie ze warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 ssd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol123 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 ssd raczej nie. Myślę go dokupić potem, gdy trochę stanieją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 W zależności od szczęścia ten dysk F3 będzie wymagał aktualizacji firmware (najlepiej wykonanej na innym komputerze). http://www.samsung.com/global/business/hdd/faqView.do?b2b_bbs_msg_id=308 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cuterro Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 (edytowane) Może jednak skusiłbyś się na SSD za 400PLN (np Crucial m4 64GB). Sam po przesiadce na podobną co do wydajności Agilę 3 120GB widzę ogromną różnicę w komforcie pracy na kompie. Jakiekolwiek restarty windy nie są już udręką, nie mówiąc już o ciszy. Sam zamówiłem Vortexa 3, a że nagle towar "In Stock" pojawił się jako dostępny za miesiąc (Pixmania) wziąłem tańszą Agility i nie żałuję. Zawsze można wymienić ją za kilka lat na coś szybszego. Nie wiem jak długo chcesz czekać na szybsze SSD, ale jak masz luźne 4 stówy to nie zastanawiaj się. Co do monitora to nie wiem jak dużo chcesz na niego wydać. Ale jeśli myślałeś o pivocie (a strasznie go nie potrzebujesz) to nie przepłacaj. Sam taki wziąłem i wogóle nie używam bo jest to po pierwsze nie wygodne na monitorze 24", a po drugie kolory po zmianie orientacji wyglądają na trochę inne (i to przy patrzeniu na wprost). Pewnie to dlatego, że mam jedynie TN a nie ISP albo S-PVA - ale te drugie kosztują niemało. Aha i wziąłbym błyszczącą matrycę a nie półmat, ze względu na kontrast i kolory. Mam porównanie do tv w salonie (Samsung LN46C750) i szkoda, że nie wziąłem matrycy 'glare'. No i widzę, że stawiasz zdecydowanie na wydajność a nie na ciszę. Jeśli w większości grasz to ok. Ale buszowanie w necie na tej budzie albo dłuższa praca na nim będzie lekko uciążliwe dla kogoś kto chciałby mieć cichy komp. Sam skręciłem wentylatory na procku do 5V, bo nawet na 900 RPM Noctua w dużo cichszej budzie była słyszalna. Ale tutaj nie znam Twoich preferencji. Edytowane 21 Czerwca 2011 przez Cuterro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol123 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 (edytowane) Monitor potrzebuję jak najprostszy. Nie potrzeba mi jakiś zaawansowanych funkcji. Znajomy mi doradził kupic ledówę. Opłacają się takie monitory? Co byście powiedzieli na to: BenQ 24" G2420HDBL Ap ropo moich preferencji, stawiam na wydajnośc (przyzwyczaiłem się do dźwięku wydawanego przez mój 8-letni zabytek :wink: ) Edytowane 21 Czerwca 2011 przez karol123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...