Skocz do zawartości
Drunk_ZoZol

Dreamcast, mianowicie:

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Pewnie parę osób z forumowiczów kojarzy konsolę Dreamcast, zastanawiam się co jeszcze mogę przejść na niej poza głównymi tytułami. Co jest godne polecenia, co wyszło jeszcze na tą konsolkę? Sonic Adventure 1 i 2 w 100% przeszedłem, Resident Evil Code Veronica - przechodzę, niebawem kupię Extreme Sports, gdyż w demo zagrywałem się godzinami te ponad 10 lat temu... Jakie Wy gry przeszliście i polecacie poza głównymi tytułami? Jakieś mniejsze bądź mniej znane produkcje? Space Channel 5 mnie nie zainteresował jbc. ani żadna gra taneczno-muzyczna tego typu ;) Co jeszcze mogę dokupić? Tytuły w które grałem (i gram):

Sonic Adventure 1 i 2

Jet Grind Radio

Biohazard/ Resident Evil: Code Veronica

Unreal Tournament

Quake 1 i Arena

Soul Calibur

Spider-Man (pierwsza, dwójka jakoś mi nie podeszła)

Extreme Sports

Sega Rally

Wszystkie tytuły które zapadły Wam w pamięć wymieniajcie :) Chcę sobie przypomnieć jak wyglądały i wciągały gry tamtych lat :)

BTW. Jeżeli ktoś z Was posiada oryginalne gry na tą konsole bądź sprzęt (pady, VMU, Vibration Packi, wędki, klawiatury itp.) i chciałby je spieniężyć, to proszę o PM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- Metropolis Street Racer

- THPS, THPS2

- Shenmue, Shenmue II

- Rayman 2

- Dead or Alive 2

- Marvel vs. Capcom 2

- Crazy Taxi

- Legacy of Kain: Soul Reaver

Jeśli lubisz jRPG to jeszcze:

- Skies of Arcadia

- Grandia II

pewnie jeszcze coś by się znalazło ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Virtua Tennis 1&2,18Wheller Truck,NHL 2k2,Street Fighter 3rd Strkie,Zombie Revenge and many more!

Edytowane przez Atrus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przejrzałem parę gier, większość grałem i w dodatku multiplatformy. Poza tym - parę tytułów ma 9+ a średnia wyciągnięta z opinii... 7 użytkowników. Nie, to nie są realne dane. ;) Btw. Ktoś grał w jakieś gry homebrew? Gry kupuję oryginalne, ale czemu miałbym nie skorzystać z gier tworzonych przez ludzi po ponad 10 latach posiadania konsoli? :> Sam nic ciekawego nie znalazłem, ale może Wy w coś graliście? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie to szczerze mogę ci polecić:

- Silver

- Ikarauga

- Unreal (za FPP nie przepadam, za to na DC spędziłem przy nim tygodnie!)

- Skies of Arcadia

- Phantasy Star Online

- Soul Calibur

- i tu tytułu nie pamiętał, ale takie typowe wyścigi arcadowo futurystyczne z postaciami z kreskówek WB... super sprawa

Ogólnie DC posiada mase dobrych, nawet na dzisiejsze standardy gier.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi