Skocz do zawartości
[Shinigami]

ATX w małych pieniądzach

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, że się tak wyrażę. Przegrzebałem internet, caban mnie boli ale wybrałem i tu pytanie do was "czy poprawnie ?"

Zacznę od początku. Potrzebny mi ATX, minimum jeden slot PCIx1, to nie może być Gigabyte, nie musi być przyszłościowe, musi współgrać z twintech 9600GT albo go przewyższać, musi być tanie ale możliwie UP TO DATE :) Nie musi mieć sata 3

Drugie pytanie. Czy do slotu PCIEx16 można wstawić RevoDrive ? Kosztuje majątek ale uparłem się i w dalekiej przyszłości zamierzam sobie go sprawić.

Mam Pentagram SilentForce 460W a szukam: mobo, procesor.

Wybrałem MSI 870-G45 - Myślałem nad G46 ale liczą się koszta a AM3+ chyba niewiele mi pomoże. Nie wiem też czy bawić się potem z Crossfire.

Proc Athlon II 245-250. Odwieczne pytanie AMD czy Intel ? Miałem A64 Venice i jego możliwości były wręcz śmieszne dla 9600GT a siostry E5200 którego jej wybrałem zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Problem w tym, że to schodzące 775.

RAMu jeszcze nie mam ale wiem czego konkretnie szukam.

Podsumowując. To są moje pomysły na bazę ale jestem otwarty na konstruktywną krytykę i może nie potrzebnie skreślam 775. Budżet - MOBO+PROC ok 400zł

Edytowane przez Shiningami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no, tyle to wiem i tego jestem świadom, że ilość produkowanej mocy zależy od obciążenia ale czytając testy kart graficznych widzę jakieś chore wartości sięgające kW. Stąd wyznaczyłem wartość.

Dociera do mnie wasz punkt widzenia.

Przechodząc dalej. Jest sens pozbyć się GF na rzecz potencjalnego crossfire ? Pomijając ilość czasu jaki zajmie zbieranie szmalu na to. Trochę nie przemyślałem kwestii flashdrive ale zakładając, że pasuje w gniazdo x16 to wychodzi na to, że i tak szukam teraz płyty z 2x PCIEx16 :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi